⬅ חזרה לאינדקס

משיכה מחשבון משותף אצל ברוקר זר

🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2022 21:14
המצב הוא כזה :

לקרוב משפחה שלית תושב מדינה אחרת (אבל בעל אזרחות ישראלית אם זה משנה משהו) יש חשבון IB והוא רוצה להוסיף אותי לחשבון (שיהיה חשבון משותף)

אנחנו מנסים להבין את סוגיית משיכת הכסף מהחשבון הזה,

למשל במקרה כזה : קרוב המשפחה מפקיד כסף (בחו"ל) וקנה מניה X ב100 דולר

וכעבור שנה אני מוכר את המניה הזאת ב200 דולר ומושך את הכסף אלי (חשבון ישראלי)

איך העניין הזה ממוסה? רק רווחי הון (לפי החוק בישראל) על הרווח?

או שבגלל שלא אני הפקדתי את הכסף מלכתחילה אז צריך לשלם פה משהו נוסף?
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2022 07:16
סליחה שלא עונה על השאלה, אבל אי אפשר "להוסיף" לחשבון בIB

צריך לפתוח חשבון חדש מסוג Joint ואז להעביר את הנכסים לחשבון המשותף ע״י פניה לשירות הלקוחות שלהם (טיקט או צ'אט)

לגבי שאלת המיסוי - נשאיר למומחים :)
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2022 13:49
מקבל את התיקון :)

עדיין מחכה לאיזה insight לגבי המיסוי
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2022 18:16
ככול שלא קיימים כללים יותר ספציפיים בנושא וככל שלא מדובר בעסק, יכול להיות שפשוט נדרש יהיה לפרק את המקרה שלך לכל פעולה.

פתיחת חשבון משותף - לא אירוע מס

הפקדה של 100 שח על ידי קרוב משפחה / אתה "מצורף" לחשבון בעל שווי של 100 שח / הקרוב מעביר נכסים לחשבון בשווי 100 שח- אתה קיבלתה 50 ש"ח (חצי מהחשבון שלך), יראו בתקבול כ"מתנה'' , להבנתי לא אירוע מס בישראל אבל הקרוב יצטרך לבדוק לפי מדינת תושבתו סביר להניח שיהיה לו אירוע מס לכל הפחות על הרווח הון הלא ממומש המיוחס לחלק הנכסים שהועברו לך.

רווח הון בחשבון - לפי חלקו של כל אחד בחשבון (50/50), ובהתאם למחיר בסיס שנקבע לכל אחד.

עריכה - הערה חשובה במקרה שבו אתה צופה לקבל ניירות ערך (או זכיות בחשבון עם ניירות ערך) : ככל הנראה תצטרך להגיש טופס 905 בכדי לקבוע את מחיר מקורי כשווי השוק ביום קבלת המניות (step up) אחרת יכולים להערים קשיים בקביעת מחיר הבסיס ביום מכירת המניות בחשבון