⬅ חזרה לאינדקס

מתקרבים ל

🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2022 08:56
שלום לכולם, קורא מידי פעם בפורום והחלטתי להעלות את הסיפור שלי.

ב2004 ירשתי חצי דירה ברמת גן ואת החצי השני קניתי משאר כספי הירושה וכאן סיפורי מתחיל. עד אז לא ידעתי כלום ושום דבר על כסף ובטח לא עצמאות כלכלית.

ב2007 הלכתי ללמוד תואר הנדסי בטכניון (לא מדעי המחשב, חשמל או פיזיקה וכו') והמשכתי במסלול אקדמי מוכוון תעשייה על ידי תואר שני שהתחלתי מיד אחר כך.

בכל הזמן הזה הדירה ברמת גן הושכרה ונהניתי מתשלום דמי שכירות, דבר זה הכיר לי את העולם של הנדלן והכנסה פאסיבית.

ב2014 החלטתי לקנות חצי מכספי שלי וחצי בעזרת המשפחה דירה נוספת בעיר פריפראלית בצפון הארץ ב600 א' שקל.

ב2015 סיימתי את יחסי עם האקדמיה באופן זמני והתחלתי לעבוד במשכורת ממוצעת תוך כדי שאני מכניס שכירות פאסיבית משני נכסים (בשלב זה חסכתי שקל לשקל כדי לחסות את המשכנתא כמה שיותר מהר סה"כ 200 א' ש"ח).

ב2017 סיימתי את המשכנתא, החברה שבה עבדתי נסגרה וכולם פוטרו, מצאתי את עצמי עם דמי אבטלה, משתקם אחרי ניתוח עם חופשת מחלה ארוכה, עם הכנסה פאסיבית משני נכסים ללא פנסיה או קרן השתלמות משמעותית. ב2017 הכרתי מישהי שלימים הפכה להיות זוגתי לחיים ואמא לבן שלי נכון להיום בן 2.

ב2019 מיזם שניסיתי להקים יחד עם יזם אחר כשל והחלטתי לצאת ולחזור לאקדמיה לטובת תואר שלישי.

ב2020 עשיתי את צעדי הראשונים בהחלט בבורסה עם תיק התחלתי של 50 א' עשיתי שטויות.

ב2021 באמצע סגר הקורונה שכנים שלנו מכרו בית קרקע דו משפחתי במקום בו אנחנו גרים ואוהבים בגלל הטבע וקרבה לרכבת ומרכזי תעסוקה, בהחלטה של רגע החלטנו לקנות את הנכס ותוך חודש נכנסו לסחרור שבו היינו צריכים למכור דירה כדי לממן את העסקה וגם למצוא דרכים נוספות למימון הדירה (משכנתא של כ800 א') לסטודנט מלגאי ובת זוג שלא עובדת היה דבר מסובך אבל יועץ המשכנתא עשה עבודה מעולה.

הבית הזה נקנה לטובת השקעה, עלותו הייתה כ2.2 מיל' אחרי מיסים ונכון להיום שווה מעל ל3 (אחרי שנה וחצי) כמו כן הבית מושכר ומניב תשואה של כ4.5-5 אחוז שנתי, שנה הבאה אנחנו מתכננים להקפיץ את מחיר השכירות היות ומחירי השכירות באזור מגורינו עלו משמעותית.

נכון להיום אני מחזיק בבית שקנינו ובדירה בעיר הפריפראילית, הדירה ברמת גן נמכרה ב1.5 מיל.

לפני כחודש גילית שהדירה הקטנה שבבעלותי נמצאת בפרוייקט פינוי בינוי.

במהלך 2021-2022 הגדלתי משמעותית את התיק הבורסאי לסה"כ 220 א' נכון להיום עם תשואה שנעה בין 10-20% על התיק (הייתה יותר לפני הנפילות של 2022).

מאי 2022 אני מתחיל לעבוד לאחר סיום לימודי, בת הזוג עצמאית עובדת לפעמים על פרוייקטים של מוצר,

אנחנו מחפשים עסקים קטנים להשקיע בהם ונכון להיום בוחנים השקעה בעסק קטן (100-150 א'). שיניב תשואה של לפחות 8-10%.

ההכנסה החופשית למטרות השקעה חסכון הצפויה נעה בין 7-10 א' המהווים כ35% מסה"כ ההכנסה נטו שלנו (משכורת + פאסיבית לא כולל בורסה).

מקווים להגיע להכנסה פאסיבית של 20 א' (נכון להיום 10א' ) בחודש והכנסה חופשית של 17 א' תוך 10 שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 16:40
איזה עסקים קטנים אתם מחפשים לקנות?

כמה זמן זה יגזול ממכם והאם אתם מתכוונים להמשיך לעבוד כשכירים?

חושב שרכישת עסק קטן הוא מהותית שונה מהשקעה של מניות או בנדל"ן.
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2022 11:12
זוגתי עובדת על פרוייקט דיגיטציה של עסק כלשהו בתחום המדיה. אנחנו שמים כסף וממנים את הפרוייקט העסק ומי שמנהל אותו עכשיו ימשיך לנהל אותו אנחנו נעמוד מהצד. זמן מבחינתנו השקעה לאחר סיום הפרוייקט מינימלי אם בכלל. כן אני אמשיך לעבוד כשכיר.