⬅ חזרה לאינדקס

כמה שאלות על מניות ערך

🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 13:29
הבנתי מה זו תשואת הדוידנד (הדוידנד למניה מחולק במחיר המניה) אבל לא ברור לי מה זה גידול בתשואת הדוידנד.

נניח שבשנה מסויימת הדוידנד למניה עמד על 3% שהם נניח 2$.

בשנה הבאה הגידול בתשואת הדוידנד עמד על 10%.

האם פרוש הדבר שתשואת הדוידנד תהיה 3.3% או שהדידנד למניה יהיה 2.2$ (זה לא אותו דבר כי אם מחיר המניה עלה ב-10% אז תשואת הדוידנד תשאר 3% למרות שהדוידנד למניה עלה ב-10% ל-2.2$).

מה זה קצב צמיחת הדוידנד? זה קצב הגידול בדוידנד?

במקרה שמשקיעים בחברות שמחלקות דוידנדים, איך להמנע מקנית חברות אמריקניות שיש עליהן מס ירושה כבד?
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 13:38
חברות שמגדילות את תשלום הדיבידנד השנתי, מגדילות את הסכום המשולם, כלומר אם קנית מניה ב 100$ ששילמה 3% דיבידנד בשנה (3$), ולאחר שנה הגדילה ב 10% (לא ריאלי, אבל נניח לשם הדוגמא) אז תקבל השנה 3.3$ כל שנה, בלי שהוספת שקל להשקעה המקורית שלך. וכך בשנה הבאה תקבל עוד ועוד, כמובן בהנחה שהגדילה ממשיכה.

לגבי מס אמריקאי - אתה יכול להשקיע בחברות בארץ שמחלקות דיבידנד (אין הרבה עם היסטוריה יציבה) או פשוט לשלם את המס אם וכאשר תגיע לשלב הזה בחים :)
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 17:13
השאלה שלי היא כשאומרים גידול בתשואת הדוידנד מתכוונים לגידול בדולרים או גידול באחוזים (מהשנה הקודמת)?
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 17:23
להבנתי, בד"כ הכוונה לאחוזים
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 17:33
אם אומרים "גידול בתשואת הדיבידנד" אז הכוונה לאחוזים (או שטעו בניסוח), אבל בדרך כלל דווקא מדברים על הגידול בדולרים. כלומר חברה בעלת תשואת דיבידנד קבועה שהמחיר שלה רק הולך ועולה, היא חברת דיבידנדים גדלים.

העניין הוא שמחירים נוטים להיות יותר תנודתיים מדיבידנדים.

למיטב ידיעתי מס ירושה אמריקאי לא נאכף בפועל על זרים למעט מקרים מיוחדים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 17:35
בדרך כלל אומרים גידול בדיבידנד, ולא בתשואת הדיבידנד.

ההיגיון אומר שהכוונה גידול בדולרים.

כי באחוזים אפשר לומד שבכל ירידה קלה במחיר המניה, תשואת הדיבידנד עולה. ואז לכאורה יש גידול מרגע לרגע גם מבלי שמשהו השתנה בדיבידנד...
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 17:39
ההגיון שלי הפוך, גידול בדולרים קל מאוד להראות כאשר יש אינפלציה. זה לא עוזר למשקיעים שנסמכו על הדיבידנד.

בכל מקרה לא נראה לי שההבדל מאוד משנה, זה כסף שעובר מכיס ימין לכיס שמאל.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 17:59
אבל דוקא בגלל מה שאמרת נשמע הגיוני שהם מדברים על גידול בדולרים.

זה יותר גרוע - זה כסף שעובר מכיס ימין לכיס שמאל, אבל בדרך המדינה לוקחת רבע מהכסף שעבר.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 18:50
זו באמת בעיה שמשקיעי הדיבידנדים הגדלים לעיתים מתעלמים ממנה. במצבים רגילים אין ממש בעיה כי אם הם בוחרים מניות עם קצב צמיחת דיבידנד של לפחות 5% בשנה והאינפלציה היא 2% בשנה, אז הייתה צמיחה עקבית מעבר לאינפלציה.

בזמנים הנוכחיים, מי שמשכנע את עצמו שהכל בסדר כי הדיבידנד לא נחתך למרות שכח הקניה שלו ירד משמעותית, פשוט עובד על עצמו. מצד שני, כן יכול להיות שהדיבידנדים שלהם גדלו בשנה האחרונה מעבר לאינפלציה או כמעט כמוה, אז יכול להיות שההפרש לא משמעותי, הם פשוט לא מחשבים את זה (לפחות לפי מה שאני מכיר). שים לב שזה שהשנה האחרונה הייתה גרועה למחירי מניות לכאורה לא ממש משפיע. בנוסף, גם לעבוד על עצמך זה לא בהכרח חסר ערך אם זה עוזר לך פסיכולוגית להתמיד עם ההשקעה שלך ולישון טוב בלילה.