⬅ חזרה לאינדקס

התלבטות בין בנק לבית השקעות באמצע תהליך ניוד

🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2022 21:45
יש לי חשבון השקעות בבנק שנהנה עד כה מפטור מדמי משמרת. מדי שנה אני מבקש לחדש את פטור והשנה באופן מפתיע קיבלתי תשובה שהבקשה נדחית.

פתחתי חשבון השקעות בבית השקעות ושלחתי בקשת ניוד לתיק. מיד חזרו אלי מהבנק, התנצלו ואמרו שנפלה טעות ושאם אשאר הם ידאגו לכך שהאישורים לגבי הפטור מדמי משמרת יתקבלו אוטומטית ללא פעולה נוספת מצידי בעתיד.

אני תוהה מה לעשות - להישאר בבנק או לסיים את הניוד לבית ההשקעות.

מבחינת תנאים, בבנק יש לי 0.1% ק/מ ללא מינימום ובבית ההשקעות זה 0.07% עם 3 ש"ח מינימום.

בבנק יש פטור מדמי משמרת ובבית ההשקעות יש שנתיים פטור מלא ואז זה 15 שח לחודש שמתקזז כנגד עמלות מסחר.

בסך הכל, העלויות הן לטובת בית ההשקעות אבל מדובר הפרש קטן. החשבון פאסיבי למדיי, ללא הפקדות חדשות והמסחר הוא בשקלים ובארץ בלבד.

האם יש שיקולים לטובת הישארות בבנק (יציבות למול סיכון לשינוי תנאים בהמשך) או שעדיף לי לסיים את הניוד לבית ההשקעות?

אשמח לדעות, תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2022 01:02
מה נוח לך יותר?
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2022 01:04
עוד משהו חשוב, התוכנת מסחר בבית השקעות היא גרועה. בבנקים האתר והאפליקציה הרבה יותר נוחים.

שים לב, להכנס לבית השקעות זה קל , אבל לצאת יכול להעלות לך ביוקר. אין פיקוח בבתי השקעות על עמלת העברת תיק.

אם התנאים זהים או כמעט זהים , אני הייתי מעדיף להישאר בבנק.

לא ייעוץ לא המלצה
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2022 08:45
הממשק בבנק טוב יותר.

אבל זה לא קריטי לצרכים שלי.

שכחתי לכתוב, העברת תיק עולה עד 99 ש"ח.

אני גם נוטה לכך, תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2022 08:46
יתרון נוסף לבנק - אתה יכול לבצע פעולות מיידית כנגד העו"ש. העברת כסף מהבנק לבית ההשקעות לוקחת בדרך כלל בין יום לשלושה (לא כולל סופ"ש/חגים) עד שהכסף מופיע בחשבון הברוקר.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2022 09:14
אם יש לך את זה בכתוב אז הייתי שוקל להשאר, אחרת חד משמעית בית השקעות.

עשיתי את המעבר אחרי שנמאס לי מהמשחקים האלה של הבנק. העמלות בבית ההשקעות טובות יותר וממשיכות להיות טובות יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2022 10:16
יש לי הרגשה שבתי השקעות מפוקחים בצורה פחות הדוקה.

אם תחפש בפורום תמצא כל מני סיפורים.

כשהתיק מספיק גדול, לדעתי עדיף שיהיה בבנק.

יעשו לך שוב את תרגיל דמי הניהול - תעביר אז.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2022 11:35
שים לב שאצלם אתה משלם מינימום בפיצול עסקה

אם קנית 10 יחידות והעסקה פוצלה ל-10 עסקאות של יחידה אחת, תשלם עמלת מינימום 10 פעמים
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2022 11:51
אצל מי? בבנק או בבית השקעות.

מנסיון שלי, במיטב חייבו אותי פעם אחת על רכישות נייר גם נרכש או נקנה עד שהשלמה הפקודה.

אם היא גולשת למחרת, רק אז יש חיוב מינימום חדש..
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2022 11:56
אצל אלה שגובים 99 ₪ על העברת תיק

בהסכם שלהם כתוב:

מובהר בזאת כי במקרה של פיצול עסקה אשר ביחס אליה נקבעו עמלות מינימום, תיגבנה עמלות מינימום עבור כל חלק מהעסקה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2022 20:17
אפשר להתמקח על זה ולבטל את הסעיף.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2022 21:14
ניסית? אתה מכיר מישהו שניסה והצליח?
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2022 21:24
לא יודע לאיזה ברוקר אתה מתייחס אבל בשני ברוקרים בהם הייתי ביקשתי לבטל סעיף דומה וביטלו בלי להתווכח.