⬅ חזרה לאינדקס

לינקדאין (כמו פייסבוק) - כגוף שדוחף בכוח לראות את הדשא של השכן ?

🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 11:46
שלום חברים,

אחד הדברים שאני עובד עליהם, זה להסתפק במי שאני ומה שיש לי, ולהימנע מהשוואות עם אחרים, ולהרגיש טוב עם המסלול שאני הולך עליו.

יצא לי לקרוא בנושא, שמאז שהופיעו הרשתות החברתיות, בעיקר פייסבוק, כמות הדיכאונות בעולם ואנשים שסובלים ממנו עלתה, וממה שקראתי הסיבה, שפייסבוק ודומיו הכניסו את המימד של ההשוואתיות לאנשים, שעל בסיס יומי שמים את התמונות הכי יפות שלהם, לפעמים לייפסטייל זוהר, ואדם שנחשף על בסיס יומי לתמונות וסטוריז של אנשים שהוא מכיר, אוטומאטית משווה את עצמו, ולעיתים מאוד יש לו את המחשבה - וואו החיים שלי ממש לא משתווים לזה (הרבה פעמים, האנשים שמים כמובן את התמונות הטובות ביותר, וכו' וכו' שלא תמיד מראות את הכל).

העצות שניתנות, הוא להמעיט בסושיאל מדיה כמה שניתן כדי להימנע מההשאוות האלה. אני באמת מיישם הרבה מזה, ולמשל נמצא בפייס להאזין לתוכניות טובות או קבוצות עניין, ולא כדי לעקוב אחרי אנשים, מאוד מנסה להימנע מזה.

שמתי לב אבל, שדווקא רשת חברתית שנחשבת "טובה" ולפעמים הכרחית - לינקדאין, גורמת לי לאותה הרגשה. לכאורה זאת רשת חיובית לפיתוח קריירה, עם זאת כל פעם שאני נכנס, אני רואה פוסטים מהסוג של פייסבוק, של מישהו שהתקדם מאוד מהר, או מישהו שמקדם משהו, ואתה רואה מסלולים של אדם שהתחיל איתך והגיע ל 4 דרגות מעליך. אתה נחשף, רק מרגע שנכנסת ללינקאין, בכלל לבדוק כי מישהו שלח לך הודעה, ואז אתה רואה פוסט של מישהי שמתגאה כמה היא תותחית, ועפה על עצמה, ושהיא עכשיו הנחיתה על עצמה גם משרה באפפל, אחרי שנתיים בלבד בתפקיד הקודם, ותוך 5 שנים מאז תחילת הקריירה היא כבר שם בדרגה גבוהה. וזה אוטומאטית מכניס אותך להשוואות, כשבכלל לא התכוונת. עד שקראת את זה, ועוד כמה סיפורי גבורה כאלה שנדחפו לך בכוח לתוך הפרצוף, הרגשת די טוב. זה סבבה במינון מסויים - אתה אומר, אוקיי אני גם חושב להשתפר, אבל דברים כאלה לוקחים זמן, אבל כל פעם שאתה נכנס ללינקדאין, אתה מופצץ בעוד ועוד כאלה פוסטים, עד שאתה מרגיש כמה אתה איטי, וכמה המסלול שלך מתגמד לעומת אנשים אחרים.

אני פשוט פורק, כי מבחינת החוויה שלי, לינקדאין עושה במובן מסויים, כל מה שנסיתי להימנע ממנו בפייסבוק, וככלי מרכזי, במקום לעודד, באיזשהו שלב עם משחק ההשוואות, עושה את התהליך לכואב, עם חשיפה של יתר המידה של הדשא של השכן.

מישהו עוד מרגיש כך, ויכול להציע דרכי התמודדות ?
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 12:44
למה כל כך מפריע לך שאתה לא "מוצלח" כמו אותם אנשים?
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 12:54
להתנתק מהרשתות החברתיות ולהתרכז בעצמך.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 13:02
זוהי מלכודת שקל מאוד ליפול אליה.

קרה לי לא פעם שקינאתי באדם X על הישג Y, אבל אחרי שהתאמצתי והגעתי לאותו יעד נחשק, לא באמת נהנתי מההצלחה יותר מדי זמן ודי מהר מצאתי איזה דבר נוסף לקנא בו/לרדוף אחריו.

מה למדתי מזה? שלפעמים יש בנו חוסר בטחון מובנה ושזה לא משנה לאן נגיע תמיד נרגיש שזה לא מספיק ושאם נעשה דבר נוסף אז סופסוף נהיה מאושרים.

זה לא עובד וזה מתכון לאסון.

למרות ההבנה הזאת, גם היום זה לא תמיד קל לי ליישם, אבל אולי כדאי שתחשוב על זה גם אתה ותלמד להיות מאושר בחלקך ולשמוח על מה שיש לך כבר עכשיו.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 13:28
לינקדאין זו רשת מעולה לשמירה על קשרים עסקיים. הפיד מיותר. אל תקרא אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 15:44
אם היית נכנס לדף הפייסבוק של מיכל סלה ז"ל או של שירה איסקוב, ששרדה, היית רואה שלל תמונות מאושרות מחיי המשפחה והזוגיות הנהדרת.

היא בטח לא תפרסם כאשר יכעסו עליה במשרד, יריבו איתה או יפטרו אותה. וגם לא כשהיא תחזור לבית ריק או לריב עם בן זוג.

