⬅ חזרה לאינדקס

העברת כספים ממכירת espp מIBI לאינטרקטיב

🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2022 18:00
שלום לכולם,

ברצוני להעביר כספים ממכירת espp אל אינטרקטיב ברוקרס.

יכול לעשות שני דברים - למכור את המניות - להמיר לשקלים - להעביר לחשבון בנק ישראלי - לשלוח לאינטרקטיב. לטעמי פה אפסיד לא מעט על ההמרה הכפולה - במיוחד שאני לא יודע באיזה שער או עמלה ibi יקחו לי.

לנסות להעביר את הכספים ישירות לחשבון של אינטרקטיב - הבנתי ממישהו פעם פה בפורום שזה אפשרי למרות שהחשבון הוא לא באמת אישי על שמכם ואלא חשבון גדול של אינטרקטיב.

ישנה אופציה באתר של ibi להוסיף חשבון בנק, מכיוון שמדובר בדולרים הכסף מועבר לחשבון בחול.

באופן אוטומטי הם ממלאים Owner Name כשם הפרטי שלי, בנוסף יש שדות שאני לא בטוח איך למלא, כמו:

שדה חובה:

Bank Account Type = asset account or private account

Bank Account Proof Of Ownership - העלת מסמך כולשהו להוכחת בעלות בחשבון

DTC במידה ומדובר בחשבון asset

IBAN במידה ומדובר בחשבון פרטי - (יודע מזה - אבל IB לא מציינים את הפרט הזה שאתה מבקש באתר שלהם מספר חשבון להפקדה)

שדות אופציונלים:

Correspondent Switch - שמכיל Correspondent Number and Name

אשמח לסיוע אם מישהו מכיר והתנסה בעבר בנושא (:
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2022 18:23
@מתכנת יכול לסייע בעניין ?
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2022 20:03
נראה לי שהוא לא מופיע כאן לאחרונה
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2022 14:36
שמח לשמוע שהעדרותי מורגשת.

הסיבה היא עומס חריג במיוחד בשילוב דיונים פוליטים מכוערים שגזלו ממני זמן רב.
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2022 14:47
אלו אינם שדות חובה. (אם מתעקשים על הוכחת בעלות אז פשוט תצרף תדפיס של הנjיות הפקדה מהטיקט של IB)

תפתח אצל IB טיקט להעברת דולרים, אם אתה יודע סכום מדויק תרשום אותו (בניכוי עמלת העברה של IBI), אחרת תרשום סכום משוער (ותעדכן את הסכום בטיקט מיד כשתקבל מ IBI את סיכום העברה והסכום המדויק שהועבר בניכוי העמלה שלהם)

תעדכן חשבון אצל IB כדלהלן - כל הפרטים נלקחו מההנחיות ש IB סיפקו לי בטיקט, חובה עליך לוודא שמדובר אצלך באותם פרטים!!

Private Account

Non-Israeli Bank Account

Bank Name: JPmorgan Chase Bank

Account Number: U1234567 - מספר החשבון שלך אצל IB

Swift: CHASUS33XXX

ABA: 021000021

Correspondent Name: Interactive Brokers LLC

Correspondent Number: 633736902

שים לב שיחייבו אותך 30$ עמלת בנק מתווך בנוסף לעמלת IBI שמנוכה מהסכום להעברה עוד לפני ביצוע העברה.

ותתחיל כמובן עם סכום קטן לניסוי.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2022 20:35
ישנה אפשרות שלישית- להעביר את המניות עצמן לאינטרקטיב ואז למכור שם
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2022 00:26
פוליסי של החברה שלי אינו מאפשר זאת באופן גורף לכל עובדי החברה (עקב רגולציה אמריקאית שספק אם חלה על ישראלים)

בעבר אכן כך עשיתי
🕒 פורסם בתאריך: 14/07/2022 14:01
איך אינטרקטיב יקבלו העברה שמגיעה מחשבון שלא על שמך? חשבתי שזו דרישה.. זה למה משתמשים ב Wise/TransferWise
🕒 פורסם בתאריך: 14/07/2022 14:17
גם אני שאלתי זאת את עצמי ואין לי תשובה נחרצת רק השערה.

להבנתי זו מדיניות ולא דרישה טכנית, ככל הנראה היות ש IB מזהים את החשבון כחשבון נאמנות של ברוקר, לכן מאפשרים לקבל ממנו כמו כל העברה מברוקר אחר אל IB.

כמובן שאם תקבל מצד ג׳ קלאסי זה סיפור אחר לגמרי.

אצלי העברה מ IBI Capital הצליחה, וגם מישהו נוסף כאן עשה את זה, רוצה לחקות אותנו ? זה באחריותך..

אגב, העברתי כמה פעמים משוואב אל IB גם wire וגם Direct Deposit והעברות נקלטו למרות שהגיעו מחשבון בנק כללי של שוואב ולא חשבון אישי על שמי.
🕒 פורסם בתאריך: 14/07/2022 14:55
אחי, נתת תשובה בפורום אינטרנטי- אני מצפה שתקח אחריות!
🕒 פורסם בתאריך: 14/07/2022 14:56
בכל מקרה, שווה לציין שיש גם אפשרות יותר ״bullet proof" אולי של לקבל את הדולרים מ ibi capital אל wise בצור צינור לאינטרקטיב.

זה בטוח מוריד את הבעייתיות של העברה אל אינטרקטיב מחשבון על שמך
🕒 פורסם בתאריך: 14/07/2022 16:39
בסכומים גדולים מרגיש יותר בנוח להעביר ישירות מבלי להזדקק ל hop הנוסף של wise

וסתם ליתר דיוק, החשבון שלי אצל IBI Capital הוא על שמי, הנקודה היא שהכספים מועברים מחשבון בנק שהוא על שם הברוקר. לכן כמו שניתן להעביר מזומן מברוקר אחר אל IB כך העברות הללו מתאפשרות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/07/2022 17:29
אצלי עבד באופן קבוע מFidelity.

יש להם "סוג העברה" מיועד להעברה בין ברוקרים.