⬅ חזרה לאינדקס

אלוקציה בתיק השקעות פאסיבי --- אשמח לעזרה !!

🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2022 12:37
**ארוך אבל בטוח שיעניין רבים**

היי אחרי כמה שנים של לימוד ובעקבות המשבר הנוכחי בשווקים אני מעוניין לרענן את תיק ההשקעות שלי.

קצת רקע: התכנון הוא תיק לטווח ארוך מאוד (10+ שנים) כשכל רבעון אוסיף בין 15-20 א' שקל.

התכנון בגדול הוא להיצמד לקרנות איריות הנסחרות בארץ בלבד (מטעמי עצלנות בעיקר) כשהאלוקציה בתיק היא:

40% CSPX

15% SMEA

10% EIMI

10% מניות ספיציפיות (בשביל הלימוד בעיקר)

10% איביאי מחקה REIT US SOL (בשביל החשיפה לנדל"ן)

5% אג''ח (טרם נקבע איזה ואשמח להמלצות ונימוקים)

10% קרן סל של מניות קטנות (משהו כמו Msci USA small caps value index רק רצוי בסחירות בישראל)

מספר שאלות שאשמח לעזרה כאן:

מה דעתכם על האלוקציה בתיק (יודע שיכול להיות כפילויות כאלו ואחרות ושלא חכם לחפש מניות ספציפיות אבל זה מאוד מעניין אותי אז אני זורם על זה קצת)

שווקים מתעוררים - לאחרונה קראתי בכמה מקומות (ביניהם גם המשקיעה צייצה את זה בטוויטר) שזה היה עשור אבוד למי שהשקיע בשווקים המתועררים - זה נכון? בהתחשב בעובדה גם שסין היא נתח גדול מאוד מהמדד זה לא מסוכן?

אשמח להמלצה לחלק האג''חי בתיק (התחלתי לקרוא אבל די הולך לאיבוד שם במיוחד עם שינויי הריבית בתקופה הקרובה)

אשמח לדעתכם על קרן הREIT שבחרתי (עד כה עשתה יופי של עבודה אבל גם פה הולך לאיבוד)

אשמח להמלצה לקרן סל של מניות ערך קטנות שנסחרת בארץ

כמו שרואים לא הכנסתי פה את ישראל בכלל למרות שאני מאמין בשוק המקומי מאוד. מה דעתכם?

סליחה על אורך הפוסט ותודה מראש לעוזרים !!
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2022 12:41
התחכמויות מיותרות.

גוגל: המשקיעה מייק

גוגל: המשקיעה אייק

סביר.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2022 12:58
קרא לילד בשמו
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2022 13:01
התגובות שלך תמיד חדות, קצרות ולעניין.

Like
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2022 15:04
מיותר

לאחר עשור"אבוד" דווקא עכשיו זה הזמן להשקיע

אפשר למצוא בבורסת לונדון קרנות זולות יותר ולא פחות טובות

קטן מידי בשביל להוות השפעה מהותית על התיק. מיותר אם ההשקעה היא לטווח של מעל 10 שנים כמו שאמרת

יש לך בבורסת לונדון ussc מניות ערך קטנות בארהב

לא ייעוץ ולא המלצה