⬅ חזרה לאינדקס

ביטוח א.כ.ע

🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2022 19:25
שלום,

לא בטוח אם זה המקום המתאים לשאול שאלה בנושא, אבל אנסה בכל זאת.

אני שכיר. יש לי פוליסת ביטוח מנהלים יחסית ותיקה (משנת 1999) ובה יש פוליסה נפרדת של א.כ.ע

לפני כמה שנים העבירו לי את הפוליסה הזאת מאותה חברת הביטוח של פוליסת המנהלים לחברה אחרת.

מאז אותה הפוליסה לא מפסיקה להתייקר ! וכשאני אומר להתייקר...אני מתכוון בקפיצות מפגרות לגמרי.

אני בן 50, בריא... ולפני כשנתיים עמדה הפרמיה על כ 1.9% מאז, התחילו קפיצות לאזור 2.2% ואז לאזור של 2.5% ולפני כמה ימים התבשרתי שחברת הביטוח רוצה להעלות את זה ל 3% !!!

עד כמה שידוע לי, המעביד מכסה את הביטוח הנ"ל עד לגובה של כ 2.5% ומעבר מתחילה בעיה.

כשניסיתי לפנות לכל מיני חברות ביטוח, נתקלתי בתופעה מוזרה שרובן לא "מתלהבות" בכלל מהביטוח הזה ולא מחזירות בכלל טלפונים.

האם מישהו כאן יכול לשפוך קצת אור בנושא ?

תודה מראש לכל תשובה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2022 19:38
יתכן שכדאי לשקול את אופציה של קרן פנסיה + "מטריה ביטוחית".

מטריה ביטוחית מגשרת פער בין א.כ.ע. של קרן פנסיה לא.כ.ע של ביטוח מנהילים.

בנוסף ביטוח של א.כ.ע. מתייקר עם הגיל לכן בשלב מסויים כדאי לשקול את כדאיות....
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2022 21:29
צריך לבדוק את המקדם שלך, לאיזה גיל הוא ולפי איזה חישוב, ולהשוות לקרן פנסיה חדשה.

לכל סוכן יש מערכת שיודעת לבצע סימולציה כזו.

יש מקרים שלמרות דמי ניהול זוועתיים שווה להשאיר בגלל מקדם, אבל בהרבה מאוד מקרים לא.

בכל אופן, כנראה שהכיסוי אכע במנהלים הקיים פחות טוב מאכע בקרן חדשה+מטריה, שלא לדבר על כיסוי שארים שטוב יותר משמעותית בקרן פנסיה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 11:14
לא אין מצב לעזוב את ביטוח המנהלים שלי.

מדובר על מקדם של כ 157 !

לא ברור לי איך מעלים לי ל 3% בגיל 50, כשמצבי הבריאותי תקין. לאן זה עוד יכול להגיע ?!

הבנתי שבשנים האחרונות הביטוח הזה התחיל להתייקר ללא פרופורציה. לא מבין למה...

אגב, אף פעם לא ראיתי את טבלת ההתפתחות של א.כ.ע (אם בכלל קיים כזה).
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 20:08
תפריד בין הדברים.

1. הפקדות לחיסכון

2. ביטוח חיים

3. ביטוח אכע

את סכום ההפקדה אתה לא יכול לשנות, אבל אתה יכול להחליט שאת הביטוחים אתה קונה בנפרד ואז כל ההפקדה תלך לחיסכון עם המקדם המצויין.

יתכן ששווה לך לקנות אכע חיצוני גם אם על הנייר אתה תשלם יותר כי תרוויח שכל ההפקדות ילכו למקדם המצויין.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2022 10:49
אולי לא הסברתי את עצמי נכון.

אני שכיר !

על א.כ.ע משלם כמובן המעביד, אבל עד גבול מסויים. הוא הרי לא ישלם אינסוף. עד כמה שזכור לי, הגבול הוא סביב 2.5%

החלוקה שלי בביטוח המנהלים היא 92:8 וזה כבר לפני הרבה שנים. את האחוזים הללו חברת הביטוח לא מוכנה/רוצה לשנות, כי הרי היא מרויחה מהחיים/ריסק. ברור לי שאני משלם 8% מההפרשה וקונה מעט מאוד ביטוח חיים/ריסק עם זה. אבל ככה זה ביטוח המנהלים. ברור שהיתי מעדיף לשים 100% בחסכון, לקנות בגרושים ביטוח חיים/ריסק ומהעודף היה נשאר לי מספיק גם לא.כ.ע...

בזמנו שמעתי שאפשר היה לקנות א.כ.ע באחוז קבוע, כך שלא ישתנה עם השנים.

אני פונה לכמה וכמה חברות ביטוח ואף אחת לא מתלהבת לדבר על א.כ.ע, אני גוזר מזה שזה כנראה ביטוח לא משתלם.