⬅ חזרה לאינדקס

העברת כספים מהשקעות מנוהלות למסחר עצמי

🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2022 15:23
יש לי כ700K בהשקעות מנוהלות (כ500 בפוליסות חיסכון ו200 בקופ"ג להשקעה). אחרי שקראתי פה הרבה החלטתי להתחיל להשקיע באופן עצמאי, ופתחתי חשבון מסחר עם 60K על קרנות מחקות. אני מתלבט האם כדאי לי להוציא את כל הכסף מהחסכונות המנוהלים ולהעביר הכל למסחר עצמאי בקרנות מחקות ולשלם מס עכשיו או שעדיף להשאיר את הכסף במקומו ולבלוע את דמי הניהול הגבוהים.

אשתי לוחצת לפדות הכל ולעבור עם כל הסכום להתנהלות עצמאית. אני חושש גם בגלל אירוע המס וגם כמשקיע עצמאי מתחיל חושש ישירות לקחת אחריות על מלוא החסכונות שלנו.

מה אומרים? שמעתי גם שדווקא עכשיו בגלל הירידות זה זמן טוב לצאת מהחסכונות המנוהלים ולעבור למסחר עצמאי, אבל לא הבנתי למה.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2022 15:31
כי המס נמוך יותר (בהנחה שאתה ברווח).

אפשר חצי-חצי אם קשה לקבל החלטה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2022 08:50
לאורך זמן, דמי ניהול גבוהים יאכלו כל יתרון של דחיית מס.

זה חשש הגיוני, כנראה לא מוצדק כלכלית אבל שקט נפשי זה דבר גדול.

כשהתחלתי להשקיע עשיתי את זה בכמה מנות (לא מתוך חשש, אלא כי לא הכל היה נזיל) ובמנה הראשונה עשיתי כמה שגיאות קטנות שתיקנתי אח"כ, ככה שמבחינתי הפיצול עזר.

עד היום יש לי קה"ש מנוהלת שכל החישובים אומרים שעדיף להעביר ל-IRA או לתיק ממוסה, ואני מעדיף להשאיר, כדי לא לקחת אחריות על הכל.
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2022 22:53
כמה זה לאורך זמן? זה משנה כמה רווח יש לי?

והאם נגיד כדאי לפתוח את פוליסת החיסכון, אבל את הגמל להשקעה להשאיר בשביל הטבת המס בגיל 60?
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2022 23:42
תוך עשרות שנים זה די בטוח. דמי הניהול מצטברים כל שנה. בטווח קצר יותר זה מסובך כי דמי הניהול לא מספיקים להצטבר, אבל גם הערך של דחיית מס לשנים בודדות קטן יותר.

החישוב המדויק תלוי בדמי הניהול ובהנחות לגבי תשואה ומשך אחזקה, גם לפני ההחלפה וגם אחריה.

החכמים בפורום אומרים שלא. אבל זה תלוי בגיל.

יש שתי בעיות בקופגל"ה:

1. עד גיל 60 צריך לשלם דמי ניהול. תלוי בגילך, זה יכול להיות הרבה.

2. בגיל 60 (או אחריו) צריך להמיר בקצבה, וגם עליה משלמים דמי ניהול (בעקיפין - מגולמים במקדם). סה"כ יכול להיות שתשלם דמי ניהול במשך 50 שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2022 07:45
+ אם מושכים לפני 60 משלמים מס

+ אחרי 60 בכלל אי אפשר למשוך
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2022 13:30
למה? לא מוכרת לי הגבלה על משיכה
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2022 13:45
אחרי שהעברת למנגנון קצבה?
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2022 13:47
אין חובה להעביר לקצבה.

כספים שהועברו לקצבה אי אפשר למשוך, אבל אין חובה להעביר קופת גמל להשקעה לקצבה
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2022 13:54
למיטב הבנתי זו הדרך היחידה להנות מהטבת המס.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2022 13:59
רגע יש פה שני דברים.

בכל גיל, כל עוד לא העברת לקופת גמל לקצבה, ניתן למשוך את הכספים ולשלם מס רווחי הון.

החל מגיל 60 ניתן להעביר חלק או כל הכספים לקופת גמל לקצבה, ולקבל קצבה בפטור ממס.

הטענה שלי, היא שאתה ציינת "אחרי 60 אי אפשר למשוך בכלל" לא דיברת על מיסוי, זה לא נכון
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 18:20
בגדול קיבלתי החלטה לנהל הכל לבד. עדיין לא מצליח להביא את עצמי למשוך את כל הכסף. לא יודע להסביר לעצמי למה, אבל מלחיץ אותי מאוד לקחת אחריות על מאות אלפי שקלים (הערה של אשתי: כבר קיבלתי החלטה בסדר גודל כזה, פשוט ההחלטה הקודמת הייתה לתת את הכסף לאיזה מנהל, ולשלם לו על זה. לכן עכשיו זה לא שונה בהרבה..)

אשמח לעצות
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 18:54
אתה יכול בתור התחלה למשוך חלק מהכסף, וככל שתקבל בטחון בניהול עצמי של התיק, תעביר עוד חלקים מהתיק המנוהל לתיק העצמאי.