⬅ חזרה לאינדקס

פנסיה והצמדה למדד

🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2022 23:24
אמא שלי אמורה לצאת לפנסיה בעוד מספר שנים מתפקיד מורה. האם האינפלציה הנוכחית מעלה את הפנסיה? והאם אחרי הפרישה הפנסיה נשארת קבועה אפילו כשיש אינפלציה או שזה צמוד למדד?
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2022 05:08
בקרנות הפנסיה לפני הפרישה הכספים שבקרן מושקעים בשוק ההון ותלויים בביצועים שם (שהיסטורית כמובן מנצחים את האינפלציה).

אחרי הפרישה הגימלה החודשית צמודה למדד המחירים לצרכן.

אם אמך בפנסיה תקציבית ( כמו כל המורים של משרד החינוך שהתחילו לפני 2001) אז כמובן לא שייך עניין של צבירה אבל אחרי הפרישה הגימלה החודשית תהיה גם כן צמודה למדד המחירים לצרכן.

לדבריך היא עוד עובדת אז האינפלציה הנוכחית אמורה להתבטא בעדכון המשכורת שלה קודם כל.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2022 08:35
היא לא בתקציבית(בתיכון אין תקציבית), היא בצוברת ותיקה.

ואיך האינפלציה מעלה את המשכורת? זה לא מובן בכלל
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2022 08:39
חפש: תוספת יוקר
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2022 08:46
מצאתי בעיקר תוצאות מלפני 20שנה שהיתה אינפלציה גבוהה, לאחרונה מדברים על זה שוב אבל לא נראה שזה וודאי קורה באינפלציה הנוכחית.

אגב העדכון שכר הזה הוא רק לחלק מהעובדים או שגם בעבודה שכירה רגילה צריך להיות עדכון כזה? אני זוכר שדיברו על שכר המינימום שיעלה ב200 שקלים גם ללא התערבות המדינה בגלל האינפלציה
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2022 09:34
אין מנגנון שתקף לכולם ודאי לא חוק שמחייב את כולם במיוחד היום אחרי הרבה שנים בלי אינפלציה צפוי בלאגן להתרגל חזרה, מה שקורה בד"כ זה שלקראת תחילת שנה הההסתדרות עושה כיפופי ידיים עם הממשלה והמעסיקים ומסכמת העלאות ומשם כל המשק מתיישר איכשהו.

עם כל הטחינת מוח על עליות המחירים לא נראה לי שמישהו יעז לחפש תירוץ לא לעדכן שכר לעובדים לפחות בשיעור המדד כולל בשוק הפרטי. אז קל וחומר שלמורים מאוגדים יהיה מי שידאג.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2022 09:49
לא מדוייק (לגבי פנסיה צוברת).

גם אחרי הפרישה הקצבה החודשית תלויה בעיקר בתשואות שהמסלול עושה (מסלול פורשים).
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2022 12:08
בטח שיעז. יש הסכם חתום מול ההסתדרות לתקופה הזאת, וכולם זוכרים את שנות השמונים העליזות.