⬅ חזרה לאינדקס

רכישת דירה להשקעה וקניית דירה למגורים עוד כעשור

🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2022 17:21
חסכנו סכום כסף מסויים, חלקו מזומן חלקו מושקע בבורסה

לדירה שאנחנו רוצים לגור בה לצערינו עדיין אין מספיק הון, ואנחנו מחפשים לרכוש דירה להשקעה (בשלבי איתור נכנס מתאים) שככל הנראה נרצה למכור בעוד כעשר שנים.

עד אז נחסוך עוד סכום מכובד, ככל הנראה נפדה חלק ממש קטן מהתיק וכבר נרכוש דירה שאנחנו רוצים.

איפה זה כן יכול לפגוע בנו? (נניח ומחירי נדלן ממשיכים לעלות, בורסה לא מתרסקת)
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2022 12:32
תשתף כמה הון עצמי, כמה משכנתא יכולים להכיל?

מחיר כיום של הנכס המבוקש?

היכן מרכז החיים? שוכרים כיום?

קה"ש, קופג ?
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2022 15:28
אין כאן נכון או לא נכון ואי אפשר לחזות את העתיד. מדובר במכלול שיקולים שתלויים בכל אדם ומה הוא חושב לגבי השוק וכמה חשובה לו החלטה כזו או אחרת. אני יכול להביא כל מיני שיקולים/סיכונים שאני יכול לחשוב עליהם, אבל לכל אדם שיקולים/סיכונים אחרים.

כמה שיקולים (שהם קצת ניחושים):

1. אם לוקחים משכנתא: הריביות עלו מאוד לאחרונה. ניתן לנחש שהFED יתחיל בהורדת הריבית כבר אפילו עוד שנה/שנתיים כמו שראינו ב-2019 כי המשך העלאת ריבית יגרור מיתון (אולי סטגפלציה) וחלק מהאינפלציה זה שוק חיצוני (המלחמה באוקראינה לגבי מחירי חיטה ובעיות בשרשת האספקה מאז הקורונה שזה בעיות בהיצע). יש כאן שיקול של חישוב פרעון מוקדם מול מחזור וכל מיני אם לוקחים את הריביות של היום. (זה תלוי כמובן כמה מניחים שתהיה עליית המחירים)

2. אם לוקחים משכנתא: אם מניחים מיתון כמו בסעיף 1 אז שיקול נוסף זה מה עושים במקרה של פיטורים המוניים.

3. צריך להבין שכל דירה זה מוצר שונה. יש מקומות שמחירי הדיור עלו בהם ב-20 שנה האחרונות במאות אחוזים ויש מקומות שכבר 20 שנה הדירות עלו בקצב הרבה יותר אייטי. לכן, צריך לבחור את הדירה להשקעה בצורה נכונה ולקוות לטוב.

4. שיקולי מס (מה קורה אם פתאום מקבלים דירה בירושה למשל? אני לא ממש בקיא בחוקי המס) צריך גם לקחת בחשבון.