⬅ חזרה לאינדקס

למה לא? הפרשה גדולה מוקדמת לפנסיה

🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2022 19:29
מה שמוזר הוא שרוב האנשים מתחילים את הקריירה שלהם עם שכר נמוך ודווקא אז הפנסיה נהנת הכי הרבה מרבית דה ריבית. במקום עזרה של ביטוח לאומי ועוד כל מיני אולי לתת לכל אזרח כשהוא נולד 30000 שקל במקום/בנוסף לתכנית לכל ילד ו/או קצבת זקנה. הכסף הזה לא יהיה ניתן תחת שום מצב למשוך(אולי למעט מחלה מסכנת חיים ). וככה לא נצטרך ביטוח לאומי קצבת זקנה, או נקטין אותה או וואטבר. לחילופין אפשר לחייב יהיה את האזרח לשים את הכסף הזה מהכסף הראשון שהוא ירוויח ועוד פתרונות.. נשמע לי שזה יותר זול מקצבת זקנה, אפשר אולי להכריח את האדם לשלם את זה אם אנחנו בקטע שהוא יותר קפיטליסטי(למרות שזה עדיף מקבוצה של 2000 שקל כל חודש). אולי אפילו לתת את זה כהלוואה לאזרחים שיצטרכו להחזיר מהקרן הזאת בניכוי אינפלציה וישלמו עבור מישהו אחר כשהם יגיעו לגיל זקנה.

מחשבות?
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2022 19:32
מה בדיוק הבעיה שאתה מנסה לפתור?
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2022 20:00
העלות של קצבת זקנה. אנשים שמתחילים לחסוך בגיל מאוחר כי הם עובדים במלצרות או פחות מחצי שנה כל מקום, אנשים שמגיעים לשכר נורמלי רק בגיל מאוחר יותר . ועוד… יכול להיות שהסכום הוא בכלל 50 או 100 אלף שקל . אבל יש פה כוח שהמון אנשים לא משתמשים בו(ריבית דה ריבית) ולו בגלל חוסר ידע כלכלי, שאפשר לתרום להם, בדיוק כמו חסכון לכל ילד רק לא לשחרר אותו בגיל 21.
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2022 20:06
אולי במקום לתרום כספים (לא הסברת מי הגורם הנדיב שישלם את הכסף הנתרם) עדיף ללמד אותם?
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2022 20:28
איך לא ניצטרך ביטוח לאומי? אז מי ישלם את ה 30K האלו?

כל מה שאתה מציע פה זה לשלם קצבת זקנה לתינוקות במקום לקשישים, ואז להכריח אותם לשמור על הכסף עד לפנסיה. אבל עדיין צריך גוף שישלם קצבאות.

אם האדם נפטר טרם הגיעו לגיל פנסיה, מה יקרה לכסף שבקופה? או במקרה שהכסף ינתן כהלוואה על מי תוטל האחריות להחזיר אותה?
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2022 21:31
יהיו כאלו שיחזירו ויהיו אחרים שלא, יהיו שישלמו ויהיו שיקבלו.

כל הדברים שהמדינה גרועה בהם - תכנון לטווח ארוך, ניהול כסף, עמידה בפני קבוצות לחץ "חברתיות" והתערבות בשוק ההון בפתרון אחד שבעצם לא ברור איזה בעיה הוא פותר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2022 22:00
אתה באמת רוצה לקדם את הרעיון בו אתה סומך על גופים ממשלתיים שישמרו עבורך על הכסף שלך? זה בדיוק ההפך מעצמאות כלכלית, זאת תלות כלכלית.

ממליץ לך להיכנס לדיוני תקציב/להקשיב למה הולך מאחורי הקלעים בכל משרד ממשלתי זה כמו לתת לחתול לשמור על השמנת.

אני מזכיר לך שאלה לא גופים למטרות רווח.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2022 01:42
ביטוח לאומי/ כספי המיסים. על חשבון קצבאות זקנה עתידיות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2022 01:43
אם האדם נפטר נלאים את הכסף.

עריכה: סתם סתם עוד תחשבו שאני לא עלינו סוציאליסט, אבל רצינות בצד לא צריך פרטים מדוקדקים. מדובר בדיון תאורטי שלא יקרה. אני מציע להוסיף לאדם לקרן הפנסיה מגיל צעיר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2022 01:44
קרנות הפנסיה עושות עבודה לא רעה
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2022 01:44
אנשים שאין להם מספיק כסף לעת זקנה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2022 05:24
אנצל את השרשור לשאלה דומה. אם אני בן 40, והתגלגל לידיי סכום כסף משמעותי, אך לא עצום (50 אלף), האם עדיף להכניס אותו לקרן הפנסיה בהפקדה חד פעמית. על מנת להגדיל את הפנסיה עוד 27 שנה, או להשקיע עצמאית ?
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2022 09:57
תלוי בהרבה גורמים כלכליים ופסיכולוגיים.

מתי תפרוש? מה הקצבה הצפויה והאם אתה מעדיף קצבה פנסיונית או משיכה מתיק עצמאי? דמי ניהול? הטבות מס וכו'.

אישית, אני לא רואה סיבה להכניס מבחירה כסף לקרן פנסיה, אלא אם ישמש לקצבה מוכרת.