⬅ חזרה לאינדקס

התיק שלי

🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2016 11:51
היי לכולם,

חדש פה, בן 25, קורא פה בחודש חודשיים האחרונים והחלטתי למשוך כסף מקופת הגמל ולעשות את זה בעצמי. אחרי שהלכתי לבנק והבנתי שמשם לא תבוא הישועה פתחתי חשבון ב-IBI.

אהבתי את רעיונות התיק שוקולד מריר ולכן אפשר להגיד שהתיק שלי דומה לו.

הקצאת סיכונים 75:25, לא צריך את הכסף ב-10-15 שנים הבאות.

התיק:

רכיב מנייתי:

SPY - 22.5%

15% - תכלית Stoxx Europe 600

EWJ - 11.25% - מדד הנייקי

VWO - 11.25% - שווקים מתפתחים

IJH - 9% - חברות אמריקאיות MID CAP

6% - ROBO - מתרכזת בחברות המתעסקות בענף הרובוטיקה. 60% חברות בינלאומיות, 40% אמריקאיות. דמי ניהול קצת גבוהים (0.95%), אבל אני מאמין בשוק הרובוטיקה ומעניין אותי לראות איך זה יתפתח.

רכיב חסר סיכון (זהה לתיק שוקולד מריר):

12.5% - קסם KTF ממשלתי צמוד 2-5

12.5% - אי.בי.אי סל שקלי ריבית קבועה 2-5

ההתמקדות ב-ETF היא לאחר שקראתי את הדיונים בפורום והחלטתי שהם עדיפים לי. לא חושש ממס ירושה כרגע.

אשמח לקבל הערות והארות.
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2016 12:10
אם אתה לא צריך את הכסף בשנים הקרובות אז למה לא 100 אחוז מניות?
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2016 12:52
למה לא קרן אמריקאית?

למה לא VT או VTI+VXUS?

למה מניות בינוניות? למה לא קטנות? למה לא פשוט לקנות את כל השוק?

זה כבר מתומחר. דמי הניהול גבוהים בהחלט. ניתן פשוט לבדוק כמה המחיר אם זה מעניין אותך גם בלי להשקיע.

למה לא קרנות אמריקאיות?

למה לא בIB? מעכשיו ניתן להמיר שם שקלים לדולרים בעלות נמוכה בלי עלות העברה. ניתן לעבוד גם דרך ביטריידר אבל אז יש עמלות גבוהות יותר בקצת (אם אתה עובד דרך הקבוצה של דעת).
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2016 13:03
לפני שממליצים על IB לכל משקיע חדש - כדאי לזכור שעל אף יתרונותיהם, עבודה איתם גם מחייבת הגשת מס מסובכת יותר שלרוב האנשים זה אומר תשלום לרואה חשבון כל שנה, וזה עלות שיכולה להיות משמעותית יותר מכל העמלות שנחסכו. זה לא אומר ש-IB זה לא אופציה טובה - רק שזה לא נכון להמליץ עליהם אוטומטית.
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2016 14:03
האם מישהו מכיר מדריך להגשת תצהיר מס או יודע האם ביטריידר מסייעים בזה?
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2016 14:08
@OnTheVerge הייתה התייחסות לזה בדיונים בשרשורים לגבי יתרונות וחסרונות של עבודה עם ברוקר זר, ממליץ לך לחפש שם או לשאול בשרשורים הרלוונטיים (חבל לחזור לזה בעוד שרשור שמתעסק בנושא אחר). ברמה הפרקטית, אם אני לא טועה - כל מי שציין כאן בפורום שהוא עובד עם IB, גם מגיש את הדוחות בעזרת רואה חשבון ולא עצמאית.
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2016 17:14
אני זוכר כמה שהצהירו שהם ממלאים דו"חות לבד (ובאופן כללי הדו"חות לא כל כך מסובכים לפי מה שאני ראיתי).
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2016 17:18
מה לגבי קנדה, אוסטרליה וישראל?

האם אתה מאמין שכל שנה בעשורים הבאים הרובוטים שלך יכו את המדד הכללי ביותר מאחוז? אחרת, באיזה תנאי תתפטר מהם?

לי אישית יש פלח אקטיבי בתיק, שמוגדר מראש להשתנות בעוד זמן מסוים.

אישית אני חושב שVOO טובה יותר מSPY לכל מי שמתכוון להחזיק אותה יותר מחודש.
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2016 19:18
למה משכת כסף מקופת גמל?
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2016 03:07
מדוע?
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2016 08:13
דמי ניהול, תחזית דמי ניהול ויעילות מס.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2016 15:13
מה ההבדל?
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2016 15:55
ידוע הדבר בפורום שהחוק האמריקאי מחייב קרנות לחלק את כל הדיבידינדים שקבלו ממניות. פחות ידוע פרט אחר באותו החוק, שמחייב קרנות לחלק את כל רווחי ההון שלהם (החזרי קרן). מבחינת אזרח ישראלי, החזרי קרן אלו ממוסים בדיוק כמו דיבידנדים, כפי שאדם בדק בשעתו. עבור אזרחים אמריקאיים, המיסוי עשוי להיות אפילו גבוה יותר מאשר מס דיבידנדים, והוא לרוב מיותר לחלוטין.

מדיניות מכירת המניות של כל קרן משפיעה מאֹד על רווחי ההון. בETF ישנן שיטות להקטנת הרווחים מבלי לשנות את הturnover.

בVanguard המדיניות המוצהרת היא להפחית את חבות המס, כך שבלי לבדוק ספציפית עבור קרן זו, אני מאמין שהם מצליחים להפחית את רווחי ההון שלהם לעומת חברה שאין לה אינטרס כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2016 16:00
@TunaGolem אני זוכר רק שבדקתי את זה בחלוקות של VNQ שחלקן היו החזרי הון (או משהו דומה) שלא אמור להיות ממוסה כדיבידנד בארה״ב אבל בישראל מתייחסים לכל חלוקה כדיבידנד וזה מוסה ב25%.

באופן כללי אני נוטה להסכים שוואנגארד עדיפה בהינתן שכל השאר שווה בגלל המבנה ששם את האינטרסים של המשקיעים בראש סדר העדיפויות וזה נכון לא רק לייעול מס.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2016 16:28
נכון. הם ממוסים במדרגות נמוכות יותר בVNQ.

התייחסתי רק לטענה זו:

1+
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2016 00:19
למה לוותר על הטבת מס למינוף של השקעות בשוק ההון?

לדעתי עדיף לחסוך מההכנסה השוטפת, ואת הכספים הללו להשקיע בשוק ההון. מקסימום, אם אתה לא מרוצה מהביצועים/המסלול של קופת הגמל, תעבור מסלול/חברה, אבל חבל למשוך את כספי הגמל ולהפסיד את הטבת המס.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2016 10:29
האם חישבת בעצמך וראית שהטבת המס על רווחים ממומשים בלבד יותר טובה במקרה הפרטי שלך מול ביטול הצורך בתשלום דמי ניהול על כל הצבירה?