⬅ חזרה לאינדקס

מיחזור מסלול צמוד מדד

🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2022 23:34
לקחנו לפני פחות משנה משכנתא, והיועץ המליץ לקחת 30% במסלול ריבית משתנה צמוד מדד. בגלל שזאת דירה בבניה אנחנו מושכים בחלקים ועדיין לא משכנו כלום מהמסלול הזה.

קיבלנו ריבית של עוגן אג"ח פלוס ארבע, שבזמנו היה 2%, והיום לדעתי 3.5-4%, ואם אני מוסיף ציפיות אינפלציה של 3-4 אחוז, יוצא שאני בפועל אשלם 7-8 אחוז ריבית!

לפי זה עדיף לקחת כל הלוואה אפשרית מהבנק וכרטיסי אשראי ולא למשוך בכלל את המסלול הזה. האם אני צודק?

עוד כיוון שחשבתי זה לבקש עכשיו מהבנק, לפני המשיכה, למחזר רק את המסלול הזה לפריים.. הבעיה שאנחנו לקוח שבוי של הבנק ויכולים לקבל ריביות גרועות.. מישהו ניסה לאחרונה ויודע כמה ריבית אפשר לקבל על מיחזור מסלול צמוד?

נקודה אחרונה - סוף הבניה צפוי עוד שנתיים, אני יכול למשוך מסלולים אחרים ולראות אולי עוד שנתיים המצב יהיה יותר טוב מבחינת הצמודות. זה קצת הימור.. אבל הייתם מחכים?

כל היום אני חושב מה לעשות עם המסלול הצמוד הזה..
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2022 10:11
כן.

לא, הכיוון הוא עליה.

תנסה להגיע למצב שאתה לא צריך למשוך אותו.

יועץ פרטי או של הבנק? אם פרטי, הוא נהג לא בחוכמה וייעץ גרוע.
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2022 11:26
אם של הבנק הוא לא יועץ, הוא משווק/מוכר.
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2022 11:26
אתה צודק אבל השאלה היא מה האלטרנטיבה שלך. די קשה לקבל הלוואה של מאות אלפי שקלים לחמש עשרה-עשרים שנה שאינה הלוואת דיור.

הייתי מנסה לדחות אותו ככל הניתן או מנסה למחזר אותו פנימית בבנק למסלול פריים - אמנם תקבל כנראה ריבית גבוהה יחסית בגלל שאתה לקוח שבוי (משער שלפחות פריים פלוס רבע/חצי...), אבל לעומת האלטרנטיבה של המסלול הקיים זה עדיין זול בהרבה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2022 11:27
ידוע. עוסק בתחום.
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2022 11:27
דעתי האישית בלבד

כמה דברים שאולי אפשר לעשות

1. לפנות לבנק (או ליועץ הפרטי) ולשתף אותו - אולי יש אפשרות לשנות את המסלול הזה ספציפי , כנראה שאפילו קלצ יתאים לך פה

2. ללכת לבנק אחר שיתן לכם משכנתא נוספת רק על הסכום הזה (כנראה שוב שליש שליש שלי וכו) ולא תמשכו מהבנק שלכם את המסלול הזה בכלל

> כן תצטרכו מכתב החרגה וששני הבנקים יסכימו אבל לחלוטין זה משהו שעושים ואפשרי

> זה יכול להיות איזה שהיא נק לחץ על הבנק שלכם כן להסכים למחזר את המסלול

3. לבקש מהבנק להגדיל את המשכנא (ולעשות סוג של מסלול פיתוי), תגידו שלא הערכתם נכון את עליית מדד תשומות הבניה ובכלל את קצב עליית המדד ועכשיו אין לכם מספיק הון עצמי או כל דבר שכזה ותצטרכו עוד X כסף (X הוא סכום דומה , אבל לא בדיוק כמו המסלול הזה) בשביל לסיים את כל ההתחייבויות של הדירה, אחרי שהבנק יאפשר לכם, תמשכו את הכל ותחזירו או תסגרו ישר את המסלול הבעייתי או מראש תמשכו בחלקים ואולי לא תמשכו אותו בכלל