⬅ חזרה לאינדקס

אובדן כושר עבודה

🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2022 19:50
היי, בקרוב השכר שלי צפוי לעלות ואני אצטרך להפקיד חלק מהכספי פנסיה לקופה אחרת, אני לא מעוניין לעשות אובדן כושר עבודה על הסכום מעבר לפעמיים השכר הממוצע, גם כי אין לי בו באמת צורך(אני עובד בהייטק, אם אני לא אצליח להזיז אצבע אחת מצבי לא יהיה טוב, ואני אוכל להסתדר לדעתי מ15-16 אלף בחודש) . הסיבה היא אם נכנס לזה שאני חרדתי ובנוסף יש לי לא מעט מחלות בבירור ואין לי דרך לעבור חיתום על כולן(זה כנראה יקח שנים…). פשוט לא מעוניין, ללכת לרופאים עושה לי לא טוב עם החרדה ולכן משתדל לא ללכת המון לרופאים. יש פתרון ? אני לא רוצה לעשות חיתום וטוב לי בלי אכ״ע. (כרגע השכר המבוטח יהיה בגבול האפשרות לבצע פיצול לפיצויים בנפרד אבל אני צופה שהוא יהיה מעל לתקרה הזאת בעתיד)
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2022 14:29
יש ביטוחים קבוצתיים שאפשר להצטרף אליהם ללא שאלון רפואי בכלל. יש כאלה עם שאלון מקוצר.

ברוב המקרים גם לא יבקשו ממך ללכת לרופא, אלא יחריגו את המצב הרפואי שלך מהכיסוי.

בכל מקרה, נשמע שיש לך מצב לא סטנדרטי, ועדיף להתייעץ עם סוכן ביטוח שמתמחה בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2022 08:16
בקרן פנסיה, ברוב המקרים אין חיתום.

אם יש לך כיום החרגות בקרן הפנסיה, תעבור לקרן ברירת מחדל, או לקרן שלפחות 5 עובדים באותה קרן.

לתקרה אין שום קשר עם אכע, אתה יכול לקבל אכע ללא חיתום בקרן פנסיה גם על 50 אלף ש"ח. (ההפקדות גולשות לקרן משלימה, שנפתחת אוטומטית עם אותם תנאים ואותו מסלול ביטוחי, וללא חיתום)

שים לב שיש תקופת אכשרה ל 5 שנים על מקרים הנובעים ממצב קיים.

אם אתה רוצה ביטוח רפואי מלא, תמצא מקום עבודה שיש לו ביטוח קולקטיבי המאפשר הצטרפות ללא חיתום. כשתעזוב את מקום העבודה תוכל תוך 60/90 יום להמיר את הפוליסה הקולקטיבית לפוליסה פרטית ללא חיתום.

גם מחוץ להייטק יש כאלה כמו הסתדרות המורים.

בנוסף, תנסה להתקבל לביטוח הסיעודי של קופות החולים, יש שם חיתום אבל הם לא יכולים להחריג דברים, הם יכולים או לקבל אותך או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2022 11:38
מעסיק לא דאג למשהו משסודר לכל העובדים?

אם לא תגיעו ותבקשו :)