⬅ חזרה לאינדקס

קרן התשלמות כחייל?

🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 18:04
שלום אני חייל בסדיר עם בערך חצי שנה לשחרור. חסכתי כמעט את כל המשכורת הצבאית שלי לאורך השירות אז צברתי כמה עשרות אלפי שקלים שאני רוצה להתחיל להשקיע.

הבנתי שיש משהו שנקרא קרן השתלמות בניהול עצמי שבו אני יכול להשקיע בעצמי כמו בחשבון רגיל אבל לשלם פחות מיסים על הרווחים.

השאלה שלי היא כזאת, אני יכול לפתוח קרן השתלמות כזאת כבר עכשיו כשאני חייל או רק אחרי שתהיה לי עבודה לאחר השחרור? שאלתי כמה אנשים סביבי והם כולם אמרו שקרן השתלמות זה משהו שהמעסיק שלך פותח לך, אבל הבנתי מהפוסטים של המשקיעה בנושא שזה לא נכון לגמרי? אשמח אם מישהו יוכל להבהיר לי את האי הבנות שלי בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 18:11
1. צריך סכומים גבוהים מאוד לזה - כמה מאות אלפי שקלים.

2. אם אתה בקבע, יש לך קרן השתלמות רגילה מהצבא, שזה טוב כמעט באותה מידה.

(יכול להיות שזה רק אחרי שנת קבע אחת, אני לא בטוח)

3. כן, צריך מעסיק.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 20:08
גם עצמאי יכול להפקיד לקרן השתלמות.אבל בשביל זה אתה צריך לפתוח עסק ותיק עצמאי מול הרשויות.(ונראה לי צריך אישור מהצבא)

אבל למה הלכת לקרן השתלמות, אתה יכול להשקיע את כספך באמצעות ברוקר או בנק בקלות.כנראה שברוקר יותר יתאים לך בגלל סכום ההשקעה הנמוך, ייצא יותר זול מבחינת עמלות
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 21:18
עשית סלט

א. קרן השתלמות לשכיר (לא עצמאי) נפתחת רק ע"י מעסיק שמאפשר זאת.

ב. קרן השתלמות בניהול עצמי יכולה להיות קרן של שכיר או של עצמאי שמנוהלת באופן עצמאי. אבל זו עדיין קרן השתלמות כפי שמתואר בסעיף א.

ג. אתה יכול להשקיע את הכסף באופן עצמאי, שלא ע"י קרן השתלמות. תיק השקעות בבנק / בית השקעות (מיטב, אקסלנס, וחבריהם).
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2022 00:31
אעשה לך סדר, כי פספסתם את העיקר שפות"ש פספס -

בקרן השתלמות אין מיסים, כי מפקידים בה אך ורק כספים שכבר שולם עליהם מס הכנסה (רעיונית לפחות).

המדינה לא תפטור אותך סתם כך ממס, אבל נותנת הטבה בכך שהיא מאפשרת לך לא לשלם כפל מס (הכנסה+רווחי הון) על סכום מסויים.

לכן, מה שיופקד לקרן השתלמות הוא אך ורק X% כסף שנכנס לך ממשכורת, ממעסיק או מרווחייך כעסק עצמאי.

זה בד"כ יוצא כ10% על כל משכורת, עד לתקרה של פחות מ20 אלף בשנה, לפחות לשכיר לקבלת ההטבה.

לא תוכל להפקיד כסף שחסכת בעצמך בקרן השתלמות. ברגע שיש לך כסף ממשכורת, שנכנס ללא סעיף קרה"ש בתלוש, הוא כבר שלך ולא רלוונטי להטבה זו, כי לא הרווחת אותו במסגרת רווח כעצמאי או במסגרת החוקית שמאפשרת לשכיר להפריש בתלוש.

כל הנושא לא רלוונטי לחייל סדיר, אך ורק לחייל שעובד בחוץ. להשקיע עצמאית או בקופת גמל אפשר תמיד, בלי הטבת המס