⬅ חזרה לאינדקס

שוקל למכור את החלק האג"חי לקניית המדד עכשיו

🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 00:36
שלום,

יש לי כ 50 אלף ש"ח על אג"ח ממשלתי 2-5 שנים, ששווה עכשיו 49 אלף, ועם הריבית שעכשיו, נראה שימשיך לרדת.

מתלבט האם כדאי למכור אותו ולקנות את המדד העולמי, שירד 8% מהשיא ?

אין לי ממש צורך באג"ח כמאזן, כי יש לי קצת מזומן בחשבון, והרבה מהתיק בנדל"ן שהוא סוג החלק ה"סולידי".
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 01:40
למה קנית את זה מלכתחילה? מה השתנה?

אתה ממונף בנדלן? אם כן אז בכלל אין משמעות לאג״ח לדעתי.

אני גם קניתי שהתחלתי להשקיע כי לא הבנתי כלום, בדיעבד, טעות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 07:19
אצלי (ואני מניח שגם אצלכם) האג"ח הוא החלק עם התשואות הגבוהות ביותר בשנה הנוכחית.

שזה בדיוק התפקיד שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 08:33
בקרוב אתה תגלה שהוא לא סולידי בכלל
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 11:16
האמת שלא, קניתי ב 50000 ועכשיו הוא 49000, הפסד של 2%. אולי עלה לך ב 2021 ?
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 11:19
קשה לי להאמין שהנדל"ן פתאום יירד, כפי שלא קרה עד עכשיו, ואין שום דבר שיורד במדינה הזאת. במיוחד עם האינפלציה, קשה לי להאמין שהנדל"ן ירד. מה יקרה פתאום - היצע הדירות גדל ?
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 11:30
מה הכוונה ממונף בנדל"ן ? רוב ההון שלי בנדל"ן, אני מסכים שה 50 אלף הוא סוג של מיותר - החזקתי אותו בתור "מזומן" לשעת צורך, אבל זאת הזדמנות עכשיו לקנות את המדד זול.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 11:33
אני חושב שאתה צריך להיסגר על הקצאת הנכסים שלך ומה השיקולים מאחוריה.

לקפוץ מנכס לנכס בגלל תנודות של 2% זה לא רציני.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 11:38
לא הבנתי איך זה סותר.

אם כל שאר החלקים במינוס 20% והאג"ח במינוס 2% אז האג"ח הוא החלק עם התשואות הכי גבוהות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 11:40
לא מבין למה אתה מודד ערך בצורה נומינלית ולא ריאלית.

מה זה עוזר לך אם הנדלן ישמור על ערכו נומינלית אם יש אינפלציה גבוהה?

חוץ מזה שהסטורית היו מקרים של ירידה בנדלן (בעיקר ריאלית).

הרבה דברים יכולים לגרום לזה. למשל עליית ריבית
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 11:45
צודק, את האג"ח קניתי מתוך שלא הבנתי את ההקצאה הנכונה בתיק שלי - הסתכלתי על התיק ללא הנדל"ן. לאחר חשיבה והתייעצות בפורום, התחלתי להתסכל עליו הוליסטית, ועם הנדל"ן החלק המנייתי הוא ממש המיעוט וה 50K של האג"ח לא משפיעים לא לפה ולא לשם.

צודק, וניצלתי את זה עכשיו, מכרתי את האג"ח שהוא התשואה הגבוהה וקניתי את המדד כשהוא בנפילה גבוהה.

אגב, אוכל לנצל את ההפסד 2% הזה איכשהו בהחזר מס שנה הבאה, נכון ?

גם נכון. אבל אני ממש לא מומחה לנדל"ן, ואני לא מתיימר לומר מה יהיה איתו בהמשך, אם אפילו מומחי נדל"ן שאני שומע או רואה בטלוויזיה לא מסוגלים לקלוע נכון למה יקרה עם מכירי הנדל"ן.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 11:45
נגיד אם יש לך משכנתה של 50אלף בריבית גבוהה יותר מהריבית שאתה מקבל על האג"ח, עדיף לך כבר כבר למכור את האג"ח ולהקטין משכנתה שנותן לך ריבית קטנה יותר ממה שאתה משלם על המשכנתה.

