⬅ חזרה לאינדקס

רעיון לחברת ניכיון המחאות

🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2016 21:36
שלום לכל החברים שהשתתפו פה בפוסט.

אני קורא את כל התגובות שלכם וככה אחרי שאני רואה שבסופו של דבר שלהרוויח מהעניין הזה אני לא רואה שום דרך והאחוזי תשואה השנתיים שהם מציגים בכלל לא נכונים.

עלה לי רעיון -

להקים חברה שעושה ניכיון צ׳קים לחברות גדולות - כמו כמה חברות הנסחרות כיום בבורסה .

נותן 10% תשואה שנתית למשקיע מרגע שהכסף שלו מושקע בנכיונות .

בעל החברה מרוויח אך ורק ברגע שהמשקיע הרוויח והוא לא לוקח איזשהי עמלה בדרך מאותו לקוח שבא לנכות את אותו הצ׳ק .

וכל אתרי ההלוואות החברתיות בעצם לוקחות עמלות מהלקוח שקיבל את ההלוואה - זאת אומרת שלא משנה הלקוח החזיר את הכסף או לא , בעל האתר הרוויח את העמלה שלו כבר בהתחלה ובנוסף הוא לוקח אחוז מסויים מהחזרים החודשיים .

הצ׳קים נבדקים בקפידה רבה ויש המון אופציות לבצע את זה כיום .

ספק שקיבל צ׳ק דחוי מחברת שטראוס מגיע אלינו ומבקש לנכות את הצ׳ק .

כידוע לנו חברת שטראוס היא חברה עמידה וסיכויים מאוד נמוכים שצ׳ק זה לא יכובד או יחזור .

בנוסף לזה אנו בודקים את אותו ספק ומבקשים ממנו את כל המסמכים בכדי לבדוק את אמינות הספק ובדיקת יכולת אשראי .

במידה ואותו ספק קיבל מאיתנו אישור אנו לוקחים צ׳ק ביטחון מאותו ספק שהביא לנו את הצ׳ק של חברת שטראוס .

כמובן שכל זה מתנהל עם עורכי דין וחוזים וחשבונות נאמנות לכספים של המשקיעים .

אבל פה אני חושב שאי אפשר לתת לאותו משקיע אפשרות להחליט למי לתת את הכסף וכמה כסף הוא רוצה להשקיע באותו הניכיון .

הסיבה : אותו הספק שמגיע עם צ׳ק מכובד של חברה מכובדת הוא יודע שהוא שווה ערך , ואי אפשר לתת לאותו צ׳ק ללכת .

אז אם המשקיעים יחליטו למי לתת ומתי לתת אז זה יקח זמן רב מהרגיל ועסקאות כאלו אמורות להתבצע מייד אחרי שבוצעו כל הבדיקות המקיפות .

בנוסף לזה החברה מתחייבת לאותו משקיע שבמידה ואם חזר צ׳ק כלשהו ואחרי עבודה של עורכי הדין לגבות את הכסף, החברה מתחייבת לשלם 10% מערך הצ׳ק שהוחזר . כך שרואים שיש לאותה חברה אינטרס לעשות בדיקות מאוד קפדניות שמקרים כאלו לא יקרו .

החברות הגדולות שעוסקות בכל נושא מימון עסקים בניכיון צ׳קים מדווחים על 0.3-0.5% על חובות אבודים .

כמובן שגם פה לא נאפשר למשקיע אחד לממן צ׳ק מלא אלא יתצע פיזור אוטומטי מכלל המשקיעים שקיימים לאותו הרגע בחברה .

אפשר לאפשר גם כאן את אפשרות המכירה של הצ׳ק ממשקיע למשקיע בפעולה מאוד פשוטה במידה ואחד המשקיעים מבקש להוציא סכום מסויים מהחברה בזמן שאותו הסכום מושקע .

זה בגדול הרעיון והוא ממש בתול ואני בטוח שיש עוד הרבה דרכים לשפר את הנושא הזה .

אני רואה שקיימים המון משקיעים בכל אתרי ההלוואות האלה אם זה אמיתי כל המספרים שהם מדווחים, וזה פשוט הזוי...

כי זו השקעה ביכלל לא משתלמת .

הם גם לא נותנים שום אחריות וגם שום השתתפות במידה ואיזשהי הלוואה חוזרת .

ואני הצעתי למעלה כן להשתתף בהפסדים של משקיעים במידה ויהיו .

מה אתם אומרים ?
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2016 11:58
אין תגובות ?
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2016 13:16
הרעיון נשמע נחמד והייתי שמח להשקיע בו אם הייתה אפשרות לקביעת סכום מקסימום ומשך זמן במקום סתם השקעה עיוורת וחסרת בחירה אבל אני מבין שאי אפשר לאפשר בחירת הלוואות באופן עצמאי אז שיהיה לפחות מנגנון השקעה אוטומטית עם קריטריונים (זמן, סכום, שיעורי ריבית ועוד).

