⬅ חזרה לאינדקס

שאלה בנוגע לרלוקיישן דרך עבודה

🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2022 11:24
שלום חברים,

שתי שאלות:

1. חבר של חבר עובד בחברת גאמפא והחבר טוען שחברו קיבל הצעה לרלוקיישן בארה"ב, כשהחברה תתקן את השכר שלו לשוק המקומי + תממן את שכר הדירה שלו שם. האם זה הגיוני ואופייני לחברות גאמפא במצב רלוקיישן ?

2. מה קורה עם קופות הגמל שמנוהלות בארץ במצב רלוקיישני כזה - האם יש חלופה נוחה כדי שהפנסיה לא תיפגע במצב של רלוקיישן בגיל הפרישה ? כלומר מה עושים עם הקופות גמל בהגירה (במקרה זה ארה"ב)
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2022 12:54
1. כן

2. תלוי לכמה זמן הוא נוסע, אם לשנתיים או ליותר מחמש שנים (יש השלכות מס אם אתה מנתק תושבות עם הארץ). בכל מקרה, אם הוא עוזב את הארץ, הוא יכול להמשיך להפקיד כעצמאי בקרן הפנסיה שלו על מנת לא לקטוע את הרצף. קרן השתלמות תפסיק. קופות גמל למיטב ידיעתי אםשר להמשיך להפקיד כעצמאי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2022 15:33
למצב קבוע שבו כל זמן שאתה משכיר דירה ועובד בחברה, יממנו ? כחלק מהחוזה ? איך מקבלים את זה - אני מניח רק במקרה שהאינטרס של החברה להעביר אותך לשם ? אחרת רלוקיישן זה סוג של הטבה לקבל אזרחות ארה"ב, ולהיפך - החברה יכולה להחזיק אותך קצר, כי בלי שתעבוד שם אין לך גרין קארד, לא ?

אגב - מה עם המצב בארץ, למה שבאותה מידה, החברה לא תממן שכירות כאן ? :)
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2022 18:34
זה משתנה מחברה לחברה, יש חברות שמשלמת שכירות, יש חברות שפשוט מציעות לך שכר מסוים ואתה משלם שכירות בעצמך.

עניני ויזה ואישורי עבודה זה עניין אחר, לא כל ויזת עבודה מקנה לך גרין קארד או אזרחות.

שכירות בארץ: יש מקומות שמשלמים. לפני הרבה שנים הייתי קצין בקבע, וכיוון שהבסיס היה מעל 200 קילומטר מהבית שלי קיבלתי מהצבא תוספת למשכורת עבור שכירות.