⬅ חזרה לאינדקס

Mba במנהל עסקים בארהב

🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2022 02:28
מישהו פה מכיר מישהו שעשה ?

אני שואל את זה בשביל אחי שעכשיו מסיים תואר ראשון במנהל עסקים בתל אביב ומעוניין להמשיך לשני או בלונדון ביסנס סקול או בארהב . כי לטענתו אין יותר מידי תועלת בתור ראשון כזה בארץ

זה באמת מצדיק את הכסף למי שמעוניין לגור שם ?

המשכורות באמת מפוצצות כמו שמתארים ? איך החוויה הייתה למי שפה שכן עשה זאת ?

אם יחליט להמשיך לחלופין ב mba בארץ מאוניברסיטה נחשבת - מה האפיקים המקצועיים שלו ?
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2022 07:51
עונה בעיקר על בסיס שיח עם חברים שעשו את המסלול הזה -

חוויתית, כולם חזרו באמירה שזו הייתה חוויה מדהימה. לחוות קולג' אמריקאי, עם החוויות הלימודיות והחברתיות שזה כולל, הייתה התנסות מדהימה לכל מי שאני מכיר שעשה את המסלול וכולם מתארים את הסוגיה הזו כסוגיה המרכזית והחשובה ביותר. דרך אגב, זה נכון כפליים בכל מה שקשור לסוגיית הנטוורקינג שלחלקם הועילה מאוד במרוצת הדרך (יש בארה"ב הרבה "גאוות קולג'" והרבה חברותא עם אנשים שעשו איתך את המסלול כי הכיתות לרוב קטנות משמעותית ממה שאנחנו מכירים בארץ בתארים מתקדמים)

לימודית - הדעות משתנות כאשר יש כאלו שהרגישו שהם למדו יותר ויש כאלו שלמדו פחות. לתחושתי, ככל שהשנים חולפות רוב האנשים מודים שמבחינה אקדמית ותוכנית - אין הרבה "למידה" ממשית שלוקחים קדימה (מלכתחילה התואר הוא מאוד fluff). איפה שיש כנראה יותר משמעות זה במרחבי מתודות חשיבה והצגת מידע, שתי סוגיות חשובות מאוד בעולם העבודה המודרני ושבמידה והצלחת לקחת איתך מהתואר יסייעו מאוד קדימה

כלכלית (עלות המסלול) - מדובר באירוע בעל עלויות משמעותיות מאוד. כמעט כל החברים שלי שעשו את זה הניחו שזה יעלה הרבה וזה עדיין עלה הרבה יותר - מעבר לדמי לימוד הגבוהים מאוד (מאות אלפי שקלים), יש הרבה מאוד הוצאות נלוות - מגורים (רוב האוניברסיטאות הטובות יושבות באזורים יקרים וגם המעונות לרוב לא זולים), ספרים ויש נטייה לחברה האמריקאים לצאת די הרבה (תרבות בירה ענפה) ולא מעט טיולים בחופשים שלהם (שאם חשוב לך הנטוורקינג לרוב תצא גם כן) וזה מבלי להיכנס לנטייה יותר לבזבז על מסעדות ואירועים כי אין לך מעטפת משפחתית וחברים מהבית. סה"כ, לימודים באוניברסיטאות ivy בארה"ב, גם במסלולי שנה אחת, כנראה לא יירדו מאזור החצי מיליון שקל

מבחינת מסלול קריירה - במובן הזה אני חושב שהעולם די השתנה בשנים האחרונות - לכל מי שמחפש מסלול בהייטק (והרבה מהאוניברסיטאות האמריקאיות חדות על המומנטום של הטק ומציעות מסלולי MBA עם התמחות בפרודוקט או דברים דומים), לא ראיתי שום יתרון יחסי ללמוד MBA בחו"ל לעומת להיות פשוט עם ניסיון. אף אחד בגאמפ"א / FAANG לא מקבל מישהו על בסיס התואר האקדמי לתפקידי ליבה (פיתוח, פרודוקט, DevOps, חוקרי חולשות) ורוב חבריי חזרו אחרי התואר למשרות שסביר שהיו יכולים להתקבל אליהם באותה מידה גם מבלי ללמוד בארה"ב. יותר מזה, לחלק מהחברים שבאו מתפקידים בהייטק ללימודים וחשבו שיחזרו לתפקידים הרבה יותר בכירים, זה היה מקור לתסכול לא מועט כשהם גילו ששום דבר לא משתנה בתהליך הקבלה והם מגיעים בסופו של דבר לאותה מדרגת משרות שהם יצאו ממנה. עבור מי שלא הולך למסלולי ההייטק אלא למסלולי ה-MBA האמריקאי הקלאסי (בעיקר - ייעוץ עסקי נוסח מקינזי), אז אכן זה משתלם מאוד כלכלית בטווח הארוך (אם כי ייקחו כמה שנים טובות עד שיגיעו לשם). החברות הללו משוועות לבוגרי MBA נחשב ובארה"ב המקצוע הזה נחשב (ומרוויח) הרבה יותר ממה שמקבלים בארץ
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2022 08:04
אחותי בדיוק סיימה אז:

כן. כן וחוויה מדהימה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2022 08:43
אין שאלה בכלל.

הצעות העבודה שהוא יקבל בבריטניה עם תואר מלונדון ביזנס סקול הן בליגה אחרת מאשר ההצעות שיקבל עם תואר מכל אוניברסיטה ישראלית.

אבל, אם יחליט לחזור לארץ אני פחות בטוח בערך העודף שמעסיקים ישראליים יתנו לתואר כזה ואם הערך הזה שווה את ההוצאה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2022 13:28
אכן מומלץ למרות שרצוי להתנסות כמה שנים בעבודה לאחר סיום התואר הראשון. יש כאלה שעשו זאת על חשבון צה"ל כולל כסוי מלא של שכ"ל לילדים בבתי ספר פרטיים עם ילדי דיפלומטים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2022 14:21
לדעתי הלא מלומדת תואר ראשון וגם שני במנה"ס זה רחוק מאידיאלי, שני התארים לא נותנים יכולת תכלס. כמו שאמרו מעליי לתואר שני חשוב שיהיה נסיון תעסוקתי של כמה שנים, גם הסיכוי להתקבל לתואר שני בארהב בלי נסיון כזה הוא נמוך.

הערך של ה networking והאופציות שיצאו משם חלשות משמעותית כשאין לך מה להציע חוץ מאותם נושאים אמורפיים שגם כל שאר הסטונדטים למדו בעצמם

איך שאני רואה את הדברים, ספרי הלימוד הם אותם ספרים.

הסיבה לשלם 250k$ לעומת תואר בארץ היא רק ה networking ואופציות התעסוקה שזה פותח(בחול, לא בארץ).

הדעה שלי היא שבארץ לתואר שני במנה"ס אין ערך, ולעומת זאת באונ' מובילה בארהב דווקא יש ערך גדול.

(לא עשיתי תואר שני במנה"ס)