⬅ חזרה לאינדקס

התנהלות עם שני כרטיסי אשראי בנקאיים בשני בנקים שונים

🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2022 15:37
הצטרפתי ל-one zero ואני מעוניין להשתמש בכרטיס הבנקאי שלהם לעסקאות במט"ח (אין עמלת המרה, בכרטיס החוץ בנקאי שלי יש 1%).

אני חושש מההתנהלות עם שני חשבונות. כל חודש אצטרך להעביר מבית ההשקעות לחשבון הבנק וממנו ל-one zero (הברוקר מאפשר משיכה רק לחשבון בנק מסוים אחד)

ניסתי לחפש אך לא מצאתי, האם יש דרך ליצור אוטומציה? דרך שהכרטיס הבנקאי יוכל למשוך מחשבון הבנק השני כמו שמגדירים כרטיס חוץ בנקאי? אולי משהו עכשיו עם רפורמת הבנקאות הפתוחה?

לחלופין, אם עושים זאת ידנית כל חודש, איך מוודאים שמעבירים את הסכום הנכון ושהוא מגיע בזמן?

הרי הסטייטמנט מגיע לאחר תאריך הורדת התשלום.

ואם כבר מעבירים ידנית, מה תהיה הדרך הכי מועילה לעשות את זה?

חשבתי על ביט כדי לשלם מכרטיס האשראי וכך לצבור נקודות על הדרך אבל נראה שזה לא אפשרי להעביר בין שני חשבונות בנק של אותו יוזר?

רעיונות אחרים?
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2022 19:14
פשוט לבדוק כמה ימים לפני מועד החיוב מה גובה החיוב הצפוי ותעביר מהבנק הרגיל לבנק החדש?

אם לא מדובר בעסקאות בהיקפים גדולים פשוט תעביר מראש כמה אלפים בודדים?
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2022 11:27
אם פתחת את חשבון הברוקר בצורה מקוונת, אתה מוגדר כלקוח במערכת סגורה, ואפשר להעביר כסף/מניות פנימה והחוצה רק דרך חשבון הבנק שאיתו הזדהית.

אתה יכול לבקש מהברוקר לעבור להיות לקוח במערכת פתוחה (דורש חתימה על כל מיני טפסים והזדהות) ואז תוכל לקשר חשבונות בנק נוספים לחשבון הברוקר.
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2022 13:02
תודה.

זה המובן מאליו אני מניח, חשבתי שאפשר למצוא פיתרון יותר אלגנטי.

תודה!

נכון. האמת שכבר ביצעתי את הפעולה הזה ונסעתי אליהם להזדהות פיזית. למיטב ידעתי עדיין אפשר למשוך רק לחשבון אחד מסוים כל פעם.

בכל אופן זה יוצר בעיה אחרת כי יש רק 5 העברות חינם בשנה. מה שאומר שאצטרך לשלם על העברות. כי אני מעדיף להעביר סכום כל חודש. וגם אם לא, הפעולה הזאת זהה להעברה לבנק ואז משם לבנק השני, ככה או ככה צריך ידנית לחשב ולהעביר את הסכומים פעמיים.

אז אם כך, אני מבין שלאף אחד/ת פה אין איזה רעיון יותר מתוחכם להתנהלות ככה?

והאם אין אופציה כלשהי לשלם לחשבון הבנק השני דרך כרטיס אשראי או אחת האפליקציות? רק העברה בנקאית?
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2022 22:11
@roneng

מציק לך כי אני חושד שאולי יהיה לך משהו מועיל לכתוב בנושא? >:D
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2022 22:24
יש לך קרן חירום? תשקול להחזיק אותה בבנק השני, או לפצל אותה ביניהם.
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2022 22:42
תודה!

לא, אין לי... חי על הקצה :lol:

מושך כל חודש מבית ההשקעות. גם ככה זה "חינם" כי העמלה קטנה מדמי הניהול החודשיים ומקזזת אותם.

איך מתמודדים עם זה כל חברי הפורום שפתחו עכשיו חשבון ב-וואן זירו? בפפר? לפי התגובות היו הרבה כאלה.

אם לא תעלה איזו הצעה אלגנטית, כמובן שבסוף אבצע העברה בנקאית באופן ידני לפי הסכום הצפוי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2022 22:59
אתה יכול גם לשים שם כמה אלפי שקלים והו"ק מהחשבון הראשי של הסכום הממוצע של חיובי האשראי, ופעם בכמה חודשים או במקרה של קנייה גדולה לאזן.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2022 00:14
לצערי אין לי משהו מועיל לתרום.

לא חושב שיש הרבה שמשתמשים באופן קבוע ב2 כרטיסים בנקאיים מבנקים שונים.

באופן אישי אומנם יש לי כרטיס בנקאי, אבל אני כמעט ולא משתמש בו.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2022 02:34
מה הבעיה? פשוט מעבירים כמה שצריך לפני מועד החיוב. כמה עסקאות מט"ח כבר יש לך?
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2022 10:23
זה כנראה מה שאעשה באמת.

לא בעיה, פשוט לא נוח במיוחד. קיוותי שיש פתרון יותר יעיל או שלפחות אוכל להרוויח נקודות על ההעברה הזאת.

יש לי עסקאות במשך החודש כמו כל מילניאל סטנדרטי, לא משהו מיוחד.

אתה שואל מבחינת כמה המהלך הזה חוסך לי בכלל? אבסולוטית לא הרבה אבל אני מעדיף לשלם 0% עמלה מאשר 1%.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2022 13:03
פתרון אוטומטי אני לא מכיר, אני פשוט בתחילת כל חודש מסדר את העניינים הפיננסים שזה אומר בפועל לחשב כמה להעביר לברוקר ולבצע את ההעברה (ולקנות מניות כשמגיע), אז בנוסף לזה אני אבדוק גם כמה להעביר לחשבון בוואן זירו.

התכוונתי שאם צריכים לבצע הרבה עסקאות אז סביר יותר שיהיו עסקאות בסמוך למועד החיוב שלא ברור אם יקלטו לחיוב הנוכחי או לא. האמת שאפשר להזמין שני כרטיסים עם מועדי חיוב שונים כדי להתגבר על זה אבל נשמע לי סתם מסורבל.

עסקאות מט"ח שאני מבצע (נגיד באמזון) הן גם ככה דחויות אז אין את הבעיה הזו, אבל גם אם במקרה הייתה טעות ונכנסתי למינוס קטן אני פשוט אעביר מהחשבון בדיסקונט טאצ'ר, יש שם אלפיים ש"ח ראשונים ללא ריבית.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2022 14:48
כנראה שזה מה שאעשה גם כן.

מנסה לחשוב בקול רם איך הכי כדאי לעשות את זה.

חשבתי לשלם בפייבוקס עם האשראי שמחובר לחשבון הקודם ואז למשוך משם לחשבון בוואן זירו. לא בדקתי אם זה אפשרי, אבל אם כן אז זאת אחלה אופציה לצבור קאשבאק בכרטיס.