⬅ חזרה לאינדקס

מעוניין לעבור להיות יועץ עצמאי בתחום שלי, לפי פרוייקטים בתחום המומחיות שלי,

🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2022 19:39
שלום, אחרי הרבה שנים של לימודים ועבודה חשבתי לחפש משרה חלקית בייעוץ עצמאי בתחום שלי, כל פעם למצוא מקום שיתן לי פרויקט אחר אותו אתמחר ואחר כך לפרויקט הבא.

מעולם לא עבדתי במשרה חלקית\כעצמאי. יש לכם הערות, השגות, רעיונות?
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2022 22:24
קודם כל-לקרוא על הקמת עסק, בעברית ובאנגלית. לקרוא הרבה כי יש המון מה ללמוד על ניהול, תפעול, גיוס עובדים אם צריך, מימון העסק, שיווק, פרסום,

תזרים מזומנים, תמחור ועוד ועוד.

ככל שתדע יותר מראש, כך תעשה פחות טעויות בהמשך.

הקמת עסק זה לא תמיד דבר פשוט. צריך אופי מתאים, אורך רוח, מספיק כסף להוצאות שוטפות אם אתה לא עובד ולזכור שיש סיכון כמובן בהקמת עסק.

בהמשך להתייעץ עם רו''ח\יועץ מס לגבי סוג ההתאגדות שיתאים לך (עוסק מורשה, פטור וכו') ומתי בדיוק לפתוח עסק. חכה עם פתיחת העסק עד שיהיה לך מושג של ממש לקראת מה אתה הולך. האם יש לקוחות פוטנציאליים? מה הבידול שלך?

תגיד גם שלום לחברים לדרך- מס הכנסה, מע''מ ובט''ל.
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2022 22:27
האם התחום שלך הוא תחום שבו חברות מתקשות לגייס עובד שכיר? האם זה תחום שבו לחברות יש יתרון בהבאת יועץ לפרויקט? האם אתה מכיר יועצים פרילנס שמתעסקים בתחום?
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2022 21:20
ראיתי שיש מעת יועצים, זה אפשרי לגייס עובד שכיר לפחות בחברות גדולות לרוב התחומים.

המחשבה שלי שיש נושאים שנופלים בין הכסאות שגם העובדים והמנהלים אין להם זמן לפתור את הבעייה תוך כדי העבודה השוטפת.
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2022 23:31
האם הנושאים האלה מפריעים לעובדים\מנהלים עד כדי כך שיהיו מוכנים לשלם לאדם חיצוני כדי לפתור את הבעיה? אולי זה לא ממש מעניין אותם?

במילה אחת-ביקוש. הכל זה עניין של ביקוש והיצע.

האם אתה יכול להציע שירות טוב יותר מהיועצים האחרים? האם יש לך מספיק נסיון בתחום?

תתחיל בהגדרת הצורך של הלקוחות הפוטנציאליים שלך. על מה השירות שלך עונה? איזו בעיה הוא פותר? מה טווח המחירים שמשלמים בתחום שלך על עבודה מהסוג הזה? מי בדיוק הלקוחות שלך? האם אתה מתחרה באותה נישה של היועצים האחרים או שאתה יכול לבדל את עצמך?