⬅ חזרה לאינדקס

שאלות טכניות על המסחר בשוק

🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2022 12:36
יש לי כמה שאלות טכניות שלא מצאתי להן תשובות בפורום ואשמח אם מישהו יוכל להאיר את עיניי:

1.יש לי קרן אג"ח שאותה אני מוכר אך לפי מה שאני יודע מכירה שלה לא מתבצעת באותו הרגע כמו נגיד מכירה של מניות של SP אלא רק בסוף היום כאשר נקבע השער, האם אז כשאני מוכר למשל ב10 בבוקר אני אקבל את השער שיקבע בסוף היום או לפי השער שאני רואה בזמן שלחצתי מכירה? כי אם זה את השער שבסוף היום זה לא סיכון כי אז הוא יכול פתאום ליפול ותמכור בזול בלי שתדע?

2.קניתי הרגע בקרן של בלקרוק 9 מניות בשער של 137700 ואחרי דקה בערך ראיתי שהקניה התבצעה והם התווספו לי אבל משום מה השער שלהם נשאר 138000 ועדיין מופיע בספארק שהעסקה האחרונה התבצעה לפני כרבע שעה, איך זה הגיוני? איך בעצם נקבע השער? אם השער הוא X ומישהו סתם קונה מניה אחת ב10X אני מניח שהשער לא באמת עולה ל10X אז זה בעצם נטו יחסי כזה?
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2022 13:10
כן.

יכול גם לעלות.

בפועל אין שינויים גדולים באג"ח.

בקרן מחקה אתה מקבל את השווי של הקרן, לא את ה"שער" (העסקה האחרונה).
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2022 14:21
מה הכוונה לשווי של הקרן לעומת השער שלה? כאילו למה העסקה שביצעתי לא הופיעה בספארק בתור עסקה אחרונה אלא הופיע שם עסקה שהיתה רבע שיעה לפני שמכרתי?

יש אפשרות אז כן לוודא בכמה אני מוכר אג"ח או שזה תמיד יהיה מחיר לא ידוע? כאילו אם מכרתי בערב אחרי שהמסחר נסגר אני לא אקבל את המחיר שאותו אני רואה ברגע המכירה?
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2022 14:24
את הספארק אני לא מכיר.

זה לא קשור לאג"ח. כאשר אתה קונה/מוכר קרן מחקה, אתה לא יודע מה יהיה המחיר. רק שהוא יהיה הוגן.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2022 14:48
דווקא כן, שער == עסקה אחרונה. מה שכן, מישהו לא אמור להיות מסוגל לקנות "סתם" ב10X, בהנחה שיש מוכר זול יותר.

ייתכן שספארק מראה לך את השער בהשהיה של 15 דקות?