⬅ חזרה לאינדקס

מכירת RSU בזמן שוק דובי

🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2022 21:34
הי,

למרבה השמחה, השוק הדובי הגיע, ואיתו שאלות חדשות.

יש לי RSU מחברת FAANG עם ירידה של יותר מרבע מערך ההענקה. אני מתלבט האם זה זמן טוב למכור אותם, ולהנות מתשלום מם הכנסה רק עד השווי הנוכחי, או לשמור - וכך לשלם בעתיד מס הכנסה על שווי הענקה, אבל להנות מדחיית מס.

היתרון בלמכור עכשיו די ברור - אני בכל מקרה ארצה למכור RSU בעתיד הלא רחוק (כדי לא להיות מושקע מאוד בחברה בודדת), אז למה לא לחסוך את המס.

מצד שני, אני חושש שכרגע חברות ה FAANG ירדו יחסית הרבה, אז אני מוכר אותם בנקודת זמן לא טובה. לצורך העניין, אם אמכור בעוד שנה/שנתיים, הם יעלו (בהסתברות גבוהה) יותר משאר השוק, ולכן אהיה סה"כ מופסד.

באופן כללי אני משתדל שלא לנסות לחזות הלאה מי יעלה ומי ירד. מצד שני, כאן אני בהגדרה מנסה למכור מניה כשהערך שלה מינימלי - שזה גם מרגיש כמו תזמון שוק - ואפילו תזמן שוק מוזר שאני מנסה לתפוס מינימום כדי לשלם כמה שפחות מס.

האם התשובה תשתנה אם מדובר בירידה של 25% (נניח גוגל), 30% (מייקרוסופט), 40% (אמזון), 50% (מטה), או 60% (נטפליקס)? לצורך השוואה, S&P ירד בערך ב 25% מהשיא.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2022 12:21
אם אתה יודע שיעלו לא כדאי למכור עכשיו.

אבל לא ברור לי איך אתה יודע את זה.

בהחלט תזמון שוק מוזר.

אתה לא יודע שהערך מינימלי. הוא מינימלי ביחס לתקופה מסוימת בעבר, לא בהכרח לגבי תקופה כלשהי בעתיד.

באופן כללי כדאי לשאוף לרווח מקסימלי, וזה יביא לתשלום מס מקסימלי.

שיקולי מיסוי הם משניים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2022 12:31
אם בכל מקרה אתה רוצה לעשות משהו והחלטת שזה הדבר הנכון אז כדאי כבר לעשות אותו, בלי קשר לתזמון או לשיקולים אחרים שהזכרת.

לא אחראי על מה שתבחר.
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2022 20:50
תודה על התגובות!

כל השאלה פה היא האם להשאר ב RSU או לעבור לתיק השוק, אז 2 השיקולים המרכזיים הם פיזור (עבור תיק השוק) ותשלום מיסים (50%, אז די משמעותי).

ומעדיף לשלם כמה שיותר מיסים בתעריף של 25% ולא בתעריף של 50% :)

בניגוד להשקעות, ב RSU אין לי חוזה השקעות ברור, אז החלטתי שזה הדבר הנכון לעשות, אבל ממש לא בטוח מתי - משיקולי דחיית מס.

אולי אביא שאלה יותר ספציפית.

נניח שעכשיו המניה ב 160, וקיבלתי 2 מענקי RSU - אחד בשווי של 100, ואחד בשווי של 300.

באופן סטנדרטי (אם המניה הייתה 500), הייתי מוכר מענק אחד של 100 כדי לשלם כמה שפחות מס, ומחזיק את המענק של ה 300 למקרה שרוצה לצאת לחופשה מהעבודה ולשלם מס מופחת. בעתיד (כשאקבל מענק חדש), אמכור את המענק של ה 300, ואשלם עליו מס הכנסה.

כעת, שהמניה ב 160, אני יכול עדיין למכור את ה 100, אבל יש הרבה הגיון בלמכור דווקא את ה 300 - כי אשלם מס הכנסה רק על הערך הנוכחי (160), ולא על הערך המלא (300).

לפי אותו הגיון, ככל שהמניה צונחת יותר, יותר משתלם לי למכור את המענק של ה 300 ולא את ה 100. האם זה הגיוני?
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2022 21:16
בגדול, בהנחה הסבירה שדרגת המס השולי שלך גבוהה מההוני.. הגיוני.
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2022 21:22
אז מן הראוי שיהיה. כפי שציינו כאן אחרים, שיקולי המס הם משניים, וכפי שמתואר בבירור בהמשך ההודעה שלך הם כרוכים בספקולציות ובהיסח הדעת מן העיקר בהשקעות ובחיים. חבל לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2022 10:23
לדעתי הקונצנזוס הוא שכדאי להחזיק RSU שנתיים (כל עוד המס גבוה) ואז למכור (כדי לשפר פיזור). להחזיק RSU מעבר לכך אומר שאתה מאמין שהחברה שלך תכה את השוק.

אישית אני מחזיק הרבה יותר מדי RSU, בעיקר משיקולי עצלנות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2022 13:52
אם אתה לא מאמין*, לא שווה להחזיק גם שנתיים או רגע מעבר לvest.

*היא לא צריכה להכות את השוק, גם להשתוות לשוק זה אחלה, כי יש עדיפות במיסוי.
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2022 14:20
השאלה היא מה לעשות אם אין לי מושג מה תעשה החברה שלי בהשוואה לשוק. באמת אין לי. מי שיש לו, כמובן שיקח את זה בחשבון.

להבנתי התשובה היא להחזיק שנתיים ואז למכור. מכירה מוקדמת יותר מבזבזת הטבת מס, מכירה מאוחרת יותר יוצרת חוסר איזון בתיק (בלי יתרון מיסוי שיפצה).
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2022 14:26
אם מוכרים אחרי הפרישה, יש יתרון מיסוי גדול.
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2022 14:27
כאשר השוק נופל אין הגיון להחזיק שנתיים, כי בכל מקרה המיסוי הוא לפני מס הכנסה עד הערך הנוכחי (וכפי שציינתי קודם, ככל שהשוק נופל יותר, זה פחות מס).

עדיין יש הגיון במכירה מאוחרת בשביל דחיית מס (של 50%), אבל אין לי מושג איך לשקלל את זה עם האיזון בתיק
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2022 14:41
כדי להינות מזה צריך להחזיק עד הפרישה.

סיכוי טוב שזה יגרום ל-RSU לצמוח לחלק הרבה יותר מדי גדול של התיק (אני הייתי בעבר בסביבות ה-50%, ואם לא הייתי מוכר היה היום משמעותית יותר), מה שמאוד מעלה את הסיכון.

קשה לשקלל סיכון מול יתרון במיסוי, לדעתי זה לא שווה את זה.