⬅ חזרה לאינדקס

קושי בבניית אסטרטגיית השקעה

🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2022 19:16
שלום,

אני מוצא שיש לי קושי בבניית אסטרטגיית השקעות.

יש הרבה אפשרויות, תמיד יש תחושה שיש אסטרטגיות טובות יותר,

מקריאה כאן בפורום ובבלוג של המשקיעה, עוסקים בזה הרבה: חשוב להחליט לטווח ארוך את מידת הסיכון, טווח השקעה ועוד פרמטרים,

אני מוצא שקשה לי להעריך טווח השקעה כיוון שיש משתנים שאולי ישפיעו על טווח ההשקעה שהם ברגע זה לא ידועים,

הייתי רוצה להגיד שהטווח השקעה שלי הוא לטווח הארוך אבל קשה לדעת מה יהיה עוד 5 , 10 שנים.

וכל שינוי של אסטרטגיה עלוח להוריד הרבה רווחים ממה שאני קורא כאן בפורום,

גם אני מוצא שברגע שאחליט על אסטרטגיית השקעה כלשהיא ואפעל על פיה, אחרי תקופה קצרה יכול להיות שאסטרטגיה אחרת פתאום תראה לי משתלמת יותר,

איך מצליחים מבחינה פסיכולוגית להרגיש שלמים אם ההחלטות?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2022 19:22
תתחיל בהשקעה זהירה עד שתלמד יותר על עצמך ועל שוק ההון.

ואז תעשה את השינויים הנדרשים.

כל עוד התיק קטן, התשואה ההתחלתית היא כמעט חסרת חשיבות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2022 21:19
@Dr.Pepper

כשמנסחים מטרות, זה באמת מסתבך כי אתה צריך לצפות את העתיד.

אבל אחרי שבדקת והגדרת את המטרות שלך, ואת האפשרויות השונות, נכנס מדד נוסף שהוא פקטור מאוד משמעותי בהחלטה:

מדד הגמישות האישית

תבדוק מה יכולת הגמישות מבחינת ההסכמה להמתין עם קניית דירה למגורים במקרה של נפילה, או היכולת הנפשית להחזיק חוב שמותאם למידותיך (סתם דוגמאות).

אם אתה מכיר את עצמך ואת הגמישות שלך, זה יתן לך יכולת טובה יותר לקביעת המטרות.

לגבי אסטרטגיות, אני מבין שאתה לא נכנס עכשיו עם סכומים של מאות אלפים, אז עוד חצי שנה תתחיל להכניס את הכסף החדש לאסטרטגיה שתנהג באותו הזמן. (לנדנד את ההשקעות הקיימות זה בהחלט לא מומלץ).
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2022 02:36
יחד עם זאת, יש הרבה אופטימזציות מוגזמות, כדאי גם להכיר בזה.

אנשים יכולים להתווכח פה על ראסל מגודר מול סנופי שקלי, בסופו של דבר כן חשוב לבחור פחות או יותר באסטרטגיה סבירה, ויש הרבה פוסטים של המשקיעה הזה,

אבל זה לא אומר שכל שינוי או החלטה בתחילת הדרך שמתחרטים עליה היא סוף העולם.

אם היה מותר להמליץ, הייתי אומר סנופי או כלל עולמי, אבל אסור, אז אני לא ממליץ. מעבר לזה יש המון טוויקים קטנים שהם לפעמים חסרי משמעות

לגבי המשפט האחרון, אני חושב שזה עניין של אופי, ואפשר לפתח את זה אם מזכירים שזאת ההחלטה שלך, ולאף אחד אין כדור בדולח, ומותר להתנסות, קצת לשנות בהמשך, ובעיקר מותר גם לא להיות בעל התשואה הגדולה ביותר
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2022 08:44
אם היית כלכלן ידוע, ynet כבר היו מוציאים פוש:

"SolidusMaximus: ממליץ לא להשקיע בסנופי".
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2022 21:58
חשוב להפריד בין חששות ממשיים לבין analysis paralysis.

להתלבט כמה לשים במניות זאת שאלה משמעותית. טעות יכולה לגרום לך לקחת סיכונים שאתה לא מוכן להתמודד איתם.

להתלבט בין מדד אמריקאי או עולמי זה לא כזה חשוב. תקרא, תחשוב מה מתאים לך, אם לא הצלחת להחליט גם הטלת מטבע עובדת (אם רק הצלחת להחליט איזה מטבע להטיל).