צריך גם להבין שייתכן ושיעור ההפסדים יהיה 1% או יותר כי באתרים הקיימים כיום השיעור הוא לפחות פי שתיים מהשיעור של הבנקים (של בנק הפועלים או של בנק לאומי לא זוכר את של מי בדקתי) וצריך עדיין להיות עם שיעור ריבית נמוך משל המתחרים ולכן זה עלול להיות לא רווחי או לא משתלם בהתחשבות בסיכון.

הבעיה של אתרי ההלוואות היא שהריביות נמוכות מדי ושיעורי החדלות פירעון והפיגור גבוהים מדי ויש גבול לעד כמה אפשר להעלות ריבית. כל זה תלוי בשיעור הצ'קים החוזרים ושיעור הריבית שניתן לקחת מהלקוח.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2016 14:06
בעניין הבחירות שיהיו למשקיע זה באמת קצת בעייתי, המשקיע יצטרך לסמוך על הצוות הפיננסי של החברה שיודעת לסנן ולנהל סיכונים .

בקשר לאחוזי ההפסד, כמובן שהחברה תעשה הכל בכדי שאחוז זה יהיה נמוך מאוד מהסיבה שגם ציינתי שהחברה גם משתתפת בהפסדים של המשקיע .

בקשר לאחוזי תשואה שיהיו למשקיעים - 10% תשואה קבועה שנתית, מה שיכול להוריד את אחוז התשואה זה אך ורק אם יהיו פיגורים .

אני חשבתי לתת אופצייה אוטומטית לדוגמא : יש 100 משקיעים בחברה אז כל ה-100 משתתפים באותו הצ׳ק . לדוגמא הצ׳ק על סך 10,000 שקל אז כל משקיע מממן 100 שקל לאותו הצ׳ק .

כמובן שהחברה גם עובדת מהצד השני בכדי להביא לחברה צ׳קים מכובדים וגם כמות גדולה של צ׳קים שיהיה למשקיעים איפה לפזר את הכסף שלהם .

החברה כיביכול נותנת למשקיע תשואה של 10% שנתית והחברה לדוגמא לוקחת 15% שנתי אז בקיזוז נשאר לחברה 5% ולמשקיע 10%.

יש המון לקוחות שבאים עם צ׳קים שהם לעוד כמה ימים , יש לעוד שבוע, שבועיים, חודש , חודשיים, שלושה מעבר לזה כבר לא מקבלים .

אפילו אם יבוא לקוח עם צ׳ק של חברה מאוד גדולה ואמינה אבל הלקוח שהביא את הצ׳ק אחרי בדיקות שלנו הוא חדש בענף, והחשבון בנק שלו לא בשיא ויש לו כל מיני תנודות שליליות , סיכויים גבוהיים שהוא לא יקבל אצלנו אישור .

הלקוח שבא עם הצ׳ק חשוב מאוד לבדוק גם אותו, כי גם ממנו לוקחים צ׳ק ערבות על אותו צ׳ק של חברה גדולה .

מה שאפשר לספק למשקיע בתור מערכת זה :

1. צפייה בפרטי הצ׳ק - של איזו חברה הצ׳ק שהושקע הכסף שלו

2. מצב הצ׳ק - תאריך פירעון

אפשר לחשוב על עוד כל מיני דברים טכניים כאלה שאותו משקיע פשוט יכול לראות במה מושקע הכסף שלו .

אבל לתת לו אפשרויות של ״מסחר״ אני לא חושב שזה יהיה אפשרי .

בגדול אני חושב שזה הרבה יותר שווה מכל אתרי ההלוואות שנותנות לך ריבית מאוד נמוכה ובכלל לא כמו שרושמים באתר .

הם לא לוקחים על עצמם שום אחריות, הם מרוויחים מרגע הראשון שאותו אחד שקיבל ממכם את הכסף אז הם גובים ממנו עמלה

ועוד בנוסף הם לוקחים ממכם עמלה על כל החזר שמתקבל אליכם בחזרה .

ברעיון שאני העלתי, החברה לוקחת סיכון יחד עם המשקיע - מה שנותן יותר ביטחון למשקיע שיכול להיות רגוע ולדעת שאותה חברה לא מפזרת סתם כסף ולא מקבלת סתם צ׳קים רק בשביל לקחת עמלות מהמשקיעים ומהלקוחות שנותנים את הצ׳ק .

אנחנו מרוויחים רק אם אתה - המשקיע - מרוויח !
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2016 14:42
זו תשואה גבוהה מאוד. כדי שיבואו לאתר הזה צריך שהריבית תהיה נמוכה יותר מהמתחרים. חוץ מזה למה לגבות אותו הדבר מכולם? על פי הסיכון (שצוות החברה יקבע) תגבה הריבית ואז גם לקוח מפוקפק של חברה קטנה יוכל להביא צ'ק, פשוט הריבית תהיה גבוהה מאוד (20%+) והמש קיעים יוכלו לקבוע באיזה רמות ריבית הם ישקיעו.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2016 14:46
זו לא ריבית גבוהה.

הריבית הנהוגה בתחום ניכיון הצ׳קים לעסקים נעשה בין %1.8 ל 5% חודשי .

אם כבר אתה אומר לקוח מפוקפק אז הלקוחות האלו לא יתקבלו ביכלל . כי אנחנו לא צריכים לקוחות כאלה .

