⬅ חזרה לאינדקס

כרטיסי אשראי וצבירת credit score

🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2022 14:53
שלום (:

בגדול יש לי 2 שאלות להתייעץ עליהן,

1. היום יש לי 3 כרטיסי אשראי - אשראי של פפר (לא משלם שום עמלות)

אשראי של onezero (לא משלם שום עמלות - לקוח founder)

אשראי של bit (נרשמתי עליו כי היה אחלה הטבות, כנראה אבטל אותו בקרוב כי הוא מיותר)

אז בגדול אני לא משלם שקל עמלות על שום אשראי אבל אני לא מקבל גם שום הטבות, מה הכוונה? אני רואה כרטיסי אשראי שצוברים cashback אוטמטית, שומע על הסיפורים של לצבור נקודות ולהשתמש בהם למלונות וטיסות וכו' אבל האמת אני חייל משחורר פעור שלא מבין מהחיים בנושאים האלו.

ההכנסה שלי בערך 15 אש״ח בחודש נטו, וההוצאות בין 2-5 אש״ח בחודש. לא עושה קניות במקום ספציפי. מה לדעתכם יכול להיות מומלץ?

2. האם יש דרך לצבור credit score של ארה״ב למי שלא אזרח ארה״ב? מתכנן בעתיד לעשות רילוקיישן על סמך וויזת עבודה, לכן שואל.

תודה רבה לעוזרים
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2022 15:28
בכרטיסים ישראלים אין יותר מידי אופציות.

לדעתי ה2 הכי משתלמים הם פליקארד של כאל וטורקיש של ישראכרט.

בשניהם הצבירה היא של נקודות תעופה וצריך לדעת איך לנצל אותם (אחרת אין טעם). את שניהם אפשר לקבל בחינם אם קצת מאמץ (ותזכורת כל שנה או חצי שנה לחברת האשראי הרלונטית).

יש גם כרטיסים שצוברים כאילו קשבק (אין בארץ קשבק אמיתי), כלומר הם צוברים "כסף" שאפשר לקבל איתו תלושי קניה וכאלה. אין לי יותר מידי נסיון איתם.

כן, אין שום בעיה.

יש שרשור שלם על כרטיסי אשראי אמריקאים בפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2022 08:12
כן הייתי בשרשור הזה, יש הרבה פירוט על תנאים אבל פיזית לא הבנתי איך אני משיג את הכרטיסים האלה ? אני לא אמור להיות אזרח ארה״ב ? או לפחות עם חשבון בנק בארהב ?
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2022 08:31
יש כמה הסברים בשרשור.

בגדול:

פותחים חשבון בנק.

מוציאים כרטיס סקיורד.

מחכים חודשיים.

מתחילים להוציא כרטיסים רגילים

לא

כן.

אבל זה לא באמת קשה לפתוח כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2022 15:53
אז בסופו של דבר אם הכרטיסים של הארץ לא נותנים הטבות שוות, למה לא כולנו עם כרטיסים אמריקאיים?
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2022 16:04
לא הרבה מכירים, תהליך מסורבל יחסית להוצאת כרטיס ישראלי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2022 16:04
כי צריך כתובת למשלוח דואר בארה"ב ולהיות שם פיזית כדי לפתוח חשבון. חוץ מזה שנראה שיש בעיה להשתמש בחלק מהכרטיסים אצל קמעונאים מסויימים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2022 16:07
שאלה טובה.

נכון. אבל עדיין זה זניח יחסית ליתרונות.

אז בגלל שאתה לא יכול להשתמש בכרטיס ב3% מהמקומות, אתה מוותר על ה97% האחרים?
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2022 17:01
החלק של להיות שם פיזית בעייתי חחח

אין אפשרות בכלל בלי להיות שם פיזית?
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2022 17:07
מה כל-כך בעייתי בזה?

במיוחד אם אתה:

אפשר, אם אתה אזרח.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2022 17:12
בעתיד הרחוק יחסית עוד שנתיים שלוש, בגלל זה פתאום כשראיתי פה שאפשר לקחת אשראי אמריקאי התלהבתי.

כי זה יתן לי בעצם להתגבר על אחד הקשיים ברילוקשיין, המחסור בקרדיט סקור, אם הבנתי הכל נכון.

אז אתה ממליץ לעשות גיחה קצרה לארה״ב?