⬅ חזרה לאינדקס

חוזה אחיד של חבר בורסה

🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2016 00:16
בשעה טובה אני עומד להעביר את החסכונות שלי מהבנק לניהול-עצמי אצל ברוקר (אחת החברות הגדולות), ומבלה עכשיו את זמני בקריאת החוזה האחיד שלהם, מעל 50 עמודים.

מבלי להוריד מעצמי אחריות בנושא כמובן, אשמח לשמוע מכם אם אתם חתמתם "as is" או שדרשתם לשנות חלק מהסעיפים. ובכלל - לאילו סעיפים כדאי לשים לב במיוחד.

דוגמה ראשונה:

כל החשבון יהיה ממושכן לטובת הברוקר, לצורך תשלום העמלות (קניה\מכירה). האם זה מקובל?

מצד אחד זה מפחיד לאללה

מצד שני ממה שראיתי הם יכולים לפעול בנושא רק אם אני לא משלם להם את העמלות המוסכמות, וגם אז יוכלו למכור ניירות רק בדרך המקובלת ולגבות רק מה שמוסכם, אז כנראה שזה בסדר.

מצד שלישי, אם הם מחליטים פתאום שמגיע להם ימבה בריבוע ואז מוכרים ניירות וגובים - אצטרך להיסחב לבתי משפט כשהכסף אצלם, לא אצלי.

אופ-טופיק: לפני שבועיים דיברתי עם חבר בעבודה בנושא סידור התיק הפנסיוני. חבר שלישי שמע והודיע שאין לו מושג מה יש לו והוא לא מבין בענין אז פשוט סומך על הסוכן. לפי המלצתנו הוא הוציא פירוט במסלקה, וגילינו שכל התיק שלו בביטוחי מנהלים, וכל ביטוחי המנהלים וקרנות ההשתלמות בדמי ניהול מכסימליים לחלוטין. בנושא מעבר לביטוחים אמרנו את דעתנו בהסתייגות שיקבל ייעוץ מקצועי לפני שעובר - אבל בנושא דמי הניהול הוא כבר התחיל לפעול. הרגשה טובה - משתף עם הפורום ועם דורין כי חלק ניכר מהקרדיט מגיע גם לכם.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2016 00:24
ברוקר בחו"ל או בית השקעות? (בארץ אין ברוקרים כהגדרתם)

אני לא יכול להעיד יותר מדי על החוזים של בתי ההשקעות בארץ אבל כשאני בדקתי את האפשרות לפתוח שם חשבון מסחר הם רצו כל מני דברים שנראו לי מופרכים (הם רצו שאני אשלם מראש על משכון חשבון העו"ש בנוסף לחשבון המסחר בשביל לאפשר לי מסחר באופציות למשל).

בסוף העדפתי ברוקר בחו"ל בשל עלויות נמוכות יותר בצורה משמעותית ובשל העובדה שהמזומן והניירות שבחשבון (למעט חוזים עתידיים ונגזרים על חוזים עתידיים) מבוטחים מפני פשיטת רגל ומעילה של נציגי הברוקר.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2016 00:36
תודה על התיקון - מדובר בבית השקעות בארץ, ונכון לעכשיו לפחות לא הגעתי לקטע של תשלום על משכון. וואוו!

הסיבה העיקרית שבחרתי בארץ היא שכמעט כל החלק המנייתי שלי יהיה בתיק הפנסיוני ורוב התיק הנדון יושקע בקרנות מחקות אג"ח מדינה. מכיוון שהם לא גובים ממני דמי ניהול על קרנות (כולל מחקות), נראה שזה הצעד הנכון מבחינתי.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2016 17:25
AS IS למעט החלק של העמלות.