⬅ חזרה לאינדקס

ברוקר אירופאי

🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2022 11:51
שאלונת לגבי ברוקר אירופאי. אני גרה בצרפת כבר כמה שנים (עדיין משלמת ביטוח לאומי בארץ), עם אזרחות פורטוגלית ומספר מס צרפתי (לפי מיטב הבנתי המיסים פה גבוהים מאשר בארץ). אני רוצה להשקיע במדדים לטווח ארוך ומאוד חוששת שבוקר אחד אמצא את עצמי בכלא על העלמת מס או משהו.

אני צריכה להצהיר על משהו לרשות המיסים באיזשהו שלב? צריך להגיש דוח שנתי כמו עם ברוקר אמריקאי? או שזה לא רלוונטי בכלל כי אני לא גרה בארץ?

מה לגבי הכנסות מהלוואות חברתיות/דיבידנדים?

עם איזה בעל מקצוע כדאי להתייעץ? רו"ח? יועץ מס? ישראלי? מקומי?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2022 11:58
@Koby Paris

אולי לנסות ליצור קשר עם היוזר הזה ולשאול אותו?

לא יודע לאן נעלם בשנים האחרונות
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2022 12:35
בכלא ישראלי או אירופאי? התנאים שונים לחלוטין וכך גם התשובות הרלוונטיות.

אבל ברצינות, קודם כל לא שולחים לכלא (אלא אם כן מדובר בחובות של מיליונים שהסתרת בכוונה). אם לא שילמת את כל המיסים אז מבקשים ממך להשלים וייתכן שעם קנסות. ועוד ברצינות -

לא ברור משאלתך על איזו רשות את שואלת - הישראלית? הצרפתית?

גם וגם, אבל אפשר להתחיל מדברים בסיסיים יותר שיבהירו את התמונה, גם כאן או בחיפוש עצמאי ברשת.

אחד השיקולים לקחת בחשבון בנושא המיסים הוא האם את מתכננת להשאר יותר זמן עד לכשכבר ביטוח לאומי יחליט שאינך תושבת. זה כרוך בנסיבות ונתונים אישיים ומעבר לכך למס הכנסה בארץ יש את הקריטריונים שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2022 12:46
תודה על ההבהרות, להצהיר לרשות המיסים בישראל. הברוקר האירופאי מדווח לצרפת על כל פעולה.

התושבות אמורה להתבטל אוטומטית בשנתיים הקרובות, ייתכן ואחזור לישראל בעתיד, ככל הנראה כבר על תקן תושב חוזר ותיק.

במקרה כזה, אם אבטל את התושבות בצרפת אוכל לממש את הרווחים בלי לשלם מס רווחי הון כלל, נכון? לא בישראל ולא בצרפת?
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2022 14:15
אבל הוא לא מדווח על נכסים בישראל ופעולות שאת עושה בהם (אפילו פסיבית).

אני לא בטוח שזה נכון. זה תלוי בכמה גורמים. אני יכול לשער אבל זה תלוי בגורמים מקצועיים. אגב אני לא בטוח שהבנתי שאת ההשלכה של זה על חסכונתייך, בין אם התשובה היא כזאת או הפוכה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2022 14:38
השאלה הראשונה שנשאלת היא, האם מבחינת מס הכנסה את תושבת חוץ או תושבת ישראל.

יש כמה מבחנים בנושא, הראשון שבהם זה מבחן ימי השהיה, ואחרי זה יש מרכז החיים ועוד.

אם את תושבת ישראל, לפי הפקודה, את חייבת להגיש דוח שנתי על הכנסות מחוץ לארץ, גם אם בסופו של דבר אחרי זיכוי מס זר התוצאה היא 0 מס.

השאלה השניה, האם יש לך הכנסות החייבות בדיווח בישראל, כגון דירה שאת משכירה וכדומה.

אם את מוגדרת תושבת חוץ אז על השכרת דירה אין פטור ממס וצריך להגיש דוח.

שאלה אחרת אך קצת פחות חשובה היא מה התושבות שלך לצרכי האמנה למניעת כפל מס ומה המשמעות של זה מבחינת ישראל, פורטוגל וצרפת.

שזו שאלה שתשפיע למי זכות ראשונים על המס ומי המדינה שתיתן את הזיכוי מס זר.

ודבר אחרון, מניות, אגרות חוב ובכלל כל נכס, שקנית לפי ניתוק התושבות מישראל, ואת מוכרת לאחר מכן. לפי הפקודה את צריכה לשלם את המס על חלק הרווח היחסי עד למועד ניתוק התושבות.

לא יועץ מס לא מייעץ, המידע מהבנתי האישית והשימוש על אחריות הקורא.