⬅ חזרה לאינדקס

הפקדה לפנסיה וקה"ש בחופשת לידה

🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 14:00
היוש,

אז אשתי ילדה תאומים (אני לא אוהב את המונח "ילדנו") בשעה טובה :)

היא נמצאת כרגע בחופשת לידה ומתכננת להאריך אותה לכחצי שנה. כלומר, היא תהיה 3-4 חודשים בחל"ת.

אני רוצה להבין את הכדאיות שבהמשך הפקדות לקרן פנסיה וקה"ש בזמן הזה.

עד כמה שאני מבין, בזמן שהיא נמצאת בחופשת הלידה שבגינה משולמת קצבת ביטוח לאומי - המעסיק ממשיך את ההפקדות לפנסיה.

שאלה 1 - ההפקדות האלה נעשות במועד? כלומר, המעסיק יפקיד בחודש 5,6,7, כן? לא רטרואקטיבית כשהיא תחזור למשרד בעוד חצי שנה?

כלומר, היא תהיה 3-4 חודשים בלי הפקדות לפנסיה ובהינתן ריסק זמני של 5 חודשים לא תאבד את הרצף הביטוחי.

שאלה 2 - יש טעם להפקיד באופן עצמאי בזמן הזה לפנסיה? זה תכלס כסף שכבר שולם עליו מס, אז אני לא רואה כאן הטבה מסויימת.

לגבי קרן ההשתלמות, ההפקדות גם כאן ממשיכות ע"ח המעסיק בזמן חופשת הלידה.

שאלה 3 - בזמן החל"ת, כדאי עדיין להפקיד לקה"ש (עד התיקרה)? פה תכלס כן יש הטבה על רווחי ההון.

שאלה 4 - עוד משהו שכדאי לשים אליו לב מבחינת מיסוי \ הפקדות?
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 14:14
אמורות להיעשות במועד ולא רטרואקטיבית.

אם מסיבה כלשהיא אתם שוקלים לעשות החזר מס על שנת 2022, תבדקו טוב את הנתונים לפני שאתם מגישים כי רוב הסיכויים שאתם חייבים למס הכנסה כסף ואז (ככל שאינכם מחויבים בהגשה) כדאי לא להגיש.

אה ומזל טוב :)
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 14:52
איך זה יכול להיות, אם ההכנסות של אשתי בהכרח יהיו קטנות משהיו בשנים קודמות?

בנוסף, היא תהיה בחל"ת כמה חודשים, אז ברור שההכנסה השנתית שלה תהיה קטנה יותר ולכן דווקא כדאי להגיש בשנה זו דו"ח.

אני מפספס משהו?

תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 15:44
כשמקבלים את דמי הלידה, משלמים עליהם מס הכנסה.

אבל איך מחושב מס ההכנסה הזה?

הוא מחושב כאילו דמי הלידה הם כל ההכנסה השנתית הבלעדית של היולדת. למה? לא יודע, כנראה פוליטיקה של להיטיב עם יולדות ולא לשלוח אותן לתיאומי מס. ככה זה היה נכון ללפחות עד לפני כמה שנים.

זה יוצר מצב שמס על דמי לידה אשר מייצגים שכר של 3.5 חודשים, מחושב כאילו הם מייצגים שכר של 12 חודשים.

לבעלות שכר גבוה, החישוב השגוי הזה יוצר חיסכון בדי הרבה מס, וצריך להיזהר לא להחזיר אותו בטעות למס הכנסה למי שלא מחויב בהגשת דו"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2022 05:59
מזל טוב!
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2022 15:45
וואלה, לא שמתי לזה לב. הם הוסיפו את ההכנסות שלה בחודשים ינואר-מרץ לחישוב הזה גם, אבל זה עדיין יוצא שווה.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2022 14:27
מישהו יכול לייעץ לגבי זה ^ ? :)
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2022 14:29
אין מה להמליץ, הרי ההפקדה לקרן השתלמות שכיר היא דרך המעסיק, אם אין משכורת אז אין הפקדה ואתה לא יכול להפקיד לבד.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2022 14:39
גם ההפקדה לפנסיה היא דרך המעסיק, ואפשר להמשיך להפקיד לשם באופן עצמאי בזמן חל"ת, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2022 14:42
הפקדה לפנסיה אתה יכול להפקיד אבל על תקן עמית עצמאי, ולא עמית שכיר.

ואתה תקבל את הטבות המס המתאימות בהתאם.