⬅ חזרה לאינדקס

פקודות מסחר בסיסיות

🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2022 08:00
אנחנו חדשים בתחום ולא מכירים כ"כ את הפקודות. התחלתי להכיר את LIMIT ו-MARKET

מתכננים לקנות רק VXUS בזמן הקרוב. האם יש צורך להכיר פקודות נוספות?

האם יש ענין לשחק עם מחיר LIMIT? אני מכיר את העקרון שאי אפשר לתזמן את השוק, אבל לדוגמה:

אני יודע שאמור להיכנס סכום כסף לIB. אני מגדיר כבר עכשיו רכישה של VXUS ומגדיר בLIMIT שאם יש ירידה נניח של חצי דולר, אני רוכש. בפועל הרכישה תהיה ממינוס שיווצר בIB.

יתכן שאפסיד כי כשהכסף ייכנס המחיר יהיה דווקא נמוך יותר, אבל ההיגיון אומר שסטיסטית אני יצליח ככה לרכוש בזול יותר (ומחיר הריבית שאשלם הוא אפסי כי הכסף אמור להיכנס בתוך כמה ימים)
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2022 08:24
VXUS מאוד נזילה (spread חציוני של 0.02%) אז לדעתי כל פקודה אחרת ממרקט תהיה בזבוז זמן.

לא ממליץ ולא מייעץ.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2022 15:10
אשמח להבין למה. ולהבין אם מה שהצעתי (לקנות בלימיט יומיים-שלוש לפני שהכסף נכנס) זה משהו מוכר. אני מעריך שאני לא הראשון שחושב על הרעיון...

אפשר את אותו העקרון לעשות עם המרת מטח - נניח שאני הולך לקנות היום. עד שעות המסחר אני גם ככה יכול לחכות, ואז לתת לימיט להמרת שקל-דולר נניח באגורה פחות משער המט"ח
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2022 15:30
לא ברור מה אתם מצפים להרוויח מהפעולה הזאת.

תמיד אפשר לתת לימיט באיזה שער שרוצים, מה עוזר לתת יום או יומיים קודם לכן ולהכנס למינוס?

לא ממש מצליח לראות הגיון כלשהו בפעולה הזאת, אלא אם אתה מנסה להתמנף, וגם אז למה רק ליום יומיים? ולכן אתעלם מהחלק הזה בהמשך.

בהתעלם מהרעיון של קנייה במינוף, הסכנה עם לימיט היא אי ביצוע, או ביצוע מאוחר (יכול להיות רווחי או הפסדי עבורכם).

בניירות מאוד סחירים-נזילים, פקודת מרקט תביא לכם ביצוע מיידי במחיר הוגן.

זה יכול להיות בעייתי בניירות שאינם נזילים במיוחד אבל זה מקרי קצה וכאמור הנייר המדובר נזיל מאוד.

למה אתה מאמין שהמחיר ירד בחצי דולר? זה מספר אקראי או מבוסס על משהו? ואם מחיר הני"ע לא יגיע לנקודה הזאת בחצי שנה הקרובה? תחכה בכל זאת עם מזומן בנתיים?

לימיט זאת פקודה שמתאימה למתי שאתה צופה מחיר שונה ממחיר השוק העכשיוי שלי הנייר.

לדוגמה, אם אני מוכן לקנות את הנייר המדובר רק ב-50 דולר, על סמך נתונים או תחושות שיש לי זה השויי הנכון של הנייר.

אז במקום לחכות ליד מערכת המסחר ולתת פקודת קנייה כשהמחיר יגיע ל-50, אפשר כבר לתת פקודת לימיט שתבוצע באופן מיידי מתי שהנייר יגיע לנקודה הזאת.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2022 15:34
יכול גם להיות שהפקודת לימיט שלך לעולם לא תבוצע כי המחיר לא יגיע לשם.

בכל אופן אתה מתעסק בעניינים זניחים, בטח כשמדובר בנייר נזיל עם מרווח נמוך
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2022 15:47
+1
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2022 17:39
spread בא לידי ביטוי רק בפקודת מרקט?

בפקודת לימיט הspread הוא 0 עגול?
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2022 18:58
Spread הוא הפער בין ה-bid ל-ask בשוק.

הוא לא קשור לאופי הפקודה, אלא מתאר את הפער בספר הפקודות של הבורסה.

בגלל שפקודת מרקט תתבצע בכל מקרה (בהנחה שיש לפחות פקודה נגדית אחת בשוק),

צריך לשים לב ל-spread, כי במידה והוא מאוד רחב - יש פה פוטנציאל הפסד במצב מסויים (כדי להבין תחשוב על מצב היפוטתי, שקונים ומוכרים מיד במרקט. אז בעצם מפסידים את ה-spread)
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2022 19:06
כל זה נכון, אבל חסר חשיבות למי שמשקיע בקרן סחירה ולטווח הארוך.

בקיצור, מרקט.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2022 19:11
לגמרי. חדש ולכן רציתי רק להבין את הפעולה.

אנצל את ההזדמנות - מה משמעות הbase currency בחשבון חוץ מהצגה שקלית/דולרית?

ראיתי שנרשמתי על שקלי והמרתי כעת לדולרי, רשום שהפעולה תתבצע מחר.

איך זה משפיע על המרה (שקל לדולר) וקנייה (דולר) היום (לפני השינוי)?
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2022 21:26
כמובן התכנון לא להשאיר מזומן. אם הלימיט לא בוצע - כשהכסף נכנס קונים וזהו. (מתוך הנחה שאף אחד לא יודע לתזמן את השוק)