אנחנו לא מחפשים סיכונים גבוהיים מידי .

יש לי המון מכרים שעובדים כקבלני משנה אצל חברות גדולות והם מנכים צ׳קים מעל כמה מיליוני שקלים בחודש, והם משלמים 2.85% לחודש.

נכון שהבנק נותן באחוז נמוך יותר אבל התנאים שם שונים וזה לא מתאים להרבה מאוד אנשים .
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2016 14:49
שמעת מאיזשהי חברה של ניכיון צ׳קים לעסקים שגובה פחות מ 2 3 % ? יש המון שגובים גם 5 ו6 % .

כל אחד מחליט כמה לגבות ולכולם כמובן שאותו לקוח שהוא לקוח טוב וחזק הוא לא יעבוד עם חברה שגובה 5 6

הוא יעבוד עם חברה שגובה באזור ה 1.8 עד 3 % לא יותר .
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2016 14:56
ולכן עדיף שיהיה מנגנון דירוג וגם מנגנון ביטחונות (צ'ק של הלקוח)+ אם החברה גובה מתוך הרווח אז שהמיסוי יהיה אחרי גביית העמלה ולא לפני .
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2016 15:20
מי יתן לך 15% על שירות כזה בדיוק???

לי יש רעיון לעסק שנותן הלוואות לבנקים ב20% זה עסק מעולה, רק שלא יהיה לו לקוחות.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2016 15:21
כן צריך לחשוב קצת יותר לעומק על מנגנון הדירוג .

בקשר למיסוי, כן הוא יתבצע אחרי לקיחת העמלה .
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2016 15:22
אתה מדבר קצת מחוסר ניסיון, אבל זה בסדר.

תבדוק יותר לעומק כמה גובים על ניכיון צ׳קים .
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2016 15:25
עלות ניכיון צ׳ק - מתחיל מ 1% עד 6% חודשי

נכיון צ׳ק של 10,000 שקל עם תאריך דחוי לעוד חודש בדרך כלל יעלה בממוצע 3% לחודש . במידה ואותו צ׳ק דחוי לחודשיים או שלושה אז יעלה 6 או 9 אחוז לנכות את אותו הצ׳ק .
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2016 15:53
אם איני טועה, חברות גדולות (הזכרת את שטראוס) כנראה שלא מנפיקות צ'קים. הם מכניסים ללג'ר כ +30, +60 ובסוף עושה העברה בנקאית.

אם הבנתי נכון את הקונספט כדאי לחפור שוב בנושא. עבדתי בחברות גדולות ולרובן אין אפילו פנקס צ'קים, הכול אלקטרוני למעט קופה קטנה עבור עבודות אד-הוק

אם לא הבנתי נכון אז מתנצל.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2016 16:07
צודק

מדהים. אתה מדבר על ממוצע של 36% לשנה.

השאלה היא למה לקוח מכובד לא יקח אשראי בנקאי ? זה הרבה יותר זול
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2016 16:31
לוקחים אשראי בנקאי, אבל לא לכולם זה מתאים .

בשביל לקבל אשראי בנקאי צריך בדרך כלל ערבויות גבוהות, והבנק לא נותן לך את כל הסכום של הצ׳ק אלה 60 70 אחוז מהצ׳ק .

יש גם המון אנשים שהבנק מקציא להם לדוגמא 500 אלף שקל לחודש אובליגו, ופה נכנס מסגרת אשראי, מינוס בבנק, הלוואות כולל הניכיון צ׳קים וזה לא מספיק להם, אז הם פונים לגופים בנקאיים חיצוניים .

המון עסקים קורסים בגלל שהם מקבלים תשלומים דחויים . והחברות חוץ בנקאיות נותנות להם בדיוק את המענה שהם מחפשים .

ועוד פעם אני אומר - החברה מתחייבת לתת 10% תשואה שנתית למשקיע . אחרי מיסים !

נכון אפשר לעשות מנגנון דירוג למשקיעים שיוכלו לבחור לאיזה דירוג של לקוחות הם רוצים לתת ואז התשואה השנתית שלהם משתנה .

הכוונה שלי היא לתת לנו לעבוד עם הכסף לפי איך שהצוות הפיננסי מחליט, והמשקיע פשוט מקבל את התשואה השנתית שלו בלי שום כאב ראש .

ואנחנו בתור החברה גם מתחייבים להשתתף בכל הפסד שיהיה ללקוח (במידה ויהיה) .
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2016 17:08
בכל מצב? אני לא הייתי סומך על החברה כי היא עלולה לקרוס. (חפש "פוליסות מבטיחות תשואה" ותראה למה סגרו אותן)
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2016 17:13
הכוונה שעיקר העבודה שמתבצעת בחברה תיתן למשקיעים 10% .

אם הכסף שלהם לא מושקע אז הם לא יקבלו תשואה .
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2016 17:15
אפשר גם לעבוד בצורה של :

למשל החברה עשתה מ100,000 שקל של פולני 23% תשואה אז החברה והמשקיע מתחלקים 50% ברווחים
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2016 17:57
אשמח לשמוע דעות של אנשים נוספים

תודה