⬅ חזרה לאינדקס

אמון המשקיע במדינות שונות בעולם

🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2016 16:35
השאלה מופנית קצת יותר לאלו שהם קצת פחות פאסיביים באידיאולוגיית ההשקעה שלהם, אבל זה יכול לעניין את כולם. דנים כאן הרבה בתיקים פשוטים מאוד עם פיזור רחב על כל העולם, שזה יכול להיות אחלה ומאוד פשוט, אבל רציתי לשמוע מה דעתכם על רכישה של ETF שמחקה/ים את כל העולם (או אפילו רק מדינות מפותחות, או רק מתפתחות) כשאתם לאיו דווקא מאמינים בתפקוד של כל המדינות ?

באופן אישי, יש מדינות שאני פחות מאמין בהן בין אם הן מתפתחות או אפילו מפותחות. ברור שיש מדינות כאלו שהבורסה שלהם עם ביצועים טובים מדי פעם, אבל עדיין זה לא מספיק כדי לשנות את ההשקפה שלי לגביהן.

מצד שני, יש מדינות שאני מאמין בהן ומרגיש שאפשר "לסמוך" עליהן יותר. מהסיבה הזאת קשה לי לראות את עצמי משקיע במדד כלל עולמי, אלא גם חשוב לי שההשקעה תהיה מבוססת גם על האמון שלי במדינה, ולאיו דווקא הפשטות של התיק ומיצוע כל עולמי. איך אתם מתייחסים לזה ?

רלוונטי גם לסקטורים, אם אתם יותר מאמינים בסקטורים X,Y,Z,W ופחות ב-A,B,C משיקולים שונים שהם לאיו דווקא של תזמון שוק - וולטיליות, דיבידנדים, הבנה, אמון וכו', אז איך זה ישפיע על אסטרטגיית ההשקעה שלכם ? אפשר אולי לטעון נגד זה על ניסיון לתזמן את השוק, אבל לא לשם אני חותר.

עדכון בזכות הערה של גרהם - הכוונה במדינה היא בעיקר במדד שלה כמובן.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2016 16:43
פסיבי. מגביר מתפתחות. לא מאמין בהן.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2016 16:51
בגדול לדעתי השוק כבר משקלל לתוכו את הנתונים האלו. בגלל שאינדקס עולמי נותן לחברות במדד משקל לפי נפח השוק שלהן - האינדקס כבר משקלל לתוכו את האמונה של המשקיעים לגבי הביצועים של המדינות השונות בעתיד, ביחס לשווי שלהן עכשיו.

אם השקעה (סתם לדוגמא, אין לי מושג) בטאייוון מסוכנת יותר מהשקעה בארה"ב - 2 חברות שכל הנתונים שלהן זהים לחלוטין מלבד ארץ המוצא שלהן יקבלו תמחור שונה בשוק. באגרגציה על כל השוק, אני צופה שלאורך זמן, בממוצע, האינדקס ישקף את כל המידע הזמין על "אמון במדינות".

אם זה נכון? אין לי מושג.

לא ממליץ, לא מייעץ, כל ההודעות שלי הן אסופת שקרים פיקטיבים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2016 16:51
לא מתייחסים. אני מניח שאם אני מאמין שהמדינה הזאת פחות אמינה אז כולם מאמינים כך וזה מתבטא במחיר

ייתכן שאשקיע בהם במיוחד מסיבות כאלה אך אפנים שייתכן והתשואה תהייה נמוכה מתשואת המדד הכללי
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2016 17:02
נכון. מה שאני אומר זה שאם אתה לא מאמין בהם אז אפשר לא להשקיע בהן בכלל. הכוונה שלי היא שאם אתה לא מאמין ב-20-25% מהמשקל של ETF גלובלי, אז אתה יכול לא להשקיע ב-ETF הזה, ולפזר את ההשקעות לפי משקלים קצת שונים (בלי המון ETFים כמובן ).
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2016 17:03
מעבר לתשובות שקיבלת בקשר לנושא העקרוני, אני לא בטוח שברמה העובדתית אפשר לזהות את החברות בבורסה עם מה שגורם לך לתת או לא לתת אמון במדינה שבה נמצאת הבורסה.

