⬅ חזרה לאינדקס

הלוואה מקרן השתלמות או מקרן הפנסיה

🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2022 13:46
שלום לכולם,

אני רוצה לקחת הלוואה כדי לסגור הלוואה שלקחתי מהבנק וגם לסגור או להפחית את המינוס בעו"ש.

מדובר על הלוואה של 40-50 אלף שקל.

אחת המחשבות היתה לקחת הלוואה דרך קרן ההשתלמות שלי, היא באלטשולר שחם, והבנתי שהם חסומים מלתת הלוואות בגלל הגעה לתקרה המותרת.

קרן הפנסיה שלי היא דרך הפניקס.

אני מתלבט מה לעשות כאן, כי מצד אחד הסכום יחסית נמוך, והשאלה אם תנאי הריבית יהיו משמעותיות, ומצד שני אני חייב לסגור את ההתחייבויות על הצד הטוב ביותר ובתנאים הטובים ביותר.

אלה השאלות שלי, בהנחה שאין צפי לשינוי קרוב במתן הלוואות אצל אלטשולר שחם:

1. האם לקחת את ההלוואה דרך קרן הפנסיה?

2. האם לקחת את ההלוואה דרך הבנק שלי?

3. האם לקחת את ההלוואה דרך ארגון העובדים של עיריית ת"א או כל ארגון אחר שיש שייכות בעבודה?

ובאופן כללי, בסכומים אלה, מה נחשב לתנאים טובים להלוואה במקרה הזה?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 13/08/2022 15:47
בסכומים כאלה (נמוכים יחסית) יש אופציות החל מ-ללא ריבית והצמדה בכל מני מבצעי הצטרפות של בנקים ושל קבוצות וארגונים בבנקים השונים.

השאלה היא שאלה של אלטרנטיבות, לא של מה נחשב טוב.

כמה אתה משלם על ההלוואה מהבנק? כמה אתה משלם על המינוס בעו"ש?

ככל שתמצא הלוואה יותר זולה מהנוכחית, זה כבר יהיה לך משתלם.

כתבת שלוש אופציות טובות, עכשיו נשאר לך להתחיל לבצע סקר שוק ולבדוק מה התנאים שתוכל לקבל מכל מקור כזה.

הלוואה על חשבון קרן הפנסיה יכולה להיות בתנאים לא רעים, גם דרך ארגוני עובדים, ומבצעים שונים בבנקים כאמור.

אופציה שלא כתבת היא הלוואה דרך חברות האשראי.

ישראכרט וכאל מפרסמים הלוואות החל מפריים +1 ומקס מפרסמים שהם מוכנים לתת תנאים יותר טובים מההלוואה הנוכחית מהבנק.

שווה לבדוק גם מולם.

ואופציה אחרונה שאני יכול לחשוב עליה, היא לברר מול קרנות ההשתלמות האחרות האם תוכל לקבל הלוואה ובאילו תנאים.

אולי יהיה שווה לך להעביר את הקרן שלך לגוף אחר.