⬅ חזרה לאינדקס

פתיחת עסק עצמאי - רגע לפני

🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2016 18:28
שלום,

אני עומד בפני פתיחת עסק עצמאי לעסק אינטרנטי (רווחים מאתרים - אדסנס בעיקר).

עד כה זה היה תחביב צדדי שפתאום התגלה כמקור הכנסה נאה.

לצורך העניין יש לי באדסנס סכום כסף לא מבוטל כלל וגדול, הרווחים נוצרו כמובן לפני פתיחת העסק רשמית.

אני כמובן רוצה להתנהל כחוק כדין, האם ניתן למשוך את הכסף ולקבל אותם מיד לאחר פתיחת העסק?

יש לציין שמדובר ברווחים של כמה חודשים כך שהתקבול הזה לא יהיה מייצג הלאה. האם גם יכול ליצור בעיות?

אם אכן מדובר בבעיה - האם פתרון של עסקה אקראית/חד פעמית מול הרשויות יספק?

אשמח לתשובה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2016 21:12
על פי הבנתי הלא מקצועית סביר שכבר פעלת לא כדין כי על הכנסות יש להוציא קבלה זמן שהן מתקבלות. תתיעץ עם רואה חשבון. בפועל קשה לי להאמין שתהיה לך בעיה לפתוח עסק ולהוציא קבלה מייד. את הדווח למס הכנסה עושים בסוף השנה.

אגב אני סקרן כמה הצלחת להרוויח ואיך. כי אני לא הצלחתי להגיע לשום דבר עם אדסנס.
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2016 21:37
קבלה לגוגל?
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2016 08:13
כן קבלה לגוגל, גם לי יש עסק של מכירות באמזון ואני מוציא מדי חודש קבלה לאמזון. רק לצורך הפרוטוקול, כמובן שאין למי לשלוח.
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2016 01:00
הכל בסדר, רק תוציא חשבונית/קבלה.

ובהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2016 01:31
1. כל עוד הכסף לא נכנס לחשבון הבנק הכל בסדר ב 100 אחוז. גם אם יש לך שם מיליון דולר.

2. אתה יכול למשוך את הכסף לבנק אפילו לפני שפתחת עסק \ הוצאת חשבונית. לגוגל לא בדיוק אכפת אם יש לך עוסק מורשה או אם אתה מוציא להם קבלה לפרוטוקול.

3. במידה ומדובר בסכומים רציניים של לפחות אלפי שקלים בחודש, אכן שווה וצריך לפתוח עוסק כשלהו ולהוציא חשבוניות עבור התשלומים.

4. תתייעץ עם רואה החשבון שלך האם אתה צריך לשלם גם מע"מ עבור ההכנסות מגוגל בהתאם לפרופיל האתרים שלך. הדעות די חלוקות בעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2016 01:36
בהנחה שהוא הוציא חשבונית/קבלה כמובן, מאידך אם הוא הוציא חשבונית גם אין שום מניעה להעביר את כל הכסף לחשבון הבנק.

לגוגל לא אכפת, לרשות המיסים מאד אכפת.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2016 12:04
אכן.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2016 12:15
כדאי לך להתייעץ עם רו"ח...

ולשקול עוסק פטור...

ואולי אפילו הקמת חברה בנכר...