כך למשל, אני מאמין באיקאה בלי קשר לרמת האמון בשבדיה ולא מאמין בטויוטה בלי קשר לרמת האמון ביפן (שלא לדבר על כך שאתה צריך לבדוק אם יש חברות זרות ומה משקלן בכל בורסה).
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2016 17:07
נכון. אתה יכול לבחור מניות. אני חשבתי בדיוק על הדברים האלו כשכתבתי את הדברים, אבל בכוונה התעלמתי מזה כי זה גוזר שבטוח אתה גם בוחר מניות

בתיק שלך. השארתי את הדברים ברמת ה-ETF (נכון, גם ברמת ה-ETF אפשר לרדת לרזולוציות קטנות יותר, אבל את זה אני שם בינתיים בצד).
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2016 17:07
כמובן. מצד שני, זה נכון באותה המידה לגבי חברות - ומכאן לגבי כל אינדקס. אם אני לא מאמין באפל, כמובן שאני לא יכול להשקיע באינדקס שמכיל אותם, כמובן. כלומר כל אינקדס שמכיל Mega-Cap אמריקאי ירד מהפרק.

וזו כבר השקעה אקטיבית. אפשרי, אבל אני לא מתעסק בזה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2016 17:19
הערה: יש תיקים פסיביים שלא מחזיקים את אפל.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2016 17:23
דיברתי על רמת ה-ETF. אין קשר הכרחי בין אמון במדינה לבין החברות המרכיבות את המדד העיקרי של המניות הנסחרות בה והמניות שציינתי הן דוגמה למניות שמרכיבות (אני מניח) את המדד בשתי מדינות שאין קשר בין האמון שלי בהן לבין המניות הנסחרות בהן.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2016 17:24
כי הם מכילים אינדקס שלא מכיל את אפל. לגיטימי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2016 17:32
טעות. ניתן לקנות בחלק קטנטן מהכסף חוזה נגד אפל וכך לנטרל את השפעתה
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2016 17:41
נכון. אבל זאת לא בדיוק הכוונה. נגיד שחלק ממדד עולמי מורכב ממניות במדד הסיני, ואתה לא רוצה השקעה במדד הסיני. אז איך אתה מתייחס לזה ?
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2016 17:42
זו בדיוק כוונתי. האם אתה יודע איזה מניות יש במדד הסיני? לפי איזה אינדיקציות אתה מחליט לא לרצות מדד שנסחר במקום מסויים?
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2016 17:45
הבעיה העיקרית שאין למשקיע החובב (וגם למקצוען) שום יכולת לנתח את החברות הכלולות ב-ETF מסויים. ב-VT יש כ-7000 חברות. ייתכן ואם הייתי מסוגל לבדוק את כולן לא הייתי מעוניין ב-2000 מתוכן. זה לא באמת ריאלי להכנס לבדיקות האלו ובוודאי שלא ריאלי לקנות שורטים על 2000 חברות (חלקם בסכומים ממש זעומים).
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2016 17:47
אוקיי, עכשיו אנחנו מסונכרנים. נניח כמובן שאתה לא מכיר לעומק ומיוזמתך לא היית משקיע ב china a50 לדוגמה, ואתה מעדיף להשקיע את הכמה אחוזים שלהם של במדד הסיני (במדד העולמי) במשהו אחר ?
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2016 17:50
אין ספק לגבי זה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2016 18:04
אין לי מושג כי הקריטריון של מדד שנסחר במדינה מסויימת נשמע לי שרירותי כמו לא להשקיע במניות שהטיקר שלהן מתחיל ב-A או חברות שהמשרדים שלהן ליד הים. אני לא רואה הרבה משותף לחברות שנסחרות במדד שנסחר בבורסה שנמצאת במדינה מסויימת.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2016 18:11
ללא אלטרנטיבה עדיפה אז אני אסכים בלית ברירה (ראה קרן הפנסיה שלי).

