⬅ חזרה לאינדקס

מתלבט בין 2 תארים באוניברסיטת רייכמן ומסלול לעתיד

🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 15:52
אני מתחבר גם לחשבונאות וגם לשיווק

קצת יותר מושך אותי שיווק כי זה גם מקצוע , גם יש ביקוש כל עסק צריך שיווק

אפשר לעבוד מכל מקום בעולם והעבודה יותר גמישה מרואה חשבון שמרגיש לי דיי עבד במשרד כל היום ומסלול ארוך ומייגע והעשור הראשון עם שכר נמוך וגם בעתיד אם אתה לא עצמאי מצליח או cfo כמה כבר תרוויח ?

יש ברייכמן תואר במנהל עסקים עם התמחות בשיווק

והנה מה שהם רשמו על התפקידים שאפשר להגיע לאחר התואר

בוגרי ההתמחות יוכלו לפתח קריירה בתחומי השיווק, התקשורת והאסטרטגיה, ולהשתלב בחברות ובארגונים בתפקידי מנהלי שיווק, מנהלי תקשורת שיווקית, מנהלי דיגיטל, מנהלי מוצרים ומנהלי מותגים. כמו כן, בוגרי ההתמחות יוכלו להשתלב בחברות תקשורת, פרסום, דיגיטל, יחסי ציבור, ייעוץ ומחקר שיווקי.

בקצרה מה אתם אומרים על התחום של החשבונאות ? שווה את הסבל ? למה אנשים אומרים שהם נגד תואר במנהל עסקים הרי זה יכול לפתוח לי דלת לעולם השיווק ההתמחות הזאת ..

וראיתי שאנשי שיווק מרוויחים יותר מרואי חשבון ונשמע לי עבודה יותר קלילה
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 15:54
מה? שמעת פעם על רואה חשבון?
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 15:56
כן יש לי במשפחה כמה כאלה למה ?
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 23:00
??
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2022 01:24
גם רואה חשבון זה מקצוע, זו כוונתו
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2022 02:42
טוב נו, מילא -

כל עסק צריך גם רו"ח, או אינסטלטור לעניין זה

יכול להיות. השאלה כמה תרוויח כ"משווק", אם בכלל

מנהל עסקים עם התמחות בשיווק ברייכמן? קצת כמו ללמוד מתמטיקה תיאורטית במכון הטכנולוגי של סנט פטרסבורג. מניח שהמינגלינג בא עם השכ"ל

בובה של תחום, לאוהבי אקסטרים ומחפשי ריגושים

תלוי אם יש לך ראש מתמטי כלשהו ותחת לעבוד קשה מונוטונית.

קנה מפתח. אבל אם כבר "פתח לעולם השיווק", אז אני מניח שרייכמן

תואר ב"שיווק", "מנהל עסקים" כתואר שני וכו', ללא קשר לרייכמן, נחשבים לפעמים לתארי... אוויר.

משהו שמוסיפים כדי להראות, "אכבר עסק יש לי". אם כי מה זה שונה מרוב האקדמיה כבר

כן, השאלה כמה מהם עובדים במה שהם "למדו". יותר קל ללמוד תואר שיקי ומגניב במקום אין, זה בטוח, מאשר לקרוע את התחת בגריינד של משרד רו"ח אפור
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2022 02:45
לא נשמע לי כל כך. נשמע שאתה מתחבר ל[שיווק,] לעבוד סביב העולם ובקלילות

לא כתבת דבר אחד על מה החוזקות שלך, ומה אתה מחפש, מלבד חיים קלים - זה לא חוכמה, זה כנראה רובנו

נשמע שכבר החלטת ומחפש תימוכין
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2022 06:05
הקורסים שעשיתי בחשבונאות הם הקורסים המועילים ביותר שעשיתי. הם מקנים הבנה איך עסקים באמת עובדים. כיום, רוב ההנהלה הבכירה בחברה שאני עובד בה הם עם רקע בחשבונאות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2022 06:08
מסלול ארוך ומייגע.

