⬅ חזרה לאינדקס

רואה חשבון שמחליט לפתוח עסק

🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 12:02
לדעתכם הידע שיש לרואה חשבון אחרי כמה שנות ניסיון יועיל לו אם יחליט לצאת לדרך עצמאית בעסק שאינו קשור לתחום שלו אבל כמובן להקפיד ללמוד אותו לפני

אני שואל כי יש את הוויכוח שהאקדמיה לא מכינה אותך לעולם העסקים ועסקים לומדים על הבשר שלך

אבל רואה חשבון זה דיי בן אדם שנושם עסקים מהתחתית לא ? הוא גם יכול להיות יועץ עסקי לצורך העניין טוב יותר מאחד שלמד רק כלכלה ומנהל עסקים לא ?
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 12:30
ממה שאני פגשתי, אם אתה אדם בעל רצון ומוטיבציה לשפר עסקים זה לא משנה אם אתה רו"ח, כלכלן, יועץ מס או מנהח"ש או אפילו מקצועות אחרים.

אם אתה מנסה להרוויח מקסימום על נתינת מינימום - לא משנה איזה תואר וניסיון יש לך, אתה בזבוז זמן וכסף ללקוח שלך.

כדי שאדם יהיה יועץ עסקי טוב הוא צריך גם תכונות אישיות נחוצות (צניעות, כנות, פתיחות, שירותיות) וגם למידה מתמדת.

לרואה חשבון אין יתרון על פני כלכלן מבחינת הבנת מהות העסק, זיהוי כשלים, קביעת תכנית הגיונית וכן הלאה. האמת היא שגם מי שמגיע מתחומים אחרים (כמו תואר ביעוץ אירגוני) יכולים להיות טובים בזה אם ישלימו ידע כלכלי. ורואה חשבון יצטרך להשלים ידע בתחום תורת האירגונים והפסיכולוגיה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2022 00:02
דווקא כלכלה ? נורא נורא תיאורטתי . לא רואה איך תואר ראשון בכלכלה עוזר לנהל לך לנהל עסק
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2022 09:36
זו רק דעתי ויתכן שאני טועה, אבל הנה השנקל שלי:

אולי מהצד הפיננסי, אבל לא מהצד הפרקטי של תפעול עסק.

תפעול עסק ביום יום יכול להיות הרבה עבודה. רו''ח מלווה את העסק מול הרשויות, אבל הוא לא רואה איך העסק מתנהל ביום יום. נניח שמדובר בעסק פיזי.

הרו''ח יכול להגיד לך מה קורה בעסק מבחינת כספים, אבל לראות את העבודה נעשית בפועל, למשל לתת שירות ללקוחות ולהתמודד איתם (החזרות מוצרים, לקוחות כועסים וכו') -זה לא משהו שהרו''ח חווה על בשרו. הוא לא נמצא בעסק ולא עובד בעסק כמובן כדי להבין איך בדיוק העסק פועל.

גם אם מדובר בעסק באינטרנט, הרו''ח לא רואה איך בעל האתר בונה את האתר , מקדם אותו וכו'.

כך שהוא לא יכול ''לנשום עסקים מהתחתית''.

לא. יועץ עסקי זה מישהוא שכבר הקים עסקים ויש לו נסיון בשטח. הנסיון של הרו''ח מוגבל לנסיון בהקמת העסק שלו (ראיית חשבון, בהנחה שהוא עצמאי ולא שכיר במשרד רו''ח). הוא לא הקים עסקים אחרים אז הוא לא יכול לייעץ בתחומים אחרים.

ללמוד איך? האם הכוונה היא לעבוד בתחום הזה?

צריך לעבוד בפועל בעסק כדי ללמוד אותו, כדי שאחר כך יהיה ניתן-אולי-להקים עסק כזה. זה נותן לפחות את הבסיס להבנה איך פועל עסק-איך עובדים עם ספקים, לקוחות, מוצרים ועוד.

זה גם יגרום לאותו רו''ח להבין האם הוא רוצה לפתוח עסק בתחום או לא. דברים שרואים מכאן, לא רואים משם...
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2022 10:11
גם אני לא, אבל גם לא רו"ח כפי שהסבירה יפה @wake_up

כדי להיות יועץ עסקי צריך להבין את כל התחום שקשור לעסק - הבנה במאזנים ובפקודות מס הכנסה זה חלק קטן (רו"ח), תימחור ותזרים זה עוד חלק קטן (כלכלן).

עסק כולל גם שיווק, מכירות, פיתוח ידע מקצועי, ניהול עובדים, ניהול ספקים ולקוחות, ניהול זמן - אתה בקיא בזה מעצם לימודי התואר שלך? לא.

אם חשקה נפשך להיות יועץ ומלווה עצמאי לעסקים, אני מציעה להתחיל מלהיות יועץ דרך חברה שמתמחה בזה (תגגל, יש מלא) ולקבל כלים חשובים. הסיכוי שלך להתקבל שם הוא גבוה בגלל שיש לך תואר בראיית חשבון.