⬅ חזרה לאינדקס

כדאיות ההשקעה במניות בתיק פגום בגלל שיקולי מס

🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2016 00:26
בשבועות האחרונים הגעתי לתובנה שנכסים עם פוטנציאל תשואה עדיף לשים בחשבונות עם פטור או הקלות במיסוי. (תודה, GUYS. לא מבין למה לא מלמדים את זה בבית ספר!)

מכיוון שאחוז המניות ה"מתאים" לי קרוב מאוד לאחוז החשבונות הפנסיוניים שלי, עקרונית כדאי לי לשים את כל המניות בתיק הפנסיוני, בלי להחזיק מניות בתיקים הממוסים. עד כאן הכל טוב - אבל כרגיל החיים הם לא שחור ולבן...

קרנות ההשתלמות שלי ב- IRA, אבל חוץ מהם יש לי קרן פנסיה (מיטבית עתודות) וביטוחי מנהלים של הראל (מלפני 2001 עם מקדם מובטח ודמי ניהול ש"משתתפים ברווחים" בגובה 15%). מצד אחד, הייתי רוצה להעביר אותם למסלול מנייתי ככל האפשר, אבל מצד שני מדיניות ההשקעות שלהם לקויה לדעתי מהרבה היבטים:

ניהול אקטיבי ולא פאסיבי

ניגוד עניינים מובנה עקב הריכוזיות העצומה בשוק שלנו

השקעת יתר בשוק הישראלי, במקום פיזור עולמי

מינוף (לדוגמה, המסלול המנייתי של קרן הפנסיה משקיע 30% מהנכסים ב"ערד" ו- 70% מהנכסים במניות, אבל עם חשיפה למניות של בין 75%-120% מכלל הנכסים!)

ביטוחי המנהלים שלי הם למעשה חשבונות כן ממוסים - משלמים "מס" לחברה בגובה 15% מהתשואה, כל שנה - ולא רק בקניה ומכירה!

פספסתי עוד משהו?

אז... אנא כיתבו מה דעתכם ומה אתם עצמכם עושים, בשאלה אם השקעה במניות בקרן הפנסיה ו\או בביטוח המנהלים גוברים את המגבלות שמניתי - או שכדאי לשמור את הביטוח ו\או הפנסיה סולידיים ככל האפשר ואת האחוז המנייתי להשקיע בקרן

מחקה עולמית בחשבון הבנק הממוסה.

תודה!

ברור ששום תשובה שאקבל לא תיחשב ייעוץ.

בקשה קטנה - אנא אל תסיטו את הדיון ל"קופת גמל עדיפה על ביטוח מנהלים" וכד' - זה לא הפוקוס בשאלות. אני בהחלט בודק את הכדאיות של להעביר את ביטוחי המנהלים ואולי גם הפנסיה לקופ"ג (+כיסוי ביטוחי פרטי), אבל השאלות מתמקדות במצב הקיים של קרן פנסיה וביטוחי מנהלים - האם לדעתכם שמירת המניות שם משיקולי מס היא "בזבוז" של החלק המנייתי. תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2016 03:46
אם זו ההסתכלות - אז גם קרן IRA היא חשבון ממוסה, ב-X% דמי ניהול ואם אתה קונה תעודת סל/קרן - כנראה שגם היא לוקחת מס של Y% דמי ניהול...

אם אתה לא מוציא את הכסף משם כי אתה סומך על המקדם וכו' - אז זה לא מס, זה מה שאתה מוכן לשלם על המקדם והאמונה במנהל.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2016 10:53
נכון, אבל יש הבדל כלשהו.

מצד אחד אתה צודק - אם ביטוח אומר לי "אצלנו תצבור פחות, אבל בסוף נכפיל את הקצבה שהיית אמור לקבל ב- 1.5" ואני אבחר להאמין לו, יכול להיות שכדאי לי לשלם דמי ניהול גבוהים בגלל המקדם.

מצד שני - יש הבדל. לא הדגשתי את הנקודה, אבל בעוד שבכל האפיקים יש דמי ניהול מהצבירה (בפנסיה 0.11% +2% מהפקדות, בביטוח המנהלים 0.3% ובקופ"ג מחקה עולמית ככל הנראה 0.5%) שאותם אני משלם בלי קשר לתשואה, בביטוח המנהלים גובים בנוסף דמי ניהול של 15% מהתשואה השנתית. זה כבר מזכיר חשבון ממוסה שמטיל מס על התשואה במועד המכירה. אם ה"השתתפות" היתה בגובה 25% זה היה בפירוש גרוע מחשבון ממוסה, כי מפסידים את הריבית-דריבית על המס\דמי הניהול.

חישבתי לפי 15% דמי השתתפות ברווחים (נכון לעכשיו - עדיין ללא החשבת דמי הניהול מהצבירה והמקדם) והתוצאות מאירות עיניים:

100000 ש"ח בתשואה שנתית של 8%, יגדלו אחרי 10 שנים בחשבון ממוסה ל- 215900 אבל בעקבות המיסוי יישארו לי 186900 נטו. בביטוח המנהלים הלא ממוסה יישארו לי 193000.

באותה תשואה אחרי 20 שנה יישארו בחשבון הממוסה 374600 נטו ובביטוח המנהלים רק 372800.

בתשואה שנתית של 10% זה אפילו גרוע יותר.

עכשיו נשאר לי לחשב את השפעת דמי הניהול הקבועים והמקדם, ואחרי הכל - האם בכלל להאמין במקדם...