השכר אכן היה נמוך מאוד ביחס להשקעה במשך הרבה מאוד שנים בעיקר בגלל הצפה בשוק ותנאים שקיבלו העובדים היה מתחת לכל ביקורת. כרגע השכר והתנאים במגמת השתפרות כי פשוט אין עובדים. המשרדים הגדולים עוד מצליחים לגייס. המשרדים הקטנים כבר התייאשו.

בתור מתמחה תתחיל מ-8,000 ברוטו לפני שעות נוספות. (אל תדאג יהיו לך הרבה שעות נוספות במשרדים הגדולים) לפני 2-3 שנים התחילו מ-6,000 ברוטו.

בתור סניור תרוויח בין 11-14 ברוטו לפני שעות נוספות

בתור מנג'ר 16-20

בתור סניור מנג'ר כבר תראה כסף טוב 25 ומעלה + בונוסים

דירקטור/שותף במשרדים הגדולים מקבל בקלות 50 בחודש + בונוסים + אחוזים מהתיקים שהוא מביא.

מסלול לימודים עד סניור מנג'ר יכול לקחת בקלות 12-15 שנים. 4 שנות לימוד + 2 שנות התמחות + 2-3 שנים בתור סניור + 3-4 שנים בתור מנג'ר.

מחוץ למשרד עוזר חשב מקבל 14-17

חשב 20-30 תלוי בגודל החברה

סמנכ"ל כספים 30-60 תלוי בגודל החברה

עצמאי תלוי כמה לקוחות תצליח להביא. אין חוקיות בדברים האלה.

עבודה קשה עם המון אחריות מקצועית.

כי מנהל עסקים זה תואר בכלום. זה תואר שעושים בשביל הפרוטוקול או בשביל לסמן V לתואר שני. תואר בראיית חשבון זה תואר הרבה יותר איכותי ומוערך בשוק. גם אם תבחר שלא לעסוק בראיית חשבון/מיסים התואר יכול לשמש בתור שער כניסה להרבה מאוד תחומים.

אין לי ספק שאנשי שיווק מרווחים יותר מרואי חשבון ב-10-15 השנים הראשונות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2022 06:16
נכון, אבל לא צריך ללמוד ראיית חשבון בשביל זה. רוב הקורסים החשבונאיים של רואי חשבון הם קורסים בתקינה חשבונאית IFRS ודוחות מאוחדים.

בשביל לדעת איך לקרוא ולנתח דוחות כספיים אפשר לקחת מסלול פחות מתיש.
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2022 10:17
תודה על התשובה המפורטת!! הסכומיפ שרשמת זה ברוטו ?
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2022 10:51
כן. הכל ברוטו לפני שעות נוספות. במשרדים הגדולים בדרך כלל אין שכר גלובלי. הם בונים על זה שתטחן 20-30 שעות נוספות בחודש בתור תמריץ כדי להגיע לשכר סביר. שים לב שמאוד קשה להתקדם בגדולים בלי לטחון שעות. כמעט בלתי אפשרי הייתי אומר.

בחוץ בחברות זה יכול להיות שכר גלובלי, אבל תלוי מאוד בחברה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2022 11:57
נראה שהשוק צמא למנהלים...
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2022 15:23
אתה מנהל את העבודה, לא אנשים :)
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2022 17:34
אז אתם לא ממליצים על מנהל עסקים ושיווק ?
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2022 06:42
אי אפשר להמליץ בלי להכיר אותך. תלמד תחום שאתה חושב שתהיה טוב בו ותמיד תהיה לך פרנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/07/2022 01:36
נשמע לי שאתה מחפש המלצה לתחום עם הרבה ברוטו ופחות מאמץ, המלצה שלי - משפיען רשת, או לפתוח אונליפאנס. אפשר לשלב, זה היופי בתחום