כל מי שמספר סיפורים/מעלה תמונות ברשתות חברתיות (לינקדאין היא גם רשת כזאת), ואני מכירה אותו אישית -מיד אני דואגת מה קורה לו בחיים. רוב האנשים לא זקוקים ולא רוצים את ההתערטלות הפומבית המזוייפת הזאת, ובדרך כלל זה סממן של תחושת בדידות וצורך חזק מדי במחיאות כפיים שלא מקבלים בבית.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 20:48
זה מאוד מבאס

העניין הוא שתמיד, אבל תמיד, כשאתה נחשף לחיים של רבבות אנשים, יהיו לפחות 10 שיעברו אותך, לא ייתכן אחרת

וכאן ראויה עצתו של פיטרסון "השווה עצמך למי שהיית אתמול ולא למה שאחרים היום"

אני מרגיש שזו הבעיה גם בצריכת חדשות

לא תהיה הרי בחיים כתבה על כמה החיים בהרצליה נחמדים או על חוגי הילדים בנהריה עילית, כי פשוט אין מה לדבר על זה

אבל בפועל אלו רוב החיים שמקיפים אותנו: נעימים במידה, נוחים בצורה סבירה, פשוטים ומספקים פחות או יותר

בצריכת חדשות הכל תוקף אותך כל הזמן, וגם אם אין ממש רצח או שחיתות, תמיד זה על משהו שדורש תיקון או שיפור, בשעה שרוב המציאות שלנו היא טובה, ואז זה מכניס הרבה שליליות ברמה שהיא לא הגיונית לחיים האמיתיים

העניין הוא שנורא קשה להימלט מחדשות (אני איכשהו מצליח כי אין לי סמארטפון, עיתון ורדיו, ובבית חסמתי את אתרי החדשות) וזה בוודאי לא מוסיף אושר לאנושות
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 21:04
עזוב את העובדה שאנשים מנפיצים תפקידים מפוצצים בלינקדאין.

מכיר כמה וכמה דוגמאות כאלה.

הפלטמפורמה הזו לא מעניינת אותי אם אני לא מחפש עבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2022 12:41
קשה להגיד למה לינקדאין זה רשת שאתה אמור להיות בה, אבל בהחלט אני לא רואה שום סיבה להסתובב ב"פיד" שלה.

מה אתה מחפש? מודעות גיוס? חברות שמגייסות שלא הכרת?

לא יכול לצאת שום דבר מלעבור על הפיד שלהם.

אני אישית מסתפק בלענות להודעות של מגייסים/ות, לחפש אנשים שאני מכיר או לחפש אנשים שאני רוצה ליצור איתם קשר לפי תפקיד, ולחפש עבודות בעמודה של Jobs.

ממליץ להוריד תוסף לדפדפן שקוראים לו

News feed Eradicator

שמעלים לך את כל הדפדפנים מאתרים כאלה (ונותן לך לבחור איפה כן ואיפה לא).

אני מבין מה שאתה אומר, וקשה להיות חזק 100% מהזמן ולא לגלול בסתמיות, ולכן אני משתמש בתוספים כאלה ואחרים שעוזרים לי להימנע להגיע למצב הזה. החיים משתפרים בהרבה ככה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2022 10:35
אתה קצת תמים וזה מה שגורם לך להרגיש רע. אנשים בונים להם ברשת פרופיל דימיוני, אפשר לשווק לך הכל, גם באינסטגרם וגם בליקדאין, לגרום לדברים להראות שונה מהמציאות. בגלל תגובות מוצדקות כמו שלך, אני לא מעלה כמעט דברים "נוצצים" לאינסטגרם, כי אני מבין שזה משחק מזוייף שכל התפקיד שלו להראות כמה טוב לי. זה בעיקר יגרום לאנשים מצליחים באמת להסתכל עלי בזילזול.

אני יכול להעלות תמונות שלי יושב בביזנס בטיסות מהעבודה או שותה בירה קרה בבריכה של המלון בסינגפור, מה שיגרום לאנשים לחשוב שאני חי כמו מולטי מיליונר. אבל זה לא מספר את כל הסיפור כמו העובדה ששידרגתי טיסה רק בגייט ברגע האחרון, שהנסיעות האלה התישו אותי, שאף פגישת מכירות לא הולידה שום דבר. אני יכול לשווק לך שיש לי חיים של פלייבוי אבל זה אבל זאת לא המציאות. גם בלינקדאין, תפקיד חדש או טייטל יכולים להיות מוצגים בצורה שונה ע"י שיווק נכון.

המציאות היא שאנשים שמצליחים באמת ונימצאים במוד של הצלחה והתקדמות, לא מתעסקים בלהחצין את ההצלחה שלהם בצורה מוגזמת, הם מתעסקים בעשייה ולא בהחצנת פירות ההצלחה. תמשיך להתעסק בעשייה ובהתקדמות שלך, זה מה שמשנה וזה מה שאמיתי בשבילך.
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2022 11:47
היי, מצטרפת לדעות שהוצגו מעלה כי ״לא כל הנוצץ זהב הוא״ ו״הדשא של השכן ירוק יותר״. מה שאני מנסה לעשות, זה ללמוד לעומק על מסלול הקריירה של אנשים אחרים ושאולי עשו צעדים שעלי לשקול. גם עוקבת אחרי מעניינים במיוחד. במילים אחרות, מנסה להפיק מזה תועלת. בנוסף, מתחזקת את רשת הקשרים שלי, ומרחיבה אותה על פני זמן. הפיד הוא אכן החוליה החלשה מבחינתי, ואני מנסה לצמצם את הקריאה בו מהשיקולים שהעלית ואחרים. יש לציין שאין לי פייסבוק או רשת חברתית אחרת.