⬅ חזרה לאינדקס

ניהול מספר תיקי השקעות

🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2016 22:42
אהלן,

במידה ואני מנהל 2 תיקי השקעות (חשבון אחד עם הכסף שלי וחשבון נפרד של המשפחה ) .

למרות שיש חפיפה גבוהה התיק של המשפחה לא בהכרח זהה לתיק האישי שלי (הן מבחינת מחיר קניה והן מבחינת המניות עצמם) .

במידה ואני רוצה למדוד את התשואה שלי לעומת השוק, איך לדעתכם הכי נכון לעשות את זה ?

כל תיק בנפרד אל מול השוק ? ממוצע משוקלל של 2 התיקים (בהתאם לכסף בכל אחד מהתיקים) ? או להתייחס אל 2 התיקים כאילו הם תיק אחד ?

אשמח לקבל הסבר לגבי השיקול באופן מדידת התשואה .

תודה .
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2016 23:47
לא כל-כך הבנתי את השאלה שלך. אני מנהלת 3 תיקים באותו בית השקעות. לכל תיק יש כניסה נפרדת באתר ובכל אחד מהם אני רואה מה אחוז התשואה שלו בכל אחד מהני"ע. איזה מדידות אתה רוצה לעשות בנוסף למה שהאתר מראה לך?
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2016 07:28
@בת העמק מה הכוונה שלכל תיק יש כניסה נפרדת? 3 חשבונות שונים?
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2016 08:15
אני מנהל הכל בגוגל spreadsheet אחד.

לגבי חישוב תשואה יש דרכים שונות והן מודדות דברים שונים.

Time weighted return

Internal rate of return

אלו שתי הדרכים העיקריות. בד״כ עושים להן annualization.

אני אוהב להסתכל גם על P&L פשוט.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2016 08:18
אפשר לשאול למה יש לך שלושה תיקים שלא מצאת לנכון לאחד?
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2016 08:35
השניים האחרים הם של בניהַ
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2016 09:18
אני מחשב את התשואה של סך התיקים שאני מנהל לפי CAGR כדי לבחון את הביצועים הכוללים לטווח ארוך.

התשואה המוצגת בדוחות הבנקים לא ממש רלוונטית להבנת התשואה האמיתית.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2016 10:17
ואיך אתה מתמודד עם הפקדות ומשיכות?
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2016 10:24
CAGR צריך לחשב אחרי שכבר חישבת תשואה שנתית לפי TWR או IRR, זה לא במקום.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2016 11:06
למה? עד היום פשוט נכנסתי להסתכל בכמה עלו/ירדו הניירות.

אולי אתה מתכוון לחישובים נוספים של מיסוי וכו'?

בכל אופן, אצלי ניירות רק נכנסים בשנים הקרובות ולא נמכרים אז המצב משתקף באתר. ואני חושבת לעצמי עד כמה זה יהיה לי חשוב, ביום שבו אתחיל למכור, לדעת מה קרה בדיוק מבחינת כל מיני פרמטרים. אשמח לקבל הסבר מפורט מה אתם בוחנים ובעיקר למה (או לשלוח אותי לשרשור שכבר דובר בו על זה).

כמו שטונה אמר, אני מנהלת גם את התיקים של ילדיי. אמנם באותו בית השקעות אבל כל אחד בחשבון נפרד ובפיזור נכסים שונה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2016 13:21
פונקציית XIRR של אקסל תומכת בהפקדות ומשיכות

ממש לא. רק להזין בטבלה תאריכים וסכומים של הפקדות ומשיכות ולהפעיל את הפונקציה XIRR.