מסכים. בכל זאת תחזיק מספיק מזומן ל-X חודשי מחייה (תחליט אתה כמה X)
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 11:50
אני חושב שנשאר לי רק החלק של הפריים... לא זוכר מה הריבית שיוצאת כרגע אפקטיבית...

צודק, בחודשים הבאים להפקיד פחות, שישאר מזומן בחשבון... או משהו
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 11:52
יכול להיות שהמדד ימשיך לפול. ואפילו הרבה.

התפקיד של האג"ח הוא לשמור על ערך. עכשיו העברת אותו לנכס שלא בהכרח שומר על ערך.

אני לא אומר שזה רע, זה פשוט נראה לי אימפולסיבי אם אין לך תוכנית מסודרת.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 11:58
מזמן חשבתי למכור את האג"ח, לאחר שהבנתי את ההקצאה האמיתית של מניות-חלק סולידי.

ובנוסף לכך, כעת שהשוק נופל, חשבתי לקנות מניות אבל לא נשאר לי מזומן.

המשקיעה אמרה שצריך לשמור כסף בצד או למקרה קיצון או למקרה שתרצה לקנות מניות.

לדעתי כל התנאים לעיל מתקיימים, וזאת הייתה נקודה נוחה לעשות הכל ביחד. לא רואה כאן סטייה משמעותית מהתכנית.

התכנית שלי היא:

-לחסוך

-לקנות באופן קבוע מדד עולמי ויהי מה.

סטייה מהתכנית תהיה - למכור את המדד שלא לצורך, או כל חלק מנייתי אחר.

תיקון: סטייה מהתכנית תהיה כל פעולה (כולל מכירת מניות, חלק סולידי או נדלן) פרט ללחסוך + לקנות מדד עולמי (או רחב כמה שניתן)

אבל אתה צודק שזה היה קצת אימפולסיבי, ואני מקבל את ההערה, להיות יותר רגוע ולא להגיב לשוק אלא - כפי שציינתי בשתי הנקודות למעלה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 12:04
@חתול לילה

ביצעתי עריכה, ואני מקבל את ההערה, שהגבתי בצורה מסויימת לשוק. אני מניח שזאת הפעם הראשונה שאני מתמודד עם נפילות, ומה שנקרא קצת לומד על עצמי, וכנראה שאני לא חסין לחלוטין.

זאת לא תגובה קיצונית שלי, אבל כן פידבק לעצמי להיות יותר רגוע.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 14:44
זה לא ממש כלכלי להחזיק מזומן כשיש הלוואה. מאותה סיבה שלא כלכלי להחזיק אג"ח.

באופן כללי אני לא מאמין בקרן חירום במזומן, ברגע שתיקה ההשקעות שלך באופן כללי בוא מספיק גדול ונזיל.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 15:05
לא תמיד צריך שהכל יהייה 100% כלכלי, להשאיר קצת מזומן ליום סגריר זה לא דבר רע במיוחד בימים כאלו שלא נדרשים לנעול הפסדים.

כמובן שיש את עניין התשואה האלטרנטיבית לכן הדגש על הקצת כל אחד לפי הבנתו כמה קצת להשאיר.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 15:08
קרן חירום לא צריכה להיות כלכלית אלא לתת מרווח ביטחון בימים גשומים. אפשר להסתכל על ההפסד של החזקת מזומן כמו תשלום על ביטוח.

אפשר לחשוב על מקרה בוחן בו לאדם יש משכנתה של 500א"ש, החזר לבנק חודשי של 2500 שקל ו50K פנוים בבנק. לא יעזור לו להקטין את המשכנתה ל450K

ולהישאר חשוף בלי כלום במקרה של פיטורים.

תמיד עוזר שתיק ההשקעות גדול :) . אם נזרום על מקרה כזה אז בין כה וכה קרן חרום היא חלק קטן מהתיק וזה הופך לעניין של סיבולת סיכון וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 16:31
+1

+1

לדעתי זה כמו תשלום על פסיכולוג.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 17:10
לא אבל, אתה הרי לא רוצה להיות במצב שתהיה חייב למכור מניות בהפסד, כמו עכשיו. מה עוזר שיש לך תיק גדול מנייתי 100%, וכרגע הבורסה כורסת ?

