⬅ חזרה לאינדקס

העברת תיק השקעות בין בני משפחה

🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2016 17:28
אשתי מנהלת חשבון בבנק גדול. לאבא שלה (שהוא גם מורשה חתימה בחשבון שלה) יש תיק השקעות באותו סניף. התיק מנוהל ע"י יועץ של הבנק ואני לא סומך על מניעיו גם בלי להכיר את הרכב התיק. אבא של אשתי מעוניין להעביר לה סכום כסף שמהווה חלק כלשהו מהתיק שלו. הוא הציע להעביר לחשבונה חלק מניירות הערך (כולל רווחים שנצברו בחלק מני"ע). אני מעדיף שהוא ינזיל את הכסף בחשבונו (כלומר ימכור ני"ע בסכום הדרוש כדי להעביר לה את הסכום שרצה) ואז יעביר לה לעו"ש את הכסף.

שאלותי:

1. האם ההצעה שלו להעביר לחשבונה ניירות ערך שקנה בחשבונו בכלל אפשרית ללא תשלום מס?

2. בהינתן שאנחנו מעוניינים שהחשבון שלה יהיה משותף לשנינו, האם יש הגיון שאבצע זאת לפני העברת הכסף/לפני שהיא קונה ני"ע או שזה לא משנה?

3. האם כדי להצטרף כשותף לחשבון בנק קיים אני חייב להוכיח שאנחנו נשואים מבחינת החוק בישראל? האם אפשר לעשות זאת בהסתמך על הצהרה שלנו בלבד?

תודה מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2016 17:39
לא צריך הצהרה, זה כתוב בספח של ת״ז שלך ושל רעייתך.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2016 17:47
כל אחד יכול להיות שותף בחשבון. אתה לא צריך להיות נשוי ולא כלום. מן הסתם ששני האנשים חייבים לבוא לסניף.

העברת ניירות ערך בין חשבונות ו/או הוספת/גריעת בעלים לחשבון עלולים לגרור אירוע מס. רצוי לבדוק מול רו״ח.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2016 19:58
אם יש זהות מלאה בין בעלי החשבונות ניתן להעביר ני"ע ביניהם (ואפילו בין בנקים) מבלי שזה ייחשב אירוע מס. היות והוא כבר מופיע על החשבון שלה, אפשר להוסיף אותה לחשבון שלו ואז לבצע את ההעברה (ואז להוריד אותה מהחשבון, אם רוצים). אבל אם בכל מקרה אתה לא מתכוון לשמור את ני"ע כפי שהם, בשביל מה להתאמץ...
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2016 20:16
מס הכנסה לא טיפשים. העברת ני״ע ע״י הוספה וגריעה של בעלי חשבון זה אירוע מס.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2016 20:29
לגבי הוספה אני יודע מניסיון (לא אישי) שזה "עובד". לגבי גריעה אני לא בטוח.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2016 13:54
זה היה בין בני זוג ?
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2016 22:06
הוא כתב שהאבא מורשה חתימה, אני לא בטוחה שזה שקול להיותו בעלים.

כל שני אנשים יכולים להיות שותפים, ובני זוג יכולים להעביר ניירות ערך בין חשבונות שלהם בלי שזה יחשב ארוע מס. מניסיוני לפחות, בשביל להחשב בני זוג מספיק להיות ידועים בציבור, לא צריך להיות נשואים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2016 18:54
יש לי שאלה באותו נושא,

נגיד ואימי רוצה להעביר את התיק ני"ע שלה מהבנק בו מנוהל החשבון שלה לבית השקעות (פסגות,מיטב דש וכו')

האם דבר יגרור אירוע מס?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2016 18:56
@Osterreicher כל עוד שני החשבונות רשומים על אותה ת.ז. (אם אחד משותף והשני לא אז הם לא רשומים על אותה ת.ז.) אז לא צריך להיות מאורע מס.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2016 10:07
לנו ייעצו שגם השם יהיה אותו שם.