⬅ חזרה לאינדקס

דולר\שקל

🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2022 20:05
בתחילת הקורונה הדולר עלה משמעותית מהר בטווח קצר, וכיום

למי שלא שם לב, הדולר עלה כמעט ב7% מתחילת החודש.

וכרגע הדולר\שקל כ11% מהתחתית בינואר,

בנק ישראל כתגובה לתחילת הקורונה מכר דולרים בשוק החופשי.

האם אותם שיקולים של בנק ישראל רלוונטיים גם היום?

הגיוני שהוא ייתן לכלל מחירי הייבוא במדינת ישראל לקפוץ ב10% בטווח כל כך קצר? (דלק, מוצרי חשמל, חומרי גלם, מזון, תשומות בנייה)
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2022 20:22
גם אני חושב שבנק ישראל ינסה אולי להגן על השקל עם מכירת דולרים, אבל ממה שהבנתי בנק ישראל גם לא רוצה להפסיד מלא כסף (חלק מהדולרים מושקעים). אני גם בספק שהוא ישפיע יותר מדי על השער כמו שהוא לא ממש חיזק את הדולר בירידה.

ריבית אג"ח ל-10 שנים בארה"ב כבר 3.1% שנתי, קשה לי לראות את בנק ישראל מגן על השער לאור ציפיות האינפלציה (1% כמעט באפריל הקרוב לאור התחזקות הדולר ועליית מחירים ועוד לא הגענו למקסימום כנראה) שיחלישו את השקל והעובדה שאנחנו יותר צמודים לריבית באירופה ממה שאני יודע (ובגלל חשש גבוה למיתון באירופה לא יעלו את הריבית יותר מדי שם אז האירו גם יחלש מאוד). בנק ישראל צופה ריבית 1.5% שנה הבאה והפד צופה משהו יותר לכיוון 3% כנראה, והפער בין האינפלציות כנראה לא כזה גדול לפי ציפיות השוק (וירידת מימון בהייטק גם לא מסייעת לשקל).

בנוסף, יש לו סכום סופי של דולרים ולא אינסוף ולכן אני לא יודע איך הוא יכול לחזק את השקל כשהוא מוכר את כל הדולרים (אולי יש אופציות נוספות, אבל אני לא כל כך מכיר). הדרך היחידה הבטוחה זה להעלאות ריבית (אבל בנק ישראל בניגוד לשוק לא חושב שיש אינפלציה).
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2022 20:24
האינטרס של בנק ישראל זה שקל חלש בגלל היצוא.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2022 20:34
לקוח מוויקפדיה:

מטרות הבנק על פי החוק הנוכחי:

לשמור על יציבות מחירים, וזאת כיעד מרכזי.

לתמוך במטרות אחרות של המדיניות הכלכלית של הממשלה, במיוחד צמיחה, תעסוקה וצמצום פערים חברתיים, בתנאי שלדעת הוועדה המוניטרית לא תהיה בכך פגיעה בהשגת יציבות המחירים לאורך זמן.

לתמוך ביציבותה של המערכת הפיננסית ובפעילותה הסדירה.

נדמה שיציבות המחירים זה היעד המרכזי, לפני דאגה לייצואנים

אני פשוט מתלבט מתי הפרשי שער משמעותיים מספיק בשביל שבנק ישראל יתערב.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2022 20:37
בסופו של דבר מה שמשפיע על המטח זה הריבית. בארהב העלו ריבית-בארץ לא ולכן הדולר מתחזק.

ברוסיה העלו ריבית בצורה אגרסיבית והרובל התחזק ב20% לעומת הדולר ביחס ללפני המלחמה

כל עוד בארץ לא יישרו קו עם הריביות בעולם - השקל יהפוך לדראחמה
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2022 20:44
הפרש הריביות שיש כרגע זה רק מההעלאה של אתמול (באפריל בנק ישראל העלה את הריבית בדיוק כמו הפד). זה לא מסביר את הקפיצה החדה שקרתה בחודש האחרון.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2022 20:45
בארץ תפורסם החלטת הריבית ב־23 לחודש
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2022 20:48
מעניין להבין, למה כשב2018)אם אני לא טועה( העלו ריביות בארה"ב לא העלו ריביות באותה מידה גם בארץ ?..
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2022 20:58
כי השקעות חוץ חיזקו מאד את השקל ובנק ישראל לא רצה לחזק אותו עוד יותר ובכך לפגוע ביצוא.

ישראל שחקן פצפון בשוק המטבעות ואם הדולר ידהר קדימה, גם השקל עלול להשטף. בנק ישראל מנסה לשמור על שיווי משקל כמו לוליין, בין חובתו לשמור על יציבות המחירים להגנה על היצוא ובעיקר על ההייטק. תפקיד קשה בשגרה וקשה מאד כשיש לחצים אינפלציוניים מצד ההיצע (שרשרת אספקה אנרגיה ועוד).
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2022 21:01
הדבר היחידי שאולי יכול להצדיק את ההפרש זה ציפיות נגיד לעוד 10 שנים על הפרשי הריבית ובעצם מתי הריביות יהיו שוות

אבל זה עדיין לא מצדיק 11 אחוז, ספקולטנים מעריכים שלכמה שנים טובות יהיו הפרשי ריבית משמעותיים?
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2022 21:46
יש עוד הרבה הסברים אפשריים. למשל, ירידה בהשקעות זרות בחברות ישראליות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2022 10:02
הטענה שלך לגבי רוסיה איננה נכונה.

הבנק המרכזי שם אכן העלה את הריבית - עובדית זה נכון. אבל הסיבה להתחזקות הרובל היא לא הריבית, אלא שהממשלה שם אסרה על מסחר חופשי בדולר ואירו, ומחייבת את היצואנים למכיר לבנק המרכזי הרוסי את כל המט"ח שהם מקבלים מלקוחות בחו"ל. כשהחלה הפלישה בסוף פברואר, הדולר קפץ מ 70-80 רובל ל-120, ואז מהר מאד המדינה פשוט אסרה באופן גורף על עסקאות מט"ח למעט מקרים מאד ספציפיים באישור פרטני, מה שהוריד את שער הדולר העומד כיום על פחות מ 70 רובל. זאת השליה אופטית בלבד, ואין לה שום משמעות מעשית. אגב, הבנק המרכזי שם כבר החל להוריד את הריבית בחזרה, אך הרובל ממשיך להתחזק - כי, שוב, אין שום קשר כרגע בין הריבית לשער הדולר ברוסיה.

לגבי הריבית בארץ - בנק ישראל כבר התחיל להעלות את הריבית חודש שעבר, וסביר להניח שימשיך להעלות אותה בעקבות ארה"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2022 22:53
הדולר עלה כי בארה״ב כבר צופים ריבית של 2% או יותר השנה. לא ברור אם בנק ישראל יעלה באותו קצב מהיר.