🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 19:23
אין שום בעיה לנעול הפסדים אם צריך.
כלכלית עדיף לנעול הפסדים במקרים נדירים מאשר מראש לוותר על רווחים על סכום מסויים במשך כל הזמן.
הסיבה היחידה להחזיק קרן חירום היא פסיכולוגית. לא שאני מזלזל בפסיכולוגיה, אבל זה יותר עניין אישי מאשר חישוב כלכלי גנרי.
היא לא "צריכה" להיות כלום. כל אחד ומה שמתאים לו.
אם התיק שלך מספיק גדול אז יש לך גם ככה מספיק מרווח ביטחון בימים גשומים.
במידה מסויימת זה נכון. ובהגדרה ביטוח זה לא דבר משתלם.
ההבדל הגדול הוא שיש ביטוחים שאותם כדאי לעשות - אלו ביטוחים על דברים מאוד נדירים, אבל כאלו שאם יקרו הם ימוטטו אותך כלכלית. הדבר הזה לא נכון לקרן חירום.
מצד אחד, השימוש בקרן חירום הוא לא בהכרח כזה נדיר. מצד שני, אם יש תיק גדול מספיק אז ארוע כזה לא ימוטט אותך כלכלית.
ואם זה ארוע שכן ימוטט אותך, אז קרן חירום מראש לא הייתה עוזרת...
אתה התעלמת לחלוטין מהחלק הכי חשוב - אמרתי שלא צריך קרן חירום אך ורק אם יש תיק השקעות נזיל מספיק גדול.
בדיוק!
אם התיק גדול מספיק (נגיד לפחות פי 4 מקרן החירום המתוכננת שלך), אז אין שום סיבה להחזיק קרן חירום (למעט פסיכולוגיה).
למה לא?
אני מעדיף למכור פעם בהמון זמן קצת מניות בהפסד מאשר מראש להפסיד תשואה על סכומי כסף גדולים.
בדיוק
יש הגדרה מאוד ברורה למה זה נכס נזיל. בגדול אלו נכסים סחירים שאפשר בקלות להנזיל אותם (כלומר למכור אותם).
למשל נדל"ן זה לא נכס נזיל. יקח לך הרבה מאוד זמן (יחסית) למכור נדלן, ולכן יקח הרבה זמן עד שתקבל את הכסף.
לעומת זאת מניות זה נכס מאוד נזיל. אתה יכול פחות או יותר באופן מיידי למכור מניות ולקבל עבורן את הכסף.
לא, אין קשר.
אני גם לא רואה שום סיבה להחזיק אג"ח/פק"מ/מק"מ כשיש לך הלוואה פתוחה.
נכון.
ואין הבדל בין מזומן לבין אג"ח/פק"מ/מק"מ בסביבת הריבית של היום (או בכלל, כאשר יש לך הלוואה פתוחה).
בשביל משהו כזה מיידי אפשר פשוט לקחת הלוואה.
בכל מקרה, לא ברור לי מה כלכך מסובך בלהחליט מה למכור. בכל מקרה יש לי בתיק רק נייר אחד, זה לא באמת מסובך לבחור איזה נייר למכור כשיש רק אחד :)