בהינתן ברירה אני לא אתקרב לזה בכלל.

זה מכתיב את אסטרטגיית ההשקעה שלי - השקעה במניות דיבידנד.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2016 22:55
אוקיי, אז אתה אומר שמבחינתך אתה לא יודע כלום, אז מבחינתך לא ממש משנה לך איפה אתה משקיע.

יש אבל הבדל, המניות שמתחילות באות a הן כנראה מתנהגות כנראה בדומה לממוצע של המניות בעולם, אבל הבורסות השונות מתנהגות בצורה שונה אחת מהשניה. china a50 לא מתנהג כמו S&p500 או כמו הדאו ג'ונס.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2016 22:59
זו לא היתה הטענה שלי ולא הטענה שלך בתחילת השרשור ("אמון במדינה").

יש הבדל בין מדינות מפותחות למדינות מתפתחות, אבל אני לא מכיר איפיונים של בורסה לפי מדינה מארחת. אם יש לך נתונים, אשמח אם תפרסם כאן.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2016 22:59
אהם - אם אני זוכר נכון אז היה פעם מחקר שהראה שמניות שמתחילות ב-A או מניות עם עד שני תווים בשם הניבו תשואת יתר מול שאר המניות לפני עידן האינטרנט והמסחר היומי.

לא יודע איפה המחקר (לא טרחתי לחפש שוב) אבל לפי מה שאני זוכר הטיעון שהוצג הוא שהיה יותר קל למשקיעים לזכור שמות קצרים וכשהם קראו על חברות הם לרוב קראו לפי סדר האלף בית וכשהם מצאו חברה שמצאה חן בעיניים אז הם רכשו אותה כך שמעטים הגיעו לאותיות הגבוהות באלף בית האנגלי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2016 23:57
הוספתי קודם עדכון לשאלת נושא בזכות ההערה שלך. הכוונה למדדים.

בגדול אני מסכים עם זה, אבל עדיין יש הבדלים גם במדינות מפותחות. תסתכל לדוגמה על ה- NZ50 ועל Helsinki 25 (על יותר מ-5 שנים) ורואים שיש הבדל די משמעותי בתנודתיות של המדדים. חוץ מיציבות, גם בשנים לא הכי רווחיות כמו 2015-2016 המדד הניוזילנדי המשיך בעליות. Cac40 עוד לא הגיע לרמות השיא מ2000 וגם לא אלו מ2008. את הביצועים של ה- s&p 500 כולם מכירים ( ולא סתם יש כאלו שמצמידים קופ"ג אליו ולא לת"א 100). אלו רק דוגמאות כמובן, ולא הוכחה לטיעון (ושוק ההון זה גם לא מתמטיקה).
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2016 23:58
ציפיתי למישהו עם תגובה משעשעת כזאת ועמדת בציפיות :)

סיפור יפה, אבל היום זה כנראה פחות רלוונטי.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2016 00:19
יש סיפור לאחרונה יחסית, ששמעתי אם כי לא מכיר בעצמי - ני"ע בארה"ב שהטיקר שלו זה CUBA (למרות שאין שם שום השקעות בקובה) שקפץ משמעותית במחיר אחרי ההודעה על נרמול היחסית היחסים בין ארה"ב לקובה ולקח זמן למחיר לחזור לערך הנורמלי שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2016 06:58
אין לך מושג כמה פעמים הלכתי לבדוק סימול מניה CASH :)
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2016 20:56
חברת Isis Pharmaceuticals (טיקר ISIS) שינתה את שמה לאחרונה ל-Ionis (טיקר IONS).

כנראה שלא הרבה משקיעים רצו להשקיע בחברה עם שם של אירגון טרור... (ד"א, עם או בלי קשר - המניה נחתכה בכ-50% בשנה האחרונה. לא מחזיק, לא ממליץ ומניח שגם לא לקוח).