או שאתה אומר, במקרה הכי גרוע, תמכור כמה מניות בהפסד, אבל רוב הזמן אין צורך להחזיק כסף בצד, שלא עובד ?

כשאתה אומר תיק נזיל, מה הכוונה ? שחלקו אג"חי/בפק"מ/מק"מ ?

אה הבנתי אתה פשוט מתנגד לזה שישכב מזומן..
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 18:21
אחת הסיבות שעדיף במזומן היא שבמצב החירום האדם שזקוק לכסף לא יכול בגלל מצבו הגופני או הנפשי להחליט רציונלית מה למכור מתיק ההשקעות, מזומן זה מספיק פשוט בצורה שקרוב מיופה כח יכול לשלם עבורו.

לא הייתי רוצה שמישהו אחר ימכור מתיק המניות שלי יעביר לחשבון יחכה ואז ישלם את תשלום החירום כאשר אני מורדם ומונשם למשל.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 19:16
אגב, אחרי שעשיתי זאת התחרטתי. אמנם סכום לא גדול יחסית, 50 אלף, של אג"ח שהחלטתי לא להחזיק.

אבל הרגשתי חרטה

-כי זה כן היה סוג של כסף לשעת מצוקה, ואולי עדיף ממזומן

-כן פעלתי בחיפזון בהחלטה מהיום למחר

-במקום להיות רק במצב קניה, ביצעתי מכירה של אג"ח בהפסד של 1000 ש"ח - וזה אומר התעסקות שנה הבאה עם החזר מס.

מרגיש עם זה לא טוב, שבכלל הגבתי.

ואני רוצה לקחת פסק זמן של שבועיים ולא להתעסק מעשית בשום דבר פיננסי (פתחתי חשבון IB, ונשאר להעביר כסף, קופות גמל קצת וכו').

ביחד עם התקופה שאני עובר, אני מרגיש שאני חייב להתנתק מהכל, אני נהיה אמוציונלי.

יכולים להזדהות - משהו שמישהו מכם חווה ? עצות ?
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 19:23
אין שום בעיה לנעול הפסדים אם צריך.

כלכלית עדיף לנעול הפסדים במקרים נדירים מאשר מראש לוותר על רווחים על סכום מסויים במשך כל הזמן.

הסיבה היחידה להחזיק קרן חירום היא פסיכולוגית. לא שאני מזלזל בפסיכולוגיה, אבל זה יותר עניין אישי מאשר חישוב כלכלי גנרי.

היא לא "צריכה" להיות כלום. כל אחד ומה שמתאים לו.

אם התיק שלך מספיק גדול אז יש לך גם ככה מספיק מרווח ביטחון בימים גשומים.

במידה מסויימת זה נכון. ובהגדרה ביטוח זה לא דבר משתלם.

ההבדל הגדול הוא שיש ביטוחים שאותם כדאי לעשות - אלו ביטוחים על דברים מאוד נדירים, אבל כאלו שאם יקרו הם ימוטטו אותך כלכלית. הדבר הזה לא נכון לקרן חירום.

מצד אחד, השימוש בקרן חירום הוא לא בהכרח כזה נדיר. מצד שני, אם יש תיק גדול מספיק אז ארוע כזה לא ימוטט אותך כלכלית.

ואם זה ארוע שכן ימוטט אותך, אז קרן חירום מראש לא הייתה עוזרת...

אתה התעלמת לחלוטין מהחלק הכי חשוב - אמרתי שלא צריך קרן חירום אך ורק אם יש תיק השקעות נזיל מספיק גדול.

בדיוק!

אם התיק גדול מספיק (נגיד לפחות פי 4 מקרן החירום המתוכננת שלך), אז אין שום סיבה להחזיק קרן חירום (למעט פסיכולוגיה).

למה לא?

אני מעדיף למכור פעם בהמון זמן קצת מניות בהפסד מאשר מראש להפסיד תשואה על סכומי כסף גדולים.

