⬅ חזרה לאינדקס

מה לעשות עם קופות הגמל להשקעה בתקופה שהבורסה יורדת?

🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2022 18:40
שלום לכולם,

יצאתי מהשוק עוד בחודש פברואר, העברתי את קופות הגמל להשקעה לאפיק שאני לא זוכר את שמו אבל מייצג את זה שלמעשה הם לא עושים כמעט כלום עם הכסף.

בפועל, אני מפסיד בגלל דמי הניהול שנוגסים מהכסף. (וכמובן שיש אינפלציה אבל זה לא רלוונטי)

האלטרנטיבה שלי: אני יכול למשוך אותו ולקבל מהבנק 4.2% עבור פקדון דולרי.

אבל - חבל למשוך כסף מקופת הגמל להשקעה. הרי ניתן להפקיד לשם כל שנה רק כ 71~ אלף שקלים אז חבל לי למשוך את הכסף שהצטבר שם.

מה ניתן לעשות כיום עם הכסף בתוך קופת הגמל להשקעה? האם יש אפיק כלשהו שיהיה יחסית סולידי ויתן בקופת הגמל להשקעה תשואה סבירה?

ומראש אני אומר: לא מחפש ציטוט של "אל תתזמן את השוק", "השוק יטוס למעלה ולא תהיה בפנים" וכו' :)

תודה לכולם
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2022 18:49
גוגל: פורום המשקיעה קופת גמל להשקעה

אמל"ק: השקעה גרועה
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2022 11:36
למה יצאת? למה היית שם מלכתחילה? מהי התוכנית ארוכת הטווח שלך? איך זה משתלב בנסיבות החיים שלך?

אתה טועה ובגדול. האינפלציה רלוונטית בהרבה יותר.

ישנן שלל אלטרנטיבות שונות, וזואת בהתאם לאופק ההשקעה, יסבולת סיכון, ושיקולים אישיים אחרים. למשל - להשקיע בנייר מחקה מדד עולמי מפוזר וזול.

שאלה מוזרה. אם החלטת לשים את הכסף של בקופת גמל להשקעה אז כאן אין שלל אלטרנטיבות. יש לך מספר מצומצם מאד של מסלולי השקעה שמציעה חברת הגמל ואתה יכול לברר בקלות מהם.

לא ברור מדוע שמת סמיילי מחייך בסוף המשפט. זה בדיוק מה שאתה צריך לשמוע ולהפנים.

עושה רושם שהכי כדאי לך לקרוא את הבלוג של המשקיעה בצורה מסודרת מההתחלה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2022 12:10
אני לא אחזור על כל מה שכתב @כימאי מעלי, אני מסכים איתו לגמרי, ככל הנראה העברת את הכספים למסלול שקלי וכיום דמי הניהול גבוהים יותר מהתשואה. אם אתה מחפש אלטרנטיבה שמניבה תשואה גבוהה יותר לפרק הזמן הזה (שוב לא המלצה), יש לך את המסלול אג"ח של חברת סלייס. מסלול שלמרות השם שלו משקיע בנכסים אלטרנטיבים.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2022 23:32
אתה צריך ללמוד... והרבה. עצה שלי קח חודש של קריאה ולימוד מבלי לעשות שום דבר בפועל. אחרי חודש תחזור ותשאל את השאלות שעולות לך.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2022 23:50
נשמע שהוא דווקא כן יודע אבל בוחר שלא...