⬅ חזרה לאינדקס

שוק הפקדונות - חלופות

🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2022 11:17
היי,

ראיתי לאחרונה שבהתאם לתנאי השוק יש ריביות לא אפסיות.. לדוגמא בנק ירושלים נותן 3% ריבית שנתית ל5 שנים על פקדון.

אמנם האינפלציה גדולה יותר, אבל זה גרם לי לחשוב על העניין בצורה אחרת.

האם אני כאזרח ישראלי יכול להשקיע בפקדון בנקאי של מדינה אחרת?

המוטיבציה היא לחכות לתקופה שהאינפלציה תרגע קצת כאן או במדינה זרה ולנסות למצוא הזדמנות סולידית טובה נוספת לחלק קטן מהתיק על מנת להוריד סיכון ולהבטיח תשואה.

השאלה האם שוק הפקודנות שפתוח לי הוא רק של בנקים בארץ? או שמא זה משהו עולמי ואז אולי אפשר למצוא הזדמנויות מעניינות נוספות?

כמו כן, במידה וזה אפשרי איך עושים את זה? נתמקד במדינות מערביות.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2022 11:22
נראה לי אתה צריך לפתוח חשבון בנק בחו"ל.

צריך לקחת בחשבון שפקדון במטבע שאינו שקל חושף אותך לסיכון מט"ח, כלומר יתכן ותרוויח מהריבית על הפקדון אבל שינויי שערי המטבעות בין השקל למטבע בו התנהל הפקדון יגרמו לכלל העסקה להיות בהפסד.

לא ייעוץ לא המלצה
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2022 11:57
אני מבין שלהיות חשוף למט"ח זה יתרון וחסרון. גם להחזיק מטבע שיקלי זה סיכון. זה אני מבין שהכל מתבצע במטבע חוץ ואתה חשוף לאינפלציה שלו במקום לאינפלציה של השקל. שערי המרה כנראה יהיה פחות משמעותי לדולר,יורו,לירה שטרלינג (מדינות מערביות). מה לגבי מיסוי?

מצד שני כנראה אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה - כנראה ריביות אטרקטיביות יגלמו מט"ח מסוכן או אינפלציה גדולה יותר במדינה. המחשבה הייתה שאולי בשוק גלובלי יש הזדמנויות יותר טובות מרק השוק כאן בארץ ותהיתי אם מישהו בדק?

אולי גם אגח של ממשלות זרות מערביות? מניח שזה פתוח רק לבורסה המקומית של אותה מדינה? מיסוי?
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2022 14:54
אתה מגדיר את איסלנד מערבית?