⬅ חזרה לאינדקס

שאלה בקשר לקיזוז מס ני"ע

🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2016 21:20
היי,

לא מצאתי לזה תשובה בגוגל ואני בטוח שאצליח יותר כאן :)

העברתי את התיק שלי מהבנק לבית השקעות בתחילת 2016. היום אני מעוניין למכור את אחת הקרנות בתיק אך כשאני מסתכל על שער הקנייה - השער ההסטורי מיום הקנייה (אי שם ב-2014) לא מופיע באורדרנט אלא מופיע השער ביום שבו העברתי את התיק לשם.

לכן, במקום להציג הפסד, המערכת מציגה רווח (כי מאז שעברתי הייתה עלייה, אך בסך הכל אני מופסד בקרן)

השאלה שלי האם יווצר מגן מס אם אמכור את הקרן במקרה זה?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2016 21:55
ניחוש: הברוקר ינכה מס במקור לפי רווח ואתה תצטרך להגיש דו"חות כדי להוכיח את ההיפך לפקיד שומה ולקבל חזרה את הכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2016 05:38
אבל מהבנק אין לי טופס 867 כי לא מימשתי אף קרן מהתיק דרך חשבון בנק, אז איך אפשר להוכיח שהקרן נמכרה בהפסד?
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2016 05:39
כשאני העברתי את התיק מדיסקונט לIBI גם היו פערי מידע. אני מניח שגם עמלות ששילמת השנה או מגני מס אחרים שהיו לך לא עברו עם התיק.

שאלה טובה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2016 06:19
כשאני עברתי היה לי מצב דומה. מה שאתה מתאר יכול להיות להבנתי מוסבר בשתי דרכים:

1. היה אירוע מס בעת ההעברה (למשל שונה שם בעל החשבון) ואז המחיר בבית ההשקעות צריך להיות מחיר ההעברה. במקרה זה בסוף מרץ הבא אתה תוכל לקבל טופס 867 מהבנק ויהיה רשום בו הפסד אותו תוכל לקזז עם הרווח מבית ההשקעות שינפיק גם כן טופס 867 שני.

2. הייתה טעות בהקלדה - פנה לבית ההשקעות שיתקנו.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2016 11:34
למיטב ידיעתי הם טוענים שהמערכת מחזיקה אי שם במקום נסתר את העלות האמיתית והיא זו שתחושב בבוא זמן המכירה. אבל לך תדע אם זה באמת מה שיקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2016 20:27
זה לא מה שלי אמרו כשעברתי...
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2016 20:35
כן, יווצר לך מגן מס. התיק עובר עם השכבות ההיסטוריות שלו ואתה מוכר במחיר נמוך ממחיר הקניה.

למען הסר ספק, אתה יכול לוודא זאת בסימולטור מס טרם המכירה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2016 19:26
אתה יכול ליצור דף אישי (הטאב השמאלי ביותר, אחרי ניתוח טכני) ושם להוסיף מודול של חשבון-->יתרות Online. בחר איזה עמודות אתה רוצה: העמודה של "עלות fifo בוקר" היא בכמה קנית את הנייר במקור. העמודה של "עלות" היא מה היה שווי הנייר ביום שהעברת מהבנק לבית השקעות. העמודה של "שווי נוכחי" היא מן הסתם בכמה נייר נסחר היום.

אני מאמין שחישוב המס מחושב לפי הפער בין עלות fifo לבין השווי בעת המכירה - רווח חייב במיסוי, הפסד מעניק מגן מס. אני חושב גם שאם קנית את אותו הנייר רק במועדים שונים ובמחיר קנייה שונה, חישוב המס קצת יותר מורכב. יחד עם זאת, אינני איש מקצוע וממליץ לך בחום להתייעץ עם גורם מוסמך.