⬅ חזרה לאינדקס

המלצה על יועץ השקעות

🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2016 08:03
שלום לכולם,

אני יודעת שזה קצת נוגד את רוח ההשענות-העצמית של הפורום, אבל אני מחפשת המלצה על יועץ השקעות. מישהו שאתם מכירים/ שייעץ לכם והייתם מרוצים, רק שיהיה אמין.

למה אני מבקשת? ובכן, ימות המשיח הגיעו ואמא שלי ביקשה ממני עצה פיננסית. היא תוהה אם לבחור בתיק-מנוהל-שקר-כלשהו כזה או אחר, לפי מה שאמרו לה יועץ השקעות בבנק (!) ומשווק כלשהו מטעם אלטשולר (!!). סיפור אנושי מזעזע. עכשיו, מצד אחד, אני לא רוצה לבחור משהו אחר בשבילה כי זה בבחינת להכניס את הראש הבריא שלי למיטה החולה שנקראת "יעוץ לבני משפחה", מצד שני, עצוב לי לראות סוכני מכירות מסובבים את אמא שלי בכל מיני סיפורי מעשיות, מצד שלישי לצפות שהיא תראה את האור ותעבור לנהל את הכסף שלה בעצמה - לא הולך לקרות, היא צריכה שמישהו יגיד לה מה לעשות. אז לפחות שהמישהו הזה יהיה אובייקטיבי...

תודה מראש לכולכם
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2016 11:42
אני לא רואה בעיה עם זה כל עוד את מותירה את ההחלטה הסופית בידי בן המשפחה.

במקרה שלי, הצגתי לקרוב משפחה את 3 האפשרויות שיש לגביהן קונצנזוס שהן הטובות ביותר (לפי הבנתי). הסברתי לו בקצרה מהן הסיבות להעדיף כל אחת והותרתי את הבחירה בידיו. לי אין עם זה שום בעיה, לא משנה מה יקרה בשוק.

הסברתי לו מדוע אל לו לשמוע ליועץ ההשקעות האינטרסנט מהבנק שאינו מבין מימינו ומשמאלו. בסופו של דבר זה עבד והוא בחר באחת מתוך 3 האופציות שהצגתי. אני ישן עם זה מצוין בלילה והייתי מודאג הרבה יותר אם היה בוחר להקשיב ליועץ השקעות אינטרסנט.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2016 21:09
לדעתי כדאי שתתלווי אליה כשהיא הולכת ליועץ בבנק בפעם הבאה ותיקחי חלק פעיל בפגישה.

כשאת נוכחת בפגישה את תוכלי להתעמת מול היועץ ולהציג בפניו שאלות קשות בנושאים שאת מבינה ואמך לא ובכך להכווין את היועץ לספק המלצה יותר טובה עבור אמך.

בדרך הזו את לא זו שמייעצת אבל את עדיין מוודאת שהיועץ לא מסבן את אמך עם שטויות.
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2016 20:27
תודה רבה לכם על התשובות

@daat99 לצערי זה לא כל כך מתאפשר מסיבות טכניות (מגורים, שעות עבודה וכו'), אבל כן ציידתי אותה בדף העמלות שאני משלמת בבית השקעות (על תיק הרבה יותר קטן) שתדע לאן אפשר לרדת, והסברתי לה לפי הדו"חות שהיא מקבלת כמה פעולות עושים בשמה וכמה זה עולה לה.

@OnTheVerge ניסיתי להסביר כמיטב יכולתי מה אני עושה ולמה, והסברתי על הרכבים שונים של תיקים אפשריים. המלצתי לה גם לחשוב על תשובות לשאלות שיכול לשאול אותה יועץ השקעות אובייקטיבי (לאיזה טווח היא משקיעה, מה מידת הסיכון שהיא מוכנה להיחשף אליה וכו'), אבל היא לא הצליחה לענות לי תשובות עקביות...

נראה לי שהיא מפתחת קצת אנטי כלפי הרעיונות שלי, ושעדיף שתדבר עם יועץ אובייקטיבי גם אם הוא ישאל אותה בדיוק אותו דבר.