בדיוק

יש הגדרה מאוד ברורה למה זה נכס נזיל. בגדול אלו נכסים סחירים שאפשר בקלות להנזיל אותם (כלומר למכור אותם).

למשל נדל"ן זה לא נכס נזיל. יקח לך הרבה מאוד זמן (יחסית) למכור נדלן, ולכן יקח הרבה זמן עד שתקבל את הכסף.

לעומת זאת מניות זה נכס מאוד נזיל. אתה יכול פחות או יותר באופן מיידי למכור מניות ולקבל עבורן את הכסף.

לא, אין קשר.

אני גם לא רואה שום סיבה להחזיק אג"ח/פק"מ/מק"מ כשיש לך הלוואה פתוחה.

נכון.

ואין הבדל בין מזומן לבין אג"ח/פק"מ/מק"מ בסביבת הריבית של היום (או בכלל, כאשר יש לך הלוואה פתוחה).

בשביל משהו כזה מיידי אפשר פשוט לקחת הלוואה.

בכל מקרה, לא ברור לי מה כלכך מסובך בלהחליט מה למכור. בכל מקרה יש לי בתיק רק נייר אחד, זה לא באמת מסובך לבחור איזה נייר למכור כשיש רק אחד :)
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 19:23
או למכור ברווח השנה (ואז לקנות שוב אם רוצים).
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 20:08
יכול לתת דוגמא פרקטית או מנסיונך האישי על מכירה בהפסד לצורך ניתוב מחדש? מה השיקולים והמספרים שצריך לקחת בחשבון במקרה כזה?
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 20:52
לא הבנתי איזה דוגמה אתה צריך.

אם יש לך מקרה חירום שדורש ממך 10 אש"ח שאין לך אז תמכור מניות בשווי 10 אש"ח.

אם פיטרו אותך ואתה צריך עכשיו כסף לאוכל, שכ"ד וכו' אז תמכור מניות בשווי אותם הוצאות.

זה לא משנה אם המניות ברווח או בהפסד.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 21:13
לא הייתי מדויק. אני לא התכוונתי למצב חירום, זו מערכת שיקולים די ברורה.

אלא בהיבט של השקעה גרידא - למשל להחליט על נטילת יותר / פחות סיכון לשם ציפייה להדגלת (לא טעות כתיב) תשואה, דהיינו לבחור להקצות חלק גדול יותר משחשבנו לקניית נכסים בסיכון גבוה / נמוך יותר . מצד אחד אנחנו מקפידים לטעון ״לא לתזמן את השוק״ ואני רוצה להבין מהם השיקולים שלי בהחלטה לצאת (למכור x ולקנות y), האם כשם שאני ״קונה מדד״ בעקביות חודש בחדשו כך אני מתייחס למכירות בהפסד שלי?
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 21:17
אם זה ברור אז לא הבנתי מה השאלה.

כל הדיון הוא על קרן החרום.

התשובה בגוף השאלה - אם לא תנסה לתזמן את השוק לא תצטרך לחפש שיקולים לצאת.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 21:20
תזכיר לעצמך ש
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2022 18:25
ואפשר להסתכל על זה בצורה יותר מדוייקת כתשלום כפל ביטוחי ועוד הפסד תשואה אלטרנטיבית.

אם זה מיופה כח שאתה סומך עליו (ולכן הפכת אותו לכזה) אז גם תסביר לו באותה הזדמנות שיש לך תיק מניות ומה לעשות במקרה חירום כפי שתיארת.

אגב, הרבה פעמים אנשים מזכירים אופציה של מיופה כח. יש לך אחד כזה שבמקרה חרום יש לו גישה לחשבון הבנק שלך והוא יוכל למשוך ולשלם את תשלום החירום עבורך?
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2022 21:32
השאלה לא הופנתה אלי אבל במקרה שלי כן.

לאשתי יש גישה לחשבון הבנק שלי שלנו והיא יכולה לשלם משם כל דבר.

בעקרון יש לה גם גישה לתיק המניות והיא יכולה למכור ולהעביר לחשבון הבנק, אבל היא לא עשתה את זה אף פעם. אם במקרה חירום היא תצטרך את הכסף, לא יודע כמה זמן זה יקח.