⬅ חזרה לאינדקס

האם זה חוקי לפתוח יותר משתי קרנות השתלמות כשכיר וכעצמאי?

🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 18:44
אהלן,

אני גם שכיר וגם עצמאי ויש לי קרן השתלמות גם כשכיר וגם כעצמאי.

תהיתי (ללא קשר לשתי הקרנות שכבר יש לי כשכיר ועצמאי) האם בתור עצמאי מותר לי לפתוח יותר מקרן השתלמות אחת? האם זה חוקי?
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 20:59
חוקי
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 21:33
איך מוודאים את זה?
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 21:38
לפתוח – חוקי

להפקיד – חוקי

למשוך בפטור ממס על יותר מההפקדה המוטבת השנתית – לא חוקי

כרגע ככל שאני יודע אין אכיפה על זה, נקווה שככל שישתכללו המערכות בעתיד כן תהיה
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 23:21
אתה יכול לפרט מה לא חוקי? מדובר על הסכום ההפקדה של שתי הקרנות בשנה או רק אחת מהן?
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2022 23:52
כלומר אם אני מפקיד לכל הקרנות בכל שנה עד המגבלה השנתית ברגע המשיכה הן יהיו פטורות ממס רווחי הון?
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2022 00:01
כל עוד אתה מפקיד עד התקרה השנתית (ובמקרה של שכיר, עד המגבלה החודשית), יהיה לך פטור ממס רווחי הון.

אתה יכול להפקיד את הסכום לקרן אחת או לעשר קרנות שונות. מה שמשנה בסוף זה הסכום הכולל שהפקדת.

מה שאתה מפקיד מעבר לתקרה ימוסה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2022 01:49
זה קצת מוזר, הרי אתה לא קובע לקרן ההשתלמות כמה מס לנכות לך במשיכה. אם תבקש מהם לנכות מס במקור הם בכלל יבינו מה אתה רוצה / יסכימו?
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2022 05:52
לפי התקנות, במקרה ויש לך הכנסה מריבית שלא נקבע לה פטור ממס ולא נוכה המס כחוק, אתה חייב להגיש דוח שנתי.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2022 08:10
הגשת הדוח הוא צעד מתבקש אבל הוא מתבצע בשלב מאוחר יותר כרונולוגית. אני חושב ש @האזרח הקטן מתכוון לשאול מה קורה ב״זמן אמת״ כאשר אתה רוצה לבצע משיכה/ פעולה בקרנות והגופים לא ימסו אותך בצורה הנכונה. לך תסביר לנציגי השירות סיטואציה שאיננה שגרתית או בנאלית.

הסיכוי לטעות או אטימות מצד אחד הקרנות גדל משמעותית ואח״כ אתה צריך להתמודד עם זה: במיידי - התכתבויות, ניירת ומשיכת זמן או לחלופין להניח לנושא ולתקן אותו ע״י הגשת דוח בסוף שנה. שני המצבים לא אידיאלים ועקומים.

בעת המשיכה העניין צריך להיות מוסדר וסביר להניח שלא כך הדבר.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2022 08:40
נוסף על כך, החישוב של החלק הממוסה אינו טריוויאלי כלל אם אינו נעשה בזמן אמת. אם הפקדת מעבר לתקרה על פני תקופות ארוכות ומשכת מהקרן אחרי עשרות שנים יהיה מאוד לא פשוט עבורך לחשב בדיעבד מהם הכספים הפטורים ומהם הכספים החייבים במס.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2022 08:45
קופת הגמל מחפשת את הדרך הקלה, מבחינת אם לא סיווגת את ההפקדות כבר בשלב ההפקדה, אז הם לא יתאמצו לתקן את זה, ההיפך הן יתאמצו להשאיר את המצב.

וקרן השתלמות זו גם קופת גמל, אז אין שום הבדל בנושא.

כמו שרשמתי בתגובה הראשונה, אני מקווה שכל התהליך ישתכלל בעתיד.