⬅ חזרה לאינדקס

Capital appreciation vrs Capital preservation

🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2016 23:12
היי,

רציתי להעלות סוגיה שאני לא ממש מוצא לה תשובה.

בבלוג ובפורום דובר רבות על השקעות מכל סוג לשם צבירת הון במטרה להגיע לעצמאות כלכלית.

אבל לא מצאתי מידע לגבי אסטרטגיות השקעות לאנשים שהגיעו לנחלה, משקיעים שהגיעו להון המאפשר פרישה לפי כלל 4% או 3% ולא מעוניינים יותר בלקחת סיכונים נוספים על מנת להגדיל את ההון.

יכול להיות שהנושא לא מדוסקס מפני שהרוב המוחלט פה בפורום עדיין נמצא בשלב הצבירה ועדיין לא הגיע לעצמאות כלכלית וכנראה אין לחברי הפורום עדיין צורך לחשוב על שימור הון.

המשקיעה למשל ציינה שמכיוון שהיא כבר הגיעה לעצמאות כלכלית היא לא צריכה לקחת סיכונים נוספים ולכן היא מחזיקה בתיק הארי בראון, תיק עם תשואה שנועד לשמירת הון. מצד שני יש משקיעים שמחזיקים בתיק הארי בראון לשם צבירת הון.

עוד דוגמא תיק 50%/50%, עדיין לא ברור לי אם הוא מתאים לשלב צבירת הון או לשלב שימור ההון או לשניהם.

בהנחה שהגעתם לסכום המיוחל שמאפשר לכם להפסיק לעבוד ולחיות מהתיק לפי כלל 3% , ובהנחה שאתם לא שואפים להמשיך לצבור הון נוסף לצורכי הורשה לדור הבא , באיזו אסטרטגיה תנקטו על מנת להוריד סיכונים ולדאוג לשמירת ההון ? יש ספרים בנושא?
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2016 00:30
זה לא בהכרח מעבר מפילוסופיה אחת לשניה.

כל עוד סיבולת הסיכון שלך לא השתנתה, למה שתיק ההשקעות שלך ישתנה?

הרי תיק שימשיך לגדול גם יהפוך ליותר עמיד לזעזועים כיוון שיהיה לו יותר ״ריפוד״ ביחס לצרכים שלך ממנו, ואילו תיק מגננתי שמסיבה שקשורה לשוק ההון או לא יספוג ״מכה״ לא יוכל להתאושש ממנה באותה מידה מבלי להחזיר אותו להיות אגרסיבי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2016 01:49
הנחתי שלמרות שסיבולת הסיכון לא תשתנה פשוט לא יהיה יותר צורך לקחת סיכון מכיוון שהגענו ליעד שהגדרנו. נדמה לי שסוידרו דיבר על היכולת לקחת סיכון, הצורך לקחת סיכון והנכונות לקחת סיכון.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2016 05:49
אני מסכים עם קובי ואני בעצמי מאד מתעניין בנושא.

יש אנשים שעושים את הכסף שלהם מעסק או מעבודה מאד רווחית והגיעו לעצמאות כלכלית ומעוניינים לשמור על ערך הכסף פלוס אחוז או 2 לכל היותר בלי לקחת סיכונים מיותרים. לפי דעתי תיק כזה של שימור הון נטו בלי שום נטיה לגדילה יהיה מורכב מאג"ח בלבד מכל מיני סוגים. יש גם שייחסו תכונות של שימור הון למניות דיבידנד של חברות ענק.

אם היתי צריך להרכיב תיק כזה היתי מרכיב משהו כמו:

אחזקה ישירה - אג"ח ממשלתי ישראלי צמוד 25%

אחזקה ישירה - אג"ח ממשלתי ישראלי לא צמוד 20%

אחזקה ישירה - 20 מניות דיבידנד של חברות ענק 10%

TOTL - אג"ח אמריקאי כללי (ממשלתי וקונצרני) בינוני 15%

LDUR - אג"ח אמריקאי כללי (ממשלתי וקונצרני) קצר 20%

GSY - אג"ח אמריקאי כללי (ממשלתי וקונצרני) קצר מאד 10%

כל הסיפור הזה לא אמור לתת יותר מ-2% ריבית נומינלית ואולי משהו כמו 0.5 עד 1% עליית ערך במקרה הטוב.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2016 07:23
אם אתה חי על שקלים, והתיק שלך הוא רק אגח רצוי לך להתרחק מאגח זר ולהתמקד רק בישראלי, שכן הסיכון מטח גדול בהרבה מהסיכון של אגח בתוך מדד.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2016 07:23
היו על כך מספר דיונים. חפש שימור הון.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2016 08:30
צודק. תייגתי את השרשור הנוכחי ואחד הקודמים עם תגית ״שימור הון״ (תחתית הדף).
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2016 08:51
התיק הקלאסי לטעמי במקרה כזה הוא הארי בראון, מאחר והוא במהותו מאוד הגנתי בטווח הארוך. לי אישית יש בעיה עם אג"ח ממשלתי, אבל ההקצאה בהארי בראון בהחלט אנטי קורלטיבית, ותשמר ערך כמעט בכל תרחיש.