⬅ חזרה לאינדקס

מיסוי RSU ושער הדולר

🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2022 13:09
כידוע כאשר מוכרים מניות צריך להתחשב בשער הדולר בקניה ובמכירה.

השאלה היא כאשר מדובר בRSU, האם יש משמעות לשער הדולר בעת הענקה?

פירוט ודוגמה :

נניח והוענקו RSU בגובה 100 אלף דולר כששער הדולר הוא 3 שקלים.

לאחר שנתיים נניח והמניות עלו בערכן ועכשיו ה100 אלף דולר שווה 200 אלף דולר ושער הדולר הינו 4 שקלים.

לשם הדוגמה נניח והמניות vested לחלוטין.

האם המס הפירותי הוא 300 אלף שקלים, או 400 אלף שקלים בעת המכירה?

תודה רבה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2022 14:04
לא לגמרי עונה על השאלה שלך אבל בכל זאת.

הנסיון שלי הוא אצל IBI Capital ומכרתי בינתיים רק הענקות עם שווי הענקה 0 אז לא חויבתי מס פירותי.

על החלק ההוני השער הקובע הוא לפי יום המכירה, כלומר, תמיד תשלם לפני הרווח הדולרי כפול השער ביום המכירה, גם אם יש הפסד שקלי, זה די שערורייתי כי החישוב שונה מאשר בחשבון הממוסה, שבו אין מס חבות מס במידה ויש רווח דולרי והפסד שקלי.

לפי מבנה הדוח שהם שלחו אני מבין שגם החלק הפירותי מחושב לפי שע״ח במכירה, אם כי זה די הגיוני שגובה ההכנסה יהיה לפי השווי השקלי שקיבלת בפועל במועד המכירה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2022 14:10
השאלה היא אם זה כך, האם גם יש קיזוז אינפלציה על החלק ההוני.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2022 15:13
הן בכל ההדרכות והמצגות שהם עושים לעובדים והן בדוח מכירה אין שום התייחסות לא לאינפלציה ולא לפערי שע״ח.

יש לי חשד שהחישוב הוא מאוד נאיבי, אבל בינתיים אין לי דרך להוכיח את זה. יש מצב שאני טועה והשדה Net Amount For Tax כבר לוקח בחשבון אינפלציה שקלית או פערי שע״ח ורק החישוב עצמו נעדר מהדוח. עד סוף השנה ככל הנראה אדע.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2022 15:18
האמת שזה הגיוני שאם הם דוחים לך את המס אז שזה גם מבטל את הרווח האינפלציוני, וגם מחושב החלק הפירותי לפי שע"ח מכירה - כי זה היום של אירוע המס. ואז הרווח שמעל זה הוא גם נומינלי וגם ריאלי, ביחס לאותו סכום פירותי.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2022 17:27
שער הדולר בעת ההענקה הוא לא רלוונטי, מכיוון שיש חוק במתמטיקה, כל מספר שכופלים ב־0 שווה 0.

כשקיבלת אותן תמורת 0 דולרים...
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2026 16:27
מקפיצה, מישהו יודע את התשובה לשאלה של פותח השרשור?
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2026 16:46
t

אני חושב שמדובר כאן במיסוי RSU במסלול רווח הון באמצעות נאמן לפי סעיף 102.

בחישוב החלקה בין מס הוני לפירותי, מתחשבים, על פי רוב, במחיר הממוצע של המניה ב-30 הימים שקדמו להענקה - ומכאן לדעתי נובעת השאלה על שער הדולק במועד ההענקה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2026 16:48
זו הודעה מ-2022, מאז עברו הרבה מים בנהר, והיה דיון מקביל שציין שניתן להצמיד כנראה למדד המחירים לצרכן את ערך ההענקה, היות וטופס 1399י המקוון מאפשר זאת.

אין לזה ביסוס חוקי, אך אפשר ככל הנראה להקטין ראש ולהגיד שמס הכנסה הם "ברי סמכא" ולכן ניתן לסמוך על הטפסים שהם מפיקים.