מי שמעוניין להבין למה זה החישוב הנכון של תשואת תיק השקעות יכול לקרא באריכות באתר אינווסטופדיה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2016 15:18
הפונקציה מחשבת IRR (תשואה פנימית) ולא CAGR. התשואה המופיעה בבנקים ובבתי ההשקעות היא בד"כ CGR ולפעמים IRR. לכן התפלאתי שכתבת שאתה משתמש בCAGR ושהתשואה של הבנקים איננה רלוונטית.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2016 16:17
כן בדיוק , הכוונה חשבונות נפרדים (במקרה שלי-2) . השאלה היא האם על מנת למדוד את עצמי ולהשוות את התשואה מול מדד הייחוס הרלוונטי - יותר נכון לראות אם הכיתי את השוק ע"י חישוב נפרד של כל אחד מהחשבונות, או פשוט להתייחס אליהם כתיק אחד פשוט, או לחלופין לעשות תשואה משוקללת : נניח שיש לי 100K בתיק 1 ו900K בתיק השני אז את התשואה של התיק הראשון אכפיל ב0.1 ואת התשואה של התיק השני אכפיל ב0.9 ואסכם ?
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2016 16:25
@סולידון זה תלוי האם לשני התיקים יש מטרות שונות או שסתם הם מופרדים והם לאותה מטרה. במקרה הראשון עדיף להתייחס אליהם כתיקים נפרדים ולהשוות כל אחד מהם בנפרד למדד הייחוס. במקרה השני עדיף להתייחס אליהם בתיק אחד (וגם כאשר מנהלים אותם בשוטף עדיף להתייחס אליהם כאותו תיק).

מה הבדל?
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2016 18:57
CAGR הוא המונח המקובל בחישוב תשואות. יש לו נוסחא מאוד פשוטה שמתיחסת לסכום פתיחה, סכום סיום ומספר שנים שחלפו.

IRR גם הוא מחשב את אותה התשואה רק שהוא לוקח בחשבון תזרים עם מספר כניסות והוצאות כספים בתאריכים שונים.

XIRR היא פונקציה באקסל שמאפשרת חישוב של שניהם.

דוחות הבנקים מציגים תשואה שמחושבת מעלות הקניה הממוצעת מול שווי נוכחי ומתעלמת ממשך הזמן ולכן לא ממש רלוונטית .
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2016 19:06
טוב אני חושב שעניתי כבר לעצמי, בכל אופן תודה למגיבים .

@בת העמק התשואות שמופרסמות באתרים בד"כ לא לוקחים בחשבון את המזומן הפנוי ואת כניסת המזומנים מבחוץ לתיק . הדרך הכי טובה לטעמי במידה ואין כניסה של מזומנים היא פשוט לראות מה שווי התיק בתחילת שנה ומה שוויו בסוף השנה ולפי זה לחשב התשואה . אם יש תקבולים אז להשתמש בXIRR .

כאשר המטרה היא השוואה נכונה אל מדדי הייחוס .

@משקיע מתחיל המטרה זהה לנצח את השוק לאורך זמן בפער מקסימלי . הרציונל הוא ליצור השוואה נכונה למדדי הייחוס ולא מתוך זהות מטרות .

ההבדל הוא בתשואה שתתקבל - חיבור פשוט של תשואות או ממוצע פשוט של תשואות אל מול ממוצע משוקלל שמתחשב בגדלי התיקים .
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2016 19:30
לא נכון. במקרה של הפקדות או משיכות CAGR כפשוטו מניב תוצאה אחרת.

בכל מקרה, לתשואה החיצונית המוצגת בבנקים, בהחלט יש משמעות רבה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2016 22:02
תיק ההשקעות שלי בבנק הראה כל נקודת כניסה של כסף בשורה נפרדת, כולל את התשואה שלו לאותה נק' זמן.

בבית ההשקעות שאליו עברתי, התיק מוצג כפי שציינת (עלות ממוצעת) וזה אחד המינוסים הגדולים מבחינתי במעבר אליהם. הפתרון שמצאתי הוא לבקש מהם טלפונית אחת לכמה זמן את פריסת הכניסות והיציאות והם שולחים לי את זה במייל. הרע במיעוטו.