⬅ חזרה לאינדקס

התייחסות לכל ההשקעות כתיק אחיד

🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2022 19:53
אני נמצא בראשית דרכי בשוק ההון.

עד עתה יש לי קופת גמל שאני מנהל בIRA. בקופה יש סה"כ כ320 אש"ח שמושקעים בVWRA.

כעת לאחר שסגרתי הלוואות וצברתי לקרן חירום, אני יכול סוף סוף להתחיל להשקיע בשוק ההון.

ראיתי שהמשקיעה כתבה שצריך להתייחס לכל הכספים כעל תיק השקעות אחד גדול. בהתאם לכך אני מתלבט לגבי הקצאת הנכסים.

עד עכשיו יש לי 300 אש"ח בחלק הפטור ממס. כל החלק שאצבור מעכשיו כמובן חייב במס רווח הון. אם נניח אני רוצה תיק בשיטת הארי בראון- יש לי 320 אש"ח במניות. זה אומר שבתיק הממוסה אני צריך לרכוש אג"ח במאות אלפי שקלים?

איך להתייחס להקצאת הנכסים כאשר בקרן הפנסיה כבר יש מאות אלפי שקלים ורק עכשיו אני מתחיל את דרכי ה"לא פטורה ממס"? תודה
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2022 20:23
כן, יש לך תיק השקעות אחד.

אתה צריך להקצות את הכסף שלך במוצרים השונים כך שבשקלול הכספים בכל המוצרים תגיע לחשיפה הרצויה לכספים בסיכון(מניות) אל מול כספים שאינם בסיכון.

יש עדיפות שכספים שתוחלת התשואה שלהם היא הגבוהה ביותר(מניות) יהיו במוצרים פטורים ממס.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2022 23:10
זאת אומרת שאם אני רוצה ללכת לפי המודל של הארי בראון, אני צריך לרכוש מק''מ ב300 אש''ח, זהב ב300 אש''ח ואג''ח ב300 אש''ח כדי לאזן עם החלק הפנסיוני ורק אז אני יכול להתחיל לרכוש מניות? אני לא חושב שאי פעם אגיע לזה. וגם אם אגיע לחיסכון של 900 אש''ח, עד אז המניות בטח כבר יהיו הרבה יותר מ300 אש''ח כך שזה בעצם תמיד ''לרדוף'' אחרי האיזון של הפלח הפנסיוני בתיק. מה גם שאני לא בטוח שבמקרה מוות למשל הילדים והמשפחה יקבלו את מלוא הכסף שיש לי בחלק הפנסיוני (והמנייתי) של התיק
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2022 23:23
אם אתה רוצה לשמור על רמת סיכון קבועה בתיק אתה צריך לאזן(אם על ידי מכירות או על ידי קניה עם כסף חדש). נראה לי שאתה לא סגור על רמת הסיכון שמתאימה לך. אתה צריך לחשוב עם עצמך, מה מטרת הכסף, טווח ההשקעה ואז לקבל החלטה.למה בחרת בתיק הארי בראון-איך הוא משרת את מטרתך? אם אתה חדש בשוק אז כדאי שתהיה יותר שמרני בהקצאה למניות, לפחות עד שתעבור משבר ותראה איך אתה מגיב....

המשפט האחרון לא קשור לנושא של רמת הסיכון בתיק אלא למאפיינים של המוצר. בקרן פנסיה בדרך כלל המשפחה תקבל קצבה במות המבוטח (תלוי במסלול הביטוח שבחרת)
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2022 23:32
תודה נתת לי קצת ש''ב