⬅ חזרה לאינדקס

מיסוי דיבידנדים על מכירת קרן אירית צוברת CSPX וחישוב מס כולל

🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2022 20:26
שלום,

הבנתי מקריאה בפורום שהדיבידנד נצבר מחדש במחיר הקרן לאחר מיסוי לארה"ב של 15%, ואם למשל הייתי מחזיק אצל ברוקר ישראלי אז הייתי משלם במכירה 25% מס על הרווח שהיה גורם בעצם למיסוי כפול על הדיבידנדים. אני מבין שהנושא דובר רבות בפורום, אבל עדיין לא מצאתי תשובות לשאלות.

אשמח לתשובה \ הפנייה לתשובה לשאלות הבאות:

1. אם אני מוכר יחידות של CSPX אצל ברוקר זר, אני יכול במכירה לשלם רק 10% מס הנותרים על הדיבידנדים? (על שאר עליית מחיר הקרן לשלם 25% כמובן) או שעדיין חייב לשלם 25% על הכל?

2. האם יש מחשבון שאפשר להשתמש כדי לחשב כמה מס צריך לשלם במכירה (שכולל שינויים במדד לאורך שנים, ניכוי מיסוי חלקי על דיבידינדים וכו')

3. האם יש מישהו שמכר יחידות של CSPX (או משהו דומה) ברווח אצל ברוקר זר ומגיש דו"ח לבד למס הכנסה ויכול להסביר איך הוא מחשב את המס שצריך לשלם? (מתקשר לשאלה 2)
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2022 20:52
כשאתה מוכר נייר ערך, אתה משלם מס על רווח הון ריאלי 25%, כאשר המדד לחישוב במכירה בארץ הוא או מדד המחירים לצרכן או שער מטבע חוץ, תלוי בתשקיף. ובמכירה בברוקר זר הוא שער מטבע חוץ.

אין כל הבדל מהיכן נוצרה עליית הערך שלו, אם היא מעליית ערך מניות מוחזקות או מדיבידנד או מכל דבר אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2022 21:21
אני מבין, אבל על הדיבינד כבר שולם מס 15%, אז השאלה אם אפשר במכירה לשלם מס על הדיבידנד רק של ההפרש (10%). במילים אחרות השאלה אם המיסוי הכפול של הדיבידנד הוא כפוי בכל מקרה, בין אם מנוכה מס במקור ובין אם לא, ומה הסיבה למיסוי הכפול במכירה של קרן צוברת?

האם זה נכון שאם מחזיקים במנייה כלשהי שמחלקת דיבדנד, והדיבידנד כבר מוסה בנניח 15% לפני הקבלה, אז כן אפשר לשלם למס הכנסה את ההפרש (10% במקרה הזה)?

אם כן, מה זה שונה אם המנייה (או קרן סל) צוברת את הדיבידנד, למה במקרה הזה אי אפשר "להתחשבן" על ההפרש?