⬅ חזרה לאינדקס

התחרטות על רכישת דירה בזמן משא ומתן

🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2022 14:00
נניח שכבר יש משא ומתן של כמה ימים על רכישת דירה, ואני מתחרט תוך כדי. מה המחיר? האם אצטרך לתת פיצויים כלשהם לקונים? האם הם יכולים לתבוע אותי?

ומה אם תוך כדי המשא ומתן מצאתי דירה אחרת שיותר מתאימה ולא רק שאני מתחרט אלה אני עובר יש למשא ומתן עם הדירה האחרת, האם יכולים לתבוע אותי במקרה כזה?
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2022 14:06
האם הוחלפו כבר טיוטות או עורבו עו"ד בתמונה?

האם יש משהו על הכתב?
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2022 14:54
תתייעץ עם עורך הדין שלך האם ניתן לסגת ומה תהיינה ההשלכות. אל תעשה פעולות ואל תדבר עם המוכרים ישירות, לכל דבר שתעשה יכולות להיות השלכות משפטיות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2022 15:09
כן, כבר החולפו טויטות בין עורכי הדין. המשא ומתן החל בשלישי האחרון
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2022 15:14
1. כפי שכתבו לך, מעכשיו רק עורך הדין שלך מדבר איתם.

2. כדאי לוודא שיש לך עורך דין שמתאים לנסיבות האלו, שהן שונות מהנסיבות של ניסוח הסכם רכישה.

3. תתפלל שהצד השני לא יכול להראות שהוא דחה הצעה אחרת בגלל שהוא ניהל איתך מו"מ (לא נקודה יחידה רלוונטית, אבל בהחלט משמעותית).

4. אם יש מתווך בתמונה, יש לך חזית משפטית נוספת.
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2022 16:35
האמת שאני שומע על הרבה דירות שחוזרות לשוק אחרי משא ומתן כי הקונה מגלה שאין לו אישור למשכנתא, אז אני תוהה אם זה לא מקרה דומה? במקרים כאלה הקונה לא צריך לתת פיצוי? מה אם התחלתי תהליך משא ומתן ואחרי פגישת ייעוץ משכנתא הגעתי למסקנה שזה עול כבד מדי? זה משהו שהייתי צריך לעשות לפני המשא ומתן ,אבל העניין הוא שרק אחרי שהקניה הפכה לאפשרות ממשית וקונקרטית הלכתי לפגישת ייעוץ והבנתי מה המשמעות. בכל מקרה כל עוד החוזה לא נחתם אני מניח שגודל הפיצוי לא יהיה מאוד גבוהה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2022 16:49
האם חתמתם על זיכרון דברים ולחצתם יד? אם כן זה מחייב.

הכתובת לשאלות שלך הן העו"ד שלך ולא הפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2022 18:20
אתה בבעיה, תתייעץ עם העורך דין שלך.

קח בחשבון שאם יש מתווך הוא ירצה את שכרו, כמו כן גם לעו"ד צריך לשלם, גם עם העסקה בוטלה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2022 18:29
למתווך דווקא יהיה יותר קשה משפטית לדרוש את הכסף על עסקה שלא נחתמה בין הצדדים.

אבל כאמור