⬅ חזרה לאינדקס

חיסכון כסף בצד ללא השקעתו

🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2022 15:28
שבוע טוב לכולם

ברשותי שאלה כזו - אם אני רוצה להתחיל לחסוך סכום כסף (לדוגמה הון עצמי עבור דירה), מה הדרך הטובה ביותר? לשים בצד ולא לגעת? שישכב בחיסכון בבנק?

אציין שיש לי תיק השקעות ואני משתדל להשקיע כמעט כל חודש עם כניסת המשכורת, שזה בתכלס ההשקעה שלי לטווח הארוך וזה כסף שאני לא אמור לגעת בו. השאלה אם זו חשיבה נכונה וזה אפיק השקעה שבאמת לא אמורים לגעת בו והוא לא מתאים למטרת חיסכון עבור מטרה מאוד ספציפית כמו דירה.

כדי להבין קצת יותר, בואו נגיד שאני יכול לחסוך בערך כ-10 אלף ש׳׳ח בחודש (עצמאי לכן זה לא קבוע, אבל זה האיזור). מה הייתם ממליצים לעשות עם הסכום? איך אתם מחלקים את החסכונות שלכם?

כמובן אם משהו לא ברור/חסר מידע, תכתבו בתגובה :)

תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2022 15:30
תלוי בטווח ההשקעה.

אם זה לעוד שנה, אז עו"ש זה אחלה.

אם לעוד 20 שנה, אז סל מניות.

באמצע יש כל מני דברים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2022 19:31
אם המטרה היא סכום כסף גדול להוצאה בבת אחת בנק' זמן מסויימת בשנים הקרובות, עדיף לשמור מחוץ למניות. איפה כן זאת באמת שאלה קשה בימינו.

אולי להתחיל בחסכון בעו"ש ולקוות שריבית הפקדונות תעלה בקרוב? אולי להשקיע באג"ח ממשלתי כלשהו לתקופה המדוברת? יש מלא רעיונות בפורום אבל אני באמת לא מסוגלת לחשוב על פתרון ממש טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2022 20:26
חפש בפורום, אתה לא הראשון שמחפש איך להשקיע את הכסף בהנחה שקונים דירה בעתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2022 14:09
2-3 שנים, עדיין חיסכון בנקאי?

חשבתי על פוליסת חיסכון במסלול כללי (למרות שהמנייתי מאוד מפתה אבל כנראה שזה סיכון גבוה מדי עבור המטרה)
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2022 14:13
זה אפור, אפשר נניח 80% בנקאי ועוד 20% מניות.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2022 14:20
זה בהנחה שהוא יכול להרשות לעצמו הפסדים במניות ואינפלציה גבוהה בעו"ש.

אני באמת חושבת שזאת תקופה לא פשוטה לאגור כסף למטרה כל-כך יקרה לזמן קצר כל-כך.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2022 14:26
אני בהחלט מסכים ויכול להיות שאני קצת ״חי בסרט״ וזה יקח יותר זמן

שכחתי לציין שאני בן 25 ואני לא ממהר לשום מקום, אבל כן הגיע הזמן להתחיל לחסוך עבור המטרה הזו
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2022 15:57
לחסוך ללא השקעות משמעותו שאתה ממש מקווה שגם לא תהיה אינפלציה שתייקר את החיים היומיומיים שלך וגם לא תהיה עליה משמעותית במחירי הדירות.

נכון להיום, נראה שזה יותר בגדר פנטזיה.

אם תתכוונן לדירה בגיל 35, יש לך עשור שבו תוכל לעשות תשואות כלשהן, ואם לא תצליח עדיין להשיג את כל ההון העצמי לדירה - תמיד אפשר להמתין עוד כמה שנים.

כל עוד יש לך קורת גג, בשכירות או אצל ההורים, זה רק חשק וקניית דירה מהון שאתה מתחיל לבנות אותו מאפס כיום יקח לך לא מעט שנים.

האם לא מתוכננת לך כל עזרה מהמשפחה?
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2022 16:27
קיבלת תשובות טובות.

קח בחשבון שהשאלה שלך היא שאלה של מיליארדי אנשים ברחבי העולם שבהיעדר חלופות סולידיות יחסית גרמו לביט וחבריו ולמניות הטכנולוגיה הגדולות להגיע לשווי של טריליון דולר ומעלה.

אין תשובה לשאלה שלך גם לטווחים ארוכים יותר ועליך לבחור בין - סכנת אינפלציה, סכנת תנודתיות בשוק המניות או פתרון שדורש יותר לימוד והשקעה של תחזוקת ופיתוח נכסים פיזיים (נדלן למשל).
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2022 08:45
לדעתי, למרות שטווח של שנתיים-שלוש זה קצר למניות, יתכן שבמקרה זה כדאי דוקא מניות.

מי שרוצה לקנות בסכום ידוע, ויודע שיגיע אליו גם בתשואה אפס, שלא ישקיע במניות - הוא עלול להכשל בהשגת המטרה.

אבל אם התכניות פחות מגובשות והצרכים פחות חדים, זה משהו אחר.

יתכן שיסיים עם פחות כסף ויאלץ לקנות דירה קטנטנה או לדחות את הקניה. יתכן, וסביר יותר, שיסיים עם יותר כסף ויוכל להרשות לעצמו דירה טובה יותר.

האם כדאי לקחת את הסיכון? לא יודע, זה עניין אישי, לא רק שאלה של מספר שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2022